ناگفتههای دانشمندی که با سلولدرمانی معجزه میکند
خبرگزاری فارس مازندران _ زری طاهری پرکوهی| زمانی که کودک بود مادربزرگش از پادرد ناله میکرد، آرتروز داشت، او از این مشکل مادربزرگ دوستداشتنی مادریاش بسیار ناراحت میشد و بهدنبال راهحلی برای درمان این درد بود، با خودش میگفت ای کاش برای مشکلش درمانی باشد.
بزرگتر که شد با مشاهده بیماران احساس بدی داشت و دغدغهاش بهبودی آنان بود، با خودش میگفت هر دردی درمانی دارد، همه چیز بهجز مرگ راه حلی دارد، باید راهی باشد، از این رو برای موفقیت در این مسیر و اینکه روزی به جایگاهی برسد که بتواند دردها را درمان کند انگیزه گرفت، راه حلش هم تنها درس خواندن بود و درس خواندن.
سید احسان سال ۱۳۸۳ بهدلیل علاقهاش به تحقیق و پژوهش رشته علوم آزمایشگاهی را انتخاب کرد و وارد دانشگاه شد، کارشناسی ارشد را زیست فناوری یا بیوتکنولوژی پزشکی خواند، سال ۱۳۹۰ دکترای همین رشته حوزه “سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی” پذیرفته شد.
او حالا سالهاست که بر روی سلولهایی که در زمان حال و آینده به درمان بیماریهای صعبالعلاج و لاعلاج کمک میکنند تحقیق میکند، سلولهایی از فرد بیمار که درمان خود آن فرد خواهند بود، پزشکی بازساختی نیز مبتنی بر دوباره ساختن یک بافوی به نوعی سلول درمانی است، البته این مدل درمانها درمانهای نوین هستند، بیوتکنولوژی رشتهای بر مبنای تحقیقات نوین است.
پایاننامه سید احسان اندرامیورندی درباره درمان دیابت نوع یک با استفاده از سلول بنیادی نوشته شده و او علاقه زیادی برای تحقیقات در این زمینه داشت تا اینکه چندی قبل، داوران کنگره و جشنواره بینالمللی رویان با مشاهده مقالات بینالمللی سید احسان او را بهعنوان دانشمند جوان ایرانی برگزیدند.
او که عضو هیات دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز است حالا دانشمندی است که حدود ۸۰ مقاله بینالمللی است، استادیار زیست فناوری پزشکی دانشکده فناوریهای نوین پزشکی و مرکز تحقیقات ایمونوژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مازندران یکی از افتخارات کشور است که حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
سید احسان در کنار دغدغههای روزانه زمان زیادی را به تحقیق و پژوهش اختصاص میدهد حاصل این تحقیقات حالا در مرحله اجرا قرار دارد.
وی معتقد است که هر تحقیقی به شرط اجرایی شدن نمود پیدا میکند، از این رو برای رفع یکی از دغدغههای مهم مقام معظم رهبری در کشور یا همان تحقق جوانی جمعیت، بر روی بحث نازایی که این روزها بهنوعی تبدیل به کابوس شده است تحقیقاتش را آغاز کرده است.
وی به این نتیجه رسید که میتوان از سلولهای درمانی خود شخص استفاده کرد و ضمن انتقال به پزشکان نازایی، تنبلی تخمدان را درمان کرد، این نوع درمان را در آزمایشگاه امتحان کرد و نتیجه گرفت و در حال حاضر درمان در فاز ابتدایی طی همکاری مشترک با مرکز ناباروری بیمارستان امام خمینی (ره) مرکز مازندران را آغاز کرده است و تاکید دارد که برای مشاهده نتیجه حداقل یک سال زمان نیاز است.
سید احسان در این مسیر سختیهای فراوانی را تحمل کرد، برایش فرق قرمزی پهن نبود، ۳۲ سال از عمرش را به تحصیل پرداخت و به پشتوانه تلاشش تبدیل به یک دانشمند شد.
همه حرف او این است که به شرط حمایت مسؤولان از فعالان حوزه سلولدرمانی میتوان شهر ساری را همچون یزد تبدیل به پایلوت درمان نازایی و پس از آن ایجاد توریست درمانی کرد.
به گزارش فارس، سید احسان اندرامی دانشمند جوان ایرانی برگزیده و برنده ملّی گروه زیستشناسی و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی در بیست و چهارمین کنگره بینالمللی رویان و بیستودومین جشنواره بینالمللی رویان معرفی شد، در جشنواره امسال نامزدهایی از دانشمندان جوان و مؤثر ایرانی توسط گروههای علمی جشنواره، انتخاب و پس از تکمیل فرایند داوری، نهایتاً در سه حوزه فعالیت پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی شامل علوم تولید مثل، زیستشناسی و فناوریهای سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، زیست فناوری، سه دانشمند جوان برگزیده معرفی شدند که در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی رویان در تاریخ هفتم شهریور ماه ۱۴۰۲ در پژوهشگاه رویان مورد تقدیر قرار گرفت.
پایان پیام/۸۶۰۴۸/ع