به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه نیوز، به نقل از مهر، جعفر احمدی شامگاه روز شنبه در نشست مسئولان و کارشناسان دفتر آمار و اطلاعات در این خصوص گفت: تهیه آمار، اطلاعات صحیح و قابل استناد یکی از گام های اساسی در فرایند برنامه ریزی است و نیاز برنامه ریزان شهری به آمار و اطلاعات در بخش ساختمان و مسکن و نیز اهمیت ویژه این بخش در اقتصاد کشور انکار ناپذیر است.
وی افزود: دفتر آمار، اطلاعات و GIS استانداری مازندران به دلیل حساسیت این موضوع ، بر آن شد تا گوشه ای از این نیازها را با استفاده از جمع آوری برخی از اطلاعات ثبت شده در پروانه های ساختمانی تامین نماید که در همین راستا طرح جمع آوری اطلاعات پروانه های ساختمانی صادر شده با همکاری شهرداری های کشور از سال ۱۳۵۸ در همه استانها به اجرا در آمد.
مدیر کل آمار، اطلاعات و GIS استانداری مازندران تصریح کرد: بر اساس آمار ارسالی از سوی شهرداری های استان مازندران در سال ۹۲ تعداد هفت هزار و ۲۶۴ پروانه ساختمانی صادر شده است که نسبت به سال قبل ۲۰.۵ درصد افزایش داشته است.
وی ادامه داد: از کل پروانه های صادر شده ، بیش ار ۹۳ درصد مربوط به احداث ساختمان و ۴۹۰ پروانه مربوط به افزایش بنا بوده است که در این راستا بیشترین سهم از پروانه های صادر شده پارسال، مربوط به شهرداری آمل با صدور هزار و ۲۴ پروانه یعنی قریب به ۱۴.۱ درصد و کمترین سهم از پروانه های صادر شده در سال ۱۳۹۲مربوط به شهرداری کیاسر با صدور ۲ پروانه بوده است.
احمدی با بیان اینکه مجموع مساحت زیربنای پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان (پروانه احداث ساختمان ، تخریب، نوسازی و افزایش بنا) چهار میلیون و ۲۷ هزار و ۱۱۵ متر مربع بوده است تصریح کرد: این میزان نسبت به سال ۹۱در حدود ۲۸/۷۶درصد افزایش داشته است.
وی تعداد واحد های مسکونی احداث شده در سال ۹۲ را نیز بالغ بر ۲۳ هزار و ۱۸۸ واحد ذکر و در این راستا عنوان کرد: این میزان نسبت به سال ۹۱ حدود ۱۴ درصد افزایش داشته است که تعداد ۲۱ هزار و ۱۷۸۳ واحد مسکونی مربوط به احداث و هزار و ۴۰۵ واحد مسکونی مربوط به افزایش بنا بوده است.
این مقام مسئول ادامه داد: از مجموع تعداد شش هزار و ۷۷۴ پروانه های صادره برای احداث ساختمان ، تعداد پنج هزار و ۸۴۸ پروانه صادره در حدود ۸۶/۳۰ درصد مسکونی ، حدود ۱۰ درصد مسکونی توأم با کارگاه و مابقی به بخشهای بازرگانی،صنعتی،آموزشی و درمانی اختصاص داشته است.
وی همچنین گفت: از مجموع پروانه های صادره برای احداث ساختمان های مسکونی ، در حدود ۱۱ درصد برای احداث ساختمان های یک طبقه ، حدود ۲۷ درصد برای احداث ساختمان دو طبقه ، حدود ۲۳ درصد برای احداث ساختمان های سه طبقه ، حدود ۲۴ درصد برای احداث ساختمان های چهار طبقه و حدود ۱۵ درصد برای احداث ساختمان های پنج طبقه و بیشتر است.
وی افزود: مجموع پروانه های صادر شده برای احداث ساختمان مسکونی بر حسب نوع اسکلت و مصالح عمده ی بکار رفته در بنای آنها نشان می دهد که حدود ۹۹ درصد این پروانه ها برای احداث ساختمان های بتون آرمه و مابقی برای احداث ساختمان های با اسکلت فلزی صادر شده است.
سلام
چهاردانگه نیوز لطفا الگوی ساخت ساختمان در روستاها طبق ضوابط بنیاد مسکن را در سایت وزین تان برای دانلود قرار دهید.
شنیدم در بخشداری و دهیاری ها موجود است. گفتند حتما باید طبق الگو باشد تا وام ساخت بدهند. ولی نگفتند چه جور الگویی.
……………………………………………………
چهاردانگه نیوز:
با سلام، ضمن خسته نباشید
اینجانب از ناظرین ساختمان روستایی بخش چهاردانگه و از همکاران شما در نرماب دوسر نیوز می باشم. از سال ۸۸ که اینجانب در بخش چهاردانگه در زمینه نظارت ساختمانهای روستایی فعالیت دارم هیچگونه برنامه ای در راستای مقاوم سازی و زیبا سازی مسکن برای چهاردانگه از طرف مسئولین برگزار نشده است و همچنین در امر تسهیلات چنان سختگیری و اذیتی متقاضیان پروانه ساختمانی می شوند که اغلب آنها در میانه راه بی خیال می شوند.
در هر صورت اینجانب چندین بار با رییس سازمان نظام کاردانی استان و جناب آقای امینی بخشدار محترم چهاردانگه ملاقات داشته ام و پیشنهاد برگزاری هرگونه برنامه جهت امنیت ساخت و ساز در منظقه و آگاه سازی اهالی بخش و دهیاران بخش در خصوص پروانه ساختمانی داشته ام و حاضر به همکاری در این زمینه می باشم.
خواهشمندم شما همکاران هم بر این موضوع توجه خاصی داشته باشین.
در بخش چهاردانگه سالانه ساختمانهای زیادی ساخته می شوند ولی بدون پروانه ساختمانی و خارج از اصول فنی و مهندسی که هیچ گونه مقاوم سازی در آن وجود ندارد . با تشکر