پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

جمع‌آوری گیاهان خوراکی از مراتع

0

پایگاه خبری چهاردانگه نیوز: از 8 هزار گونه گیاهی شناسایی شده در مراتع کشور حدود 2500 گونه از این گیاهان مصارف دارویی و خوراکی دارد.سطح مراتع مازندران دو میلیون هکتار است و بومیان و روستاییان کوهستانی در موسم بهار با حضور در مراتع و ارتفاعات مبادرت به جمع‌آوری برخی گیاهان که جنبه خوراکی دارد می‌کنند . سیرکوهی، جَرَن ، رُزماری، آویشن، کوه چای از این قبیل گیاهان است . دراین بین گیاه بومی” جَرَن”با نام علمی Ferula gummosa که فصل رویش آن دراردی بهشت ماه می باشد از طرفداران بسیاری برخوردار است .این گیاه که در مناطقی که سنگلاخ بوده و” لِچ “نام دارد می روید و از ساقه ی آن برای درست کردن ترشی و در برنج استفاده می‌شود. ساقه این گیاه تلخ و نفاخ بوده و خاصیت دارویی و خوراکی دارد. افرادی که برای جمع‌آوری این گیاهان به ارتفاعات کوهستانی می‌روند باید با احتیاط آن را بهره‌برداری کرده و صدمه به ریشه آن نزنند. معمولا برای کندن این گیاه که فقط برگ آن روی زمین قرار می‌گیرد از کارد و چاقو استفاده می شود و با خالی کردن اطراف این گیاه مبادرت به چیدن آن می‌کنند .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.