اینفوگرافیک/ ۲۰ توصیه تغذیهای برای رمضان
پایگاه خبری چهاردانگه نیوز: رعایت اصل تعادل، تناسب و تنوع در رژیم غذایی از اصول اصلی یک رژیم غذایی سالم است.
پیروی از یک رژیم غذایی سالم در ماه مبارک رمضان میتواند متضمن سلامتی افراد باشد و باعث پیشگیری از بروز بسیاری از بیماریهای مزمن شود.
در این مطلب نکاتی برای داشتن یک رژیم غذایی سالم در ماه مبارک رمضان آوردهایم:
1. هرگز وعده سحری را فراموش نکنید. گرسنگی طولانی میتواند در صورت رعایت نکردن اصول تغذیه صحیح در وعده سحر و افطار و یا حذف یکی از وعدهها بهویژه وعده سحری، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن شود و احتمال ابتلای به بیماری کووید١٩ را افزایش دهد.
2. از انواع میوه بهجای آب میوه استفاده کنید.
3. از مصرف نوشیدنیهای صنعتی که حاوی قند بالا و فاقد فیبر هستند بپرهیزید.
4. افطار خود را با خرما آغاز کنید.
5. از نوشیدن چای، قهوه و کولا که حاوی کافئین و مضر است، بپرهیزید.
6. دریافت غذاهای سرخشده، پرادویه و نمک، چرب و فرآوریشده را کاهش دهید.
7. غذای خود را از افطار تا سحر به سه وعده سبک تقسیم کنید.
8. آب بهاندازه کافی بنوشید و از نوشیدن آب سرد و یخ بهویژه بههنگام افطار جداً خودداری کنید.
9. سالادهای سبزرنگ، آب زیادی برای بدن فراهم میکند.
10. از سوپها در وعده غذایی سحر و افطار استفاده کنید و در سوپ خود از جو، هویج، گوجهفرنگی، کدو حلوایی، تره، جعفری، اسفناج، گشنیز، بروکلی، پیاز، انواع جوانهها و تکههای مرغ استفاده کنید.
11. در وعده سحر از میوههای فصل میتوانید استفاده کنید.
12. از نانهای سبوسدار و انواع جوانهها در وعدههای غذایی خود استفاده کنید.
13. مصرف انواع مختلف میوهها و گروه سبزیهای رنگارنگ و با رنگهای متفاوت میتواند سیستم ایمنی بدن را ارتقا دهد.
14. از گروه شیر و لبنیات طبیعی در فاصله افطار تا سحر استفاده کنید.
15. استفاده از حبوبات و آجیلها میتواند در تقویت سیستم ایمنی نقش داشته باشد.
16. از خورشتهای سبز مانند خورشت قورمه، کرفس، کنگر و… استفاده کنید. مصرف این خورشتها میتواند باعث پیشگیری از بروز یبوست در طول روز شود.
17. تأمین پروتئین مورد نیاز بدن از طریق منابعی مانند گوشت گوسفندی و تخممرغ که حاوی مواد معدنی نظیر آهن و روی و برخی انواع ویتامینها هستند میتواند در تقویت سیستم ایمنی و جلوگیری از کمخونی و ضعف مؤثر باشد؛ از خوردن گوشت گاو و گوساله پرهیز کنید.
18. از پرخوری و درهمخوری بپرهیزید.
19. غذا را خوب بجوید؛ بین هر دو قاشق غذا، قاشق را کنار بگذارید و مواد غذایی را بین 16 تا 40 بار بجوید. از مصرف آب بین غذا بپرهیزید.
20. از مصرف آب قبل از غذا، بین غذا و تا یک ساعت بعد از غذا بپرهیزید.
گفتنی است موارد توصیهشده، توصیههایی کلی هستند و افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی، قلبی ــ عروقی، فشار خون، دیابت، نقرس، انواع سرطانها و… رژیم غذایی خاص خود را دارند؛ برای دریافت راهنماهای رژیم غذایی میتوانید از اپلیکیشن تاک استفاده و یا به متخصصین تغذیه مراجعه کنید.