به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، مدرس مدرسه علمیه تخصصی الزهرا «س» ساری، گفت: امام صادق(ع) دانش را متحول؛ علوم اسلامی و عقلی را گسترش داد و پایههای مکتب علمی اسلام را استوار ساخت.
فاطمه جویباری، پنجشنبه ۴ اردیبهشت به مناسبت شهادت امام صادق(ع) اظهار کرد: امام جعفر صادق «علیه السلام» به عنوان یکی از برجستهترین و تأثیرگذارترین دانشمندان و مصلحان علمی تاریخ اسلام شناخته میشود.
وی افزود: امام جعفر صادق(ع) سهم بیبدیل در توسعه علوم دینی و عقلی داشت، ایشان پایهگذار مکتب علم جعفری و استاد بزرگ هزاران شاگرد از اقصی نقاط جهان اسلام بود که علوم متنوعی از جمله فقه، تفسیر، حدیث، کلام، فلسفه، نجوم، طب، شیمی و ریاضیات را تدریس میکردند.
این مدرس حوزوی با بیان اینکه گستردگی دانش و توانمندی علمی امام صادق موجب شد تا علمای بزرگ اهل سنت مانند ابوحنیفه و مالک بن انس، ایشان را به عنوان عالمترین و جامعترین شخصیت علمی زمان خود بشناسند و از محضرشان بهرهمند شوند، یادآور شد: امام صادق(ع) علم را به عنوان نور الهی و وسیلهای برای شناخت حقیقت و تقرب به خداوند میدانست و همواره تأکید داشت که دانش باید در مسیر اخلاق و معنویت به کار گرفته شود.
جویباری تصریح کرد: روش علمی امام صادق(ع) مبتنی بر استدلال منطقی، نقل معتبر و تجربه عملی بود که در مناظرات و مباحثات علمی، همیشه برتری و تسلط علمی خود را نشان میدادند.
وی در ادامه با تاکید براینکه تأسیس مدرسه علمی ایشان در مدینه به منزله دانشگاهی بزرگ بود که نه تنها شیعیان بلکه دانشمندان و دانشجویان غیرشیعه را نیز جذب میکرد و زمینهساز پیشرفتهای چشمگیر در علوم مختلف شد، افزود: شاگردانی همچون جابر بن حیان، پدر علم شیمی، از برکات علمی این مکتب به شمار میروند که نشاندهنده عمق و گستردگی تأثیرگذاری علمی امام ششم است.
وی در ادامه گفت: بدون شک، میراث علمی امام جعفر صادق «علیه السلام» نه تنها در حوزه علوم اسلامی بلکه در علوم عقلی و تجربی، تا امروز الهامبخش پژوهشگران و دانشمندان بوده و جایگاه ایشان را به عنوان یکی از بزرگترین مراجع علمی و فکری جهان اسلام تثبیت کرده است.
استاد مدرسه علمیه بانوان ساری خاطرنشان کرد: همچنین امام صادق(ع) با قیام علمی و فرهنگی خود علیه جهل و تحجر زمانه، نهضتی دانشمحور را پایهگذاری کرد که موجب احیای شریعت و تعالیم ناب اسلامی شد، ایشان با بیان احکام دقیق فقهی، تبیین عقاید صحیح و پاسخگویی به سؤالات پیچیده، مذهب جعفری را به عنوان مکتبی فراگیر و پویا معرفی کرد که تا امروز مرجعیت علمی و فکری جهان اسلام را حفظ کرده است.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا به نقل از روابط عمومی مدرسه علمیه الزهرا ساری، وی اضافه کرد: این میراث گرانبها، نشاندهنده عمق بینش، حکمت و تلاش بیوقفه امام صادق(ع) در جهت ارتقای سطح دانش، اخلاق و معنویت جامعه اسلامی است که همچنان الهامبخش پژوهشگران و اندیشمندان است.