به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، ششمین کنگره بینالمللی حقوق پزشکی با محوریت خطاهای پزشکی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم(ره) ساری آغاز شد و روزهای سوم و چهارم مرداد ماه جاری ادامه دارد.
دکتر محمود عباسی دبیر علمی کنگره و رئیس مرکز تحقیقات اخلاق و حقوق پزشکی امروز ۳ مرداد در آیین افتتاحیه این کنگره بینالمللی با بیان اینکه در پیشینه تمدنی اسلام و ایران، پیوند عمیقی بین فقه و پزشکی وجود دارد و اخلاق پیش نیاز طب بالینی بوده است، افزود: امروز گمشده طبابت امروز، حکمت است و از پیشینه تمدنی خود، فاصله گرفتهایم.
دبیر علمی ششمین کنگره بینالمللی حقوق پزشکی از ایجاد پیوند و هم افزایی افکار مختلف جامعه پزشکی و حقوقی حوزه سلامت بعنوان رسالت این کنگره یاد کرد، ادامه داد: جامعه پزشکی، دندانپزشکی و حقوقی ما لازم است در کنار یکدیگر برای یافتن راهکاری برای چالشهای زمانه قرار گیرند تا به پاسخ برسند.
دکتر عباسی از نظام سلامت بعنوان پاشنه آشیل رئیس جمهور منتخب یاد کرد که این دستگاه نیازمند یک تحول اساسی است و تصریح کرد: وقتی در آموزههای دینی ما بر امنیت و سلامت تاکید میشود، میبینیم در حوزه امنیت در کشور اقدامات بسیار خوبی رخ داده اما متاسفانه حوزه سلامت مغفول مانده است و در حوزه قوانین نیز وضع به همین منوال است.
دبیر علمی کنگره افزود: در حوزه امنیت قوانین سخت دیده شده اما در حوزه سلامت قوانین پاسخگو و متناسب نیست.
این مسئول از رسانه ملی خواست تا در دعوت از کارشناسان حوزه سلامت از وزارت بهداشت استعلام بگیرد و تاکید کرد: متاسفانه شاهد حضور اشخاصی تحت عناوین متخصص پزشکی به عنوان کارشناس هستیم که بعضا مقبولیت ندارند.
دکتر عباسی اذعان کرد: نظارت بر مراکز ناباروری یک ضرورت روز است و بنظر میرسد به یک خانه تکانی اساسی در این حوزه نیاز داریم.
وی با اشاره به برگزاری ۶ نشست تخصصی طی برگزاری ششمین کنگره بینالمللی حقوق پزشکی، متذکر شد: بحث و تبادل در حوزههای مختلف مهم و اساسی میتواند در دستگاه قضایی و نظام سلامت تاثیرگذار باشد.