به گزارش خبرنگار مهر، قربانعلی حدادی صبح سه شنبه در نشست با اصحاب رسانه مساحت آبخیز غر ب استان ۶۴۳ هزار هکتار برشمرد و گفت: این میزان ۲۷ درصد مساحت استان را به خود تخصیص داده است.
وی با بیان اینکه به دلیل شرایط طبیعی و اقلیمی همواره در معرض سیل و فرسایش هستیم، متکی بودن دام را به عرصههای از دیگر مشکلات بیان کرد و گفت: سازمان جنگلها با اجرای پروژههای مختلف، انجام پروژههای بیولوژیک و مکانیکی درحال کنترل مسائل مختلف است و با هر هکتار پروژه آبخیزداری میتوانیم ۹ تن درهکتار فرسایش را کنترل کنیم.
حدادی متوسط فرسایش خاک سالانه در کشور را ۱۶.۷ تن در هکتار بیان کرد و گفت: این میزان در غرب مازندران ۱۱ تن در هکتار است و با اجرای کارهای مکانیکی، سیل را در بالادست مدیریت میکنیم.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی مازندران یادآور شد: جلوگیری از تنش بستر و تخریب دیوارهها، از جمله مشکلات است و امروز ۲۰ درصد از سیل کشور در حوزه آبریز خزر رخ میدهد.
وی با اشاره به اثربخشی آبخیزداری در سیل اخیر ادامه داد: در جاهایی که آبخیزداری ورود پیدا کرد، خسارتها تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کرده است و نیاز است تا در ۱۰ رودخانه بحرانی استان، سازههای مشبک ایجاد شود.
حدادی یادآور شد: برای اثربخشی آبخیزداری، در سال جاری ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای آبخیزداری تخصیص یافت و سهم غرب مازندران از این اعتبار، ۱۴ میلیارد تومان بوده است.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی غرب مازندران ادامه داد: طرحهای آبخیزداری در هفت حوزه، ۱۶ زیرحوزه، ۸۵ نقطه مشخص و با بکارگیری ۴۲ پیمانکار در حال اجرا است.
وی افزود: تاکنون ۹۰ هزار هکتار از سطح عرصهها تحت مدیریت آبخیزداری قرار گرفته است.