به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه ساری، روز ۱۲ آذرماه مصادف با ۳ دسامبر روز جهانی معلولین نامگذاری شده است و از ۱۲ تا ۱۸ آذر را هم هفته ی معلولین قرار داده اند.
پایگاه خبری چهاردانگه ساری به همین بهانه و برای مطلع شدن از خدمات و فعالیت های اداره بهزیستی چهاردانگه گفتگویی را با خانم رویا محمدی، رئیس اداره بهزیستی چهاردانگه انجام داده است.
– با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما و عرض تبریک به مناسبت هفته جهانی معلولین، لطفاً اهم فعالیتهای اداره بهزیستی را بیان بفرمائید
با سلام، توجه ما بیشتر معطوف به کسانی است که متاسفانه صدایشان به گوش کسی نمی رسد. وجودشان در خانه و بغض هایشان در گلو مانده است. حیطه ی تولی گری بهزیستی بسیار وسیع است. فعالیتهای بهزیستی بیشتر در سه شاخه : توانبخشی ، اجتماعی و پیشگیری خلاصه می شود.
خدماتی که در این بخش وجود دارد، ارائه مستمری ماهانه به مدجویان طبق دستور العمل اداره ، ارئه هزینه های دانشجویی و تحصیلی ، بیمه زنان سرپرست خانوار ، بازسازی مسکن مدد جویان و … می باشد.
در شاخه توانبخشی همانگونه که از اسمش پیداست، توان دادن به افراد ناتوان است که اداره بهزیستی متولی امور معلولین در منطقه چهاردانگه می باشد. در این بخش مجموعه ای از اقدامات پزشکی ، آموزشی ، حرفه ای و اجتماعی که موجبات استقلال نسبی افراد ناتوان را منجر شود توسط اداره بهزیستی به مددجویان ارئه می شود.
همچنین از طرف اداره بهزیستی چهاردانگه اقدامات و خدماتی از قیبل کمک هزینه نگهداری ، کمک هزینه تحصیلی و آموزشی ، کمک هزینه کار و کمک هزینه لوازم مورد نیاز مدد جویان و تامین هزینه های پزشکی مورد نیاز آنها از قیبل فنی ، ارتوپدی ، فیزیوتراپی و خدمات دیگری از این دست به مددجویان بخش ارائه می شود.
– بفرمائید که در بخش چهاردانگه چند مدد جو را تحت پوشش دارید؟
با توجه به پرونده های ثبت شده در ۹۶ روستای بخش چهاردانگه، در اداره بهزیستی، با توجه به سه دهستان پشتکوه ، چهاردانگه و گرماب در مجموع ۳۰۰ پرونده توانبخشی در این منطقه ثبت شده است و همچنین ۱۰ پرونده اجتماعی هم در این حوزه در اداره موجود می باشد، که البته با توجه به این که در این حوزه کمیته امداد هم فعالیت می کند بیشتر افراد در این ارتباط به کمیته امداد مراجعه می کنند. در بخش پیشگیری هم به شکل روزانه خدمات داده می شود، به طور مثال در این ماه حدود ۱۲ پرونده مشاوره در ارتباط با اعتیاد ، طلاق و … داشتیم و در کل حوزه ی پیشگیری به شکل مقطعی خدمات رسانی می شود.
– آیا در ارتباط با توسعه فعالیت های اداره برنامه ای دارید؟
طبق قول هایی که داده اند، قرار بر این شد که تا اواخر سال ۹۳ ساختمان جدید اداره بهزیستی چهاردانگه که در حال ساخت می باشد آماده شده و در اختیار این اداره قرار بگیرد. البته اتمام کار این ساختمان بستگی به اعتبارات سازمان و بودجه ای است که برای این منظور در نظر گرفته می شود.
– در روستای ازنی در گذشته یک مرکز بهزیستی وجود داشت، در حال حاضر از آن چه استفاده ای می شود؟
در حال حاضر از ساختمانی که متعلق به بهزیستی در روستای ازنی وجود دارد به عنوان مهمانسرا برای کارکنان اداره بهزیستی استفاده می شود.
– آیا اداره بهزیستی به کسانی که از کمیته امداد خدمات دریافت می کنند هم خدمات ارائه می کند و یا فقط از یک سازمان می توانند خدمات بگیرند؟
ما به کسانی که عضو کمیته امداد هستند و مستمری از آن سازمان دریافت می کنند، و نیاز مبرم به خدماتی مانند: ویلچر ، تخت ، تشک مواج و … دارند، علاوه بر استعلام از کمیته امداد در مورد اینکه از آن سازمان مستمری دریافت می کنند این خدمات را نیز به این عزیزان هم ارائه می کنیم.
– آیا در ارتباط با خدمت رسانی به مددجویان مشکلات و کمی و کاستی هایی را هم دارید؟
کار کردن با مردم ، برای مردم و خدمت به آنهاست، به ویژه ما که با افرادی سر و کار داریم که نیاز بیشتری به خدمت رسانی دارند. پیشرفت هر کاری بر می گردد به کارکرد آن نهاد و کارکرد آن نهاد ارتباط مستقیمی با بضاعت مالی آن دارد. متاسفانه اعتبارات در نظر گرفته برای این اداره به اندازه ی کافی کفایت نمی کند ، منطقه ی پشتکوه در بین سه دهستان بخش چهاردانگه از فقر و معلولیت بسیار زیادی رنج می برند که اصلاً با معلولین پایین دست قابل قیاس نیستند.
سازمان بهزیستی نظرش بر این است که مشارکت را در منطقه قوی کنیم و از مردم برای خدمت رسانی به مددجویان طلب کمک کرده و مقداری از بودجه باید از کمک های مردمی تامین شود. همانطور که می دانید حدود ۸۰ درصد مددجویان باید تحت پوشش کمیته امداد و یا سازمان بهزیستی باشند و ۲۰ درصد باقیمانده هم با توجه به تعصباتی که به هم نوعان خودشان دارند، این کمک ها را مستقیم و با دست خودشان انجام می دهند. متاسفانه میزان مشارکت مردمی ما در این بخش حدود صفر است و در واقع ما هیچگونه مشارکت و همکاری در این رابطه نداریم.
– آیا از لحاظ اداری و پرسنلی کمبودی در منطقه دارید؟
ما کمبود نیرو را می توانیم تحمل کنیم، شاید همه ی امکانات اداری ما استاندارد نباشد ولی با آن کنار کنار می آئیم، فقط از لحاظ خدمت رسانی به مددجویان از لحاظ مادی و اعتباری مشکل داریم.
– آیا برای بازدید مددجویان در روستاهای مختلف از نظر وسیله ایاب و ذهاب مشکلی دارید؟
برای بازدیدها خوشبختانه وسیله نقلیه و یک راننده در اختیار داریم و به صورت هفتگی به مددجویان سرکشی می کنیم و مشکلی از این بابت نیست.
– آیا تسهیلات مالی به مددجویان ارائه می شود؟
بله، اگر متقاضی در این رابطه داشته باشیم با هماهنگی سازمان برایشان تشکیل پرونده می دهیم تا اقدامات لازم انجام شود ولی متاسفانه اکثراً به دلیل نداشتن ضامن معتبر در این مرحله کارشان متوقف شده و معمولاً از گرفتن تسهیلات منصرف می شوند.
– در پایان آیا مورد دیگری هست که بخواهید به آن بپردازید؟
اصلی ترین مشکل این اداره جذب مشارکت های مردمی است، با توجه به این که سازمان از ما انتظار دارد که بخشی از هزینه ها را از طریق مشارکت های مردمی تامین کنیم متاسفانه در حذب این کمک ها دچار مشکل هستیم.
– از شما بابت وقتی که در اختیار پایگاه خبری چهاردانگه ساری قرار داده اید تشکر و قدردانی کرده و به شما و همکارانتان خسته نباشید می گوییم.
با سلام و تشکر از بابت تهیه گزارش منم به عنوان یک شهروند هفته معلولین را تبریک میگم و آرزوی سلامتی برای همه معلولین و خدمتگزاران به این قشر را دارم .