کشور تونس در شمال آفریقا در مهرماه سال جاری میزبان فرهنگ و هنر ایران بود. در آخرین روزهای مهرماه که شهر تونس هوایی بهاری داشت، جمعی از هنرمندان کشورمان در قالب «نخستین هفته فرهنگی ایران در تونس پس از انقلاب این کشور» راهی آنجا شدند تا هنر خود را در این سرزمین همجوار دریای مدیترانه که ردپای ایران در فرهنگ و تمدن آن هویداست، عرضه کنند. هفته فرهنگی ایران در تونس که با همکاری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تونس برگزار شد، ۲۲مهر با حضور وزیران فرهنگ دو کشور کارش را آغاز کرد.
علی جنتی به همراه مراد الصکلی به قصر العبدلیه شهر تونس رفتند و در میان جمع حاضر با قیچی ای که در ظرفی حاوی یک جلد قرآن کریم و چند شاخه گل جا گرفته بود، روبان گشایش این هفته فرهنگی را بریدند. وزیران فرهنگ دو کشور در بدو ورود به محل برگزاری نمایشگاه هنرهای تجسمی و صنایع دستی هفته فرهنگی ایران با لباس های اقوام ایرانی مواجه شدند که توسط عشرت بدر به این نمایشگاه آورده شده بود. در میان رنگ های متنوع این لباس ها، حضور پررنگ رسانه ها و عکاس های تونسی هم جلب توجه می کرد. وزیران فرهنگ ایران و تونس در ادامه از نقاشی های احمد خلیلی فرد، خوشنویسی های فریبا مقصودی، تابلوهای نقاشی پشت شیشه مهرنوش بشارت، تابلوفرش های ژیلارسام عرب زاده، معرق های محسن کاوه، نگارگری های فرح کیمیاقلم، قلم زنی های سعید عکاف زاده، جواهرهای عبدالناصر گیو و نمایشگاه عکس ایران دیدن کردند.
در این مراسم که فتحی الجرای، وزیر آموزش وپرورش تونس نیز در آن حضور داشت، همچنین از کتاب «من الطهران الی القیروان» نوشته محمدعلی آذرشب رونمایی شد. جنتی و الصکلی سپس دو تفاهمنامه در زمینه نشر، ترجمه و موسیقی امضا کردند و در فضای حیاط قصر العبدلیه در چایخانه ایرانی که مهدی جعفرزاده مسوولش بود، مورد پذیرایی قرار گرفتند. برنامه مراسم افتتاحیه در قصر نجِمه الزهرا در منطقه توریستی سیدی بوسعید ادامه پیدا کرد.
سیدمحمدحسین هاشمی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این مراسم با اشاره به حرکت و تلاش زنان ایرانی، هنرمندان ایرانی را که حضور بانوان در میان آنها نمود پررنگی داشت، برای تقدیر روی سن فراخواند. در منطقه ساحلی سیدی بوسعید که خانه هایی سپید با در و پنجره های آبی دارد، همچنین نوای موسیقی ایرانی مورد توجه حاضران در سالن قرار گرفت. گروه موسیقی حسام الدین سراج با صدای این هنرمند و همراهی محمود فرهمند، داوود ورزیده، کوروش بابایی، شهرام میرجلالی، رامین کاکاوند، بهرام خانی، سورنا صفاتی و مسعود حبیبی به اجرای چند قطعه موسیقی ایرانی پرداخت که با همراهی تونسی ها مواجه شد. این گروه موسیقی در ادامه برنامه خود در این هفته فرهنگی، در یک نشست دانشگاهی شرکت کرد و در شهر سوسه هم به اجرای برنامه پرداخت.
در ادامه برپایی هفته فرهنگی ایران در تونس که با برپایی کارگاه های آموزشی در حوزه تجسمی و صنایع دستی همراه بود، گروه تئاتر «بدن دیوانه» به کارگردانی یاسر خاسب در سالن تئاتر شهر تونس به اجرای برنامه پرداخت. در این نمایش رضا موسوی به همراه خاسب به ایفای نقش پرداخت. شیما خاسب و رضا موسوی (عوامل پشت صحنه) نیز دیگر همراهان گروه بودند.
بخش فیلم هفته فرهنگی ایران در تونس نیز با نمایش «حوض نقاشی» به کارگردانی مازیار میری و با حضور وزیران فرهنگ دوکشور آغاز شد و منوچهر محمدی به عنوان تهیه کننده فیلم در برنامه حضور داشت. محمدی که با یک هیات سینمایی تونسی هم دیدار داشت، با اشاره به علاقه مندی تونسی ها به ساخت فیلم مشترک با ایران گفت ایران به عنوان یک نقطه آرمانی در حوزه سینما برای تونسی ها مطرح است. دیگر فیلم های نمایش داده شده در این هفته فرهنگی، «بوسیدن روی ماه» همایون اسعدیان، «راه بهشت» مهدی صباغ زاده، «راه آبی ابریشم» محمد بزرگنیا و «گهوارهای برای مادر» پناه بر خدا رضایی بودند. وزیر فرهنگ تونس پس از بازدید از نمایشگاه هنر ایران، با تمجید از هنر و تمدن کشورمان، بر گسترش همکاریهای فرهنگی تاکید کرد و گفت هفته فرهنگی ایران برای تونس اهمیت زیادی دارد. همچنین وزیر فرهنگ ایران که در این سفر با محمد منصف مرزوقی، رییس جمهور تونس، دیدار داشت و از شهرهای مهدیه، جم و قیروان هم دیدن کرد، در گفت وگویی با اشاره به استقبال تونسی ها از هفته فرهنگی ایران، بر معرفی هنر معاصر کشورمان در تونس تاکید کرد. مراسم پایانی هفته فرهنگی ایران در تونس با اجرای موسیقی تونسی با تقدیر از برگزارکنندگان این هفته فرهنگی از جمله مهرداد آگاهی، مدیرکل همکاری های فرهنگی و هنری سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و هنرمندان حاضر برگزار شد. یکی از نکته های جالب توجه این مراسم، اهدای یک قلم خوشنویسی بزرگ توسط یک تونسی به فریبا مقصودی، هنرمند خوشنویس ایرانی بود.