پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

کهن آیینی که در عمق جان مردم یک روستا نفوذ کرد

0

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، مراسم یازدهم ماه محرم در روستای تلاوک ساری، کهن آیینی است که باگذشت سالیان سال هنوز گرد فراموشی به خود نگرفته است.

مردم روستای تلاوک ساری تمام تلاش‌شان در طول سال این است تا بتوانند این رسمی دیرینه را به بهترین نحو ممکن برگزار کنند.

در این روستا فرقی ندارد پیر، جوان، زن و مرد و حتی کودک می‌داند وظیفه‌اش چیست و هیچ کس هم بیکار ننشسته، همه مشغول کاری هستند.

همزمان با یازدهمین روز از محرم همانند هر سال کهن آیین یازدهم محرم برگزار شد؛ مراسمی که سال‌های سال است در عمق دل‌های مردم روستا نفوذ پیدا کرد و تبدیل به سنتی دیرینه شده است.

مراسم همانند هر سال با تعزیه‌خوانی، نوحه‌خوانی، مداحی، سینه‌زنی، دسته‌روی و زنجیرزنی و همچنین ذکر مصیبت نذردهی برگزار شد.

مراسم یازدهم روستای تلاوک ساری با همان شور حسینی و با حضور گسترده مردم برپا شد.

سبقه این کهن آیین به میرزا محمود فدایی مازندرانی برمی‌گردد که بنیانگذار و پایه‌گذار مراسم تعزیه و شبیه‌خوانی در روستای تلاوک است و طی دو قرن گذشته برگزاری این مراسم موجب همبستگی میان اهالی دودانگه ساری شده است.

همانند هر سال همه اهالی گرد هم می‌آیند، البته قبل از آغاز ماه محرم تکاپوی اهالی روستا آغاز شده و همان‌گونه که در دهه نخست محرم سنت عزاداری را به‌پا دارند از هیچ تلاشی برای برگزاری بهتر این مراسم فروگذار نیستند.

البته مراسم یازدهم روستای تلاوک ساری به ثبت ملی هم رسیده است.

طی مراسم یازدهم محرم امسال به سراغ فردی رفتیم که خود را همه ساله وقف برگزاری این مراسم کرده است.

علیرضا تقی‌زاده مسؤول سیستم صوتی تعزیه‌خوانی مراسم یازدهم محرم روستای تلاوک دودانگه است در گفت‌وگو با فارس، می‌گوید: بیش از سه دهه است که کارهای مربوط به سیستم صوتی مراسم را عهده‌دار است که البته اینکه این مسؤولیت به بنده واگذار شده، ازطریق فردی بود که از قبل  نسبت به تخصص و تعهد آشنایی داشتند.

ماجرا به  سال ۷۴ برمی‌گردد، باتوجه به دسته‌روی‌ها متعدد افراد مختلفی تماس می‌گرفتند و می‌‌خواستند در مراسم حضور یابم که از روستای تلاوک هم با بنده تماس گرفتند و گفتم خیلی تا ظهر عاشورا وقت ندارم اما در پاسخ گفتند بعد از عاشورا وقت می‌خواهیم که قبول کردم.

به گفته آقای تقی‌زاده، همان سال توفیق شد در مراسم حضور پیدا کردم و همان نقطه شروعی شد تا پایان ثابت مراسم یازدهم روستای تلاوک باشم.

البته باید بگویم در راه امام حسین (ع) هر کاری از دستم برمی‌آید، انجام می‌دهم و این هم به اعتقادم برمی‌گردد و پدرم هم همیشه می‌گفت پسرم تو نذر امام حسین هستی و من هم همیشه می‌گفتم چشم.

وی خاطرنشان می‌کند: احساس می‌کنم چشم گفتنم موجب شد این مسیر برای خدمت به سیدالشهدا برایم باز شد پس از همین موضوع همسایه‌ام به پدرم گفت پسرت استعداد دارد و می‌تواند در بحث تخصص در زمینه سیستم صوتی و تصویری را دنبال کند و همین را مدیون نگاه امام حسین‌ (ع) هستم.

آقای تقی‌زاده یادآور شد: در راه امام حسین (ع) جابجا کردن کفش، چای دادن و هزاران هزار خدمت دیگر همه تنها بخاطر نگاه آن حضرت است که نصیب بنده شده است.

تا زمانی‌که جان در بدن دارم در این مسیر حضور می‌یابم چون تمام زندگیم ثمره همین نگاه اهل بیت است.

پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ


لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.