به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، در یک اقدام نوآورانه، یک کشاورز پیشرو در روستای علیکلای جویبار، با همکاری کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی این شهرستان، اقدام به کشت سویا به روش نوین آبیاری «نوار تیپ» در مزرعه خود کرده است.
این کشاورزی پیشرو با توجه به توصیههای کارشناسان، پس از برداشت توتفرنگی در مزرعهای به مساحت ۳ هکتار که دارای مالچ پلاستیکی بود، به کشت سویا رقم «ساری» روی آورده و برای آبیاری این محصول نیز از سیستم «نوار تیپ» یا نوار آبیاری قطرهای استفاده کرده است.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا،سیستم آبیاری قطرهای یکی از روشهای مورد قبول در حوزه آبیاری در سطح دنیاست که مزایای متعددی از جمله بهرهوری حداکثری از منابع آبی، حفظ رطوبت خاک، جلوگیری از رشد علفهای هرز، کاهش مصرف سموم شیمیایی، پیشگیری از آلودگی محیط زیست و کاهش هزینههای تولید دارد. برای آبیاری با سیستم آبیاری قطرهای، روشهای متفاوتی وجود دارد؛ لولههای قطرهچکاندار، نوارهای تیپ آبیاری، قطرهچکانهای آنلاین و لولههای تراوا از جمله تجهیزاتی هستند که آبیاری قطرهای توسط آنها انجام میگیرد.
نوارهای آبیاری قطرهای یا نوار تیپ (Drip Tape)، یکی از تجهیزات آبیاری قطرهای بوده که دارای دیواره نازکتری به نسبت لولههای قطرهچکاندار هستند. از این نوارها به عنوان گزینهای کم هزینه برای آبیاری فصول زراعی استفاده میشود. این نوارها که در واقع یک نوع لوله آبیاری قطره ای است، با دبی متفاوت و همچنین فاصله قطرهچکانهای بین ۱۵ تا ۱۰۰ سانتیمتر در بازار موجود است.
مدیر جهاد کشاورزی جویبار در حاشیه بازدید از این مزرعه، از ابتکار این کشاورز پیشرو تقدیر کرده و بر لزوم ترویج این روش کشت در بین سایر کشاورزان تاکید کرد و گفت: این اقدام نشان میدهد که با استفاده از روشهای نوین کشاورزی میتوان به افزایش بهرهوری، کاهش هزینههای تولید و حفظ محیط زیست کمک شایانی کرد.
عبدالله رحیمی با بیان اینکه در شهرستان جویبار ۸۶ هکتار از مزارع، تحت کشت زراعت سویا قرار دارد، خاطرنشان کرد: از مزایای استفاده از این روش میتوان به بهرهوری حداکثری از منابع آبی و خاکی، جلوگیری از رشد علفهای هرز با اختصاص آب به گیاه هدف و کاهش هزینههای کشاورزان با استفاده از جایگزینی کشت نام برد.