پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

کاهش جمعیت آفت شب‌پره شمشاد در جنگل‌های مازندران

0

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، سالانه بخشی از درختان مناطق مختلف دچار بیماری‌ها و آفات می‌شود؛ باوجود پوشش گیاهی زیبا و چشم‌انداز طبیعی اما انتشار بیماری‌های قارچی موجب خشکیدگی درختان و مرگ درختان آزاد و همچنین بیماری زغالی باعث از بین رفتن درختان بلوط و آزاد در این مناطق می‌شود.

موضوع مهم مدیریت صحیح، پیشگیری، کنترل آفات و درختان آسیب‌دیده بوده که از مراحل توسعه جنگل و جلوگیری از نابودی درختان خواهد بود‌.

امین وطن‌دوست کارشناس ارشد گیاه‌پزشکی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری درباره وضعیت آفات در جنگل‌های مازندران، اظهار کرد، اظهار کرد: ازجمله بیماری‌ها، بیماری سوختگی زغالی بلوط در سال‌های گذشته به‌دلیل تنش آب و هوایی، افزایش دما و کاهش نزولات آسمانی موجب ضعف درختان بلوط شده است.

وی با بیان اینکه دلیل این بیماری قارچی که تنش خشکی است که باعث خشکیدگی سرشاخه‌ها، پژمردگی برگ‌ها و به مرور زمان خشکیدگی کامل درخت می‌شود، افزود: این بیماری قارچی در اوایل امسال در شهید زارع ساری مشاهده شده است که مواردی ازجمله راهکار مقابله با این آفت مهاجم، تقویت گیاه،  استفاده از گونه‌های مقاوم به بیماری و ایجاد کانال‌های زهکش به‌منظور جلوگیری از جمع شدن آب در دستور کار قرار دارد.

کارشناس ارشد گیاه‌پزشکی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری در ارتباط با آفت پروانه تخم انگشتری، یادآور شد: این آفت در مناطق بالادست و ییلاق‌ها به‌ویژه سوادکوه شمالی مشاهده شده است که در این زمینه محلول‌پاشی منطقه در سطح ۱۰۰ هکتار طی روزهای آینده آغاز می‌شود.

وطن‌دوست با اشاره به مشاهده آفت پروانه سفید آمریکایی در مناطق نور، تصریح کرد: در این زمینه بحث تله کشی و مبارزه در دستور کار قرار دارد.

وی با اعلام اینکه تغییرات اقلیمی روی جمعیت آفات تاثیرگذار است، بیان کرد: از سال ۹۵ آفت شب‌پره شمشادهای جنگل‌های شمال را آلوده کردند که در بسیاری از مناطق درختان شمشاد خشک شدند.

کارشناس ارشد گیاه‌پزشکی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران ـ منطقه ساری اظهار کرد: لارو آفت برگ خوار شب‌پره در ماه‌های بهمن و اسفند آغاز به فعالیت کرده و زمان طغیان آن‌ نیز در خرداد ماه است که در بازدید‌های به عمل آمده شاهد کم شدن جمعیت آفت هستیم.

وطن‌دوست یادآور شد: برای احیای این گونه ارزشمند، طی سال‌های گذشته اقداماتی ازجمله تولید برای کاشت نهال در دو مرکز سنگده و بهشهر در دستور کار قرار گرفت تا از انقراض این گونه همیشه سبز در طبیعت جلوگیری کنیم.

وی گفت: در ارتباط با آفت شب‌پره سنگده ساری و بهشهر سه مرحله محلول پاشی در دستور کار قرار دارد که مرحله اول تمام شد و مرحله دوم طی دو هفته آینده و مرحله سوپ شهریور ماه انجام می‌شود.

به گزارش فارس، آفت شب‌پره نخستین بار در مازندران در خرداد ماه مشاهده شد و به دلیل سرعت بالای زادآوری این گونه مهاجم در سراسر جنگل‌های شمال پراکنده شد و این آفت تمامی سطح رویشگاه‌های شمشاد را در برگرفت و سبب خشکیدگی و نابودی این گونه کمیاب و ارزشمند جنگلی در این منطقه شد.

 /۸۶۰۳۴/غ


لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.