به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه نیوز، ˈعباسعلی نوبختˈ روز سه شنبه ( ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ ) در گفت وگو با ایرنا با بیان این که استقبال از سرمایه گذاری در بخش طبیعت گردی به معنای ورود هر کس که ادعایی در این زمینه دارد، نیست افزود: این سازمان در گذشته از سرمایه گذاران غیر واقعی زیان های زیادی دیده است.
وی اظهار داشت: برخی با این ادعا که می خواهند طرح های گردشگری اجرا کنند از منابع طبیعی زمین گرفتند و نه تنها هیچ اقدامی انجام ندادند بلکه با رها نکردن عرصه، راه را برای ورود سرمایه گذار واقعی سد می کنند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از نمونه های بارز در این زمینه، واگذاری عرصه ۳۰۰ هکتاری به اسم پروژه گردشگری در مراتع درجه یک نزدیک کوه دماوند بود که در عمل هیچ طرحی در آن اجرا نشد.
وی تصریح کرد: درختان کهن سال و چشمه ها و آبشارهای جنگلی و غارهایی حتی زیباتر از غار علی صدر در جنگل های شمال وجود دارد که مردم از آن بی خبرند و در صورت سرمایه گذاری، هر کدام از آن ها تبدیل به مراکز مهم گردشگری خواهد شد.
نوبخت به وجود درختانی با قطر بیش از سه متر در این جنگل ها اشاره و تاکید کرد:در دهستان لَفُور در سوادکوه، درختی از گونه سُرْخدار وجود دارد که پژوهشگران خارجی عمر آن را در حدود یک هزار و ۷۰۰ سال برآورد کردند.
به گفته مدیرکل دفتر جنگل کاری و پارک ها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان جنگل ها و مراتع، چشمه سُورْت در بخش چهاردانگه شهرستان ساری یکی از زیباترین مناطق جنگل های شمال و از دیدنی های کم نظیر جهان است.
وی با بیان این که اکنون ۱۰۹ پارک و تفرجگاه جنگلی با مجموع مساحت ۳۷ هزار و ۳۵۰ هکتار در شمال کشور وجود دارد، گفت: با توجه به جمعیت انبوه گردشگران، تعداد پارک ها باید بیشتر شود ولی نه در آن حد که صرفه اقتصادی خود را از دست بدهد.
مدیرکل دفتر جنگل کاری و پارک های جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: راه اندازی و توسعه گشت های جنگل نوردی راهکاری است که ضمن استفاده مردم از طبیعت، از تمرکز آنان در یک نقطه و تخریب جنگل و کوبیدگی خاک جلوگیری می کند.
نوبخت تصریح کرد: متولی اصلی گردشگری، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است ولی این سازمان آمادگی دارد تا حد امکان با این نهاد و هر نهاد دولتی و خصوصی که در زمینه طبیعت گردی و جنگل نوردی فعالیت می کند، همکاری کند.
وی بیان داشت: ما شناخت خوبی ار جاذبه های طبیعی گردشگری در جنگل های شمال داریم و می توانیم سرمایه گذاران و مراکز گردشگری را در این زمینه راهنمایی کنیم.
وی افزود: همچنین گشت های جنگل نوردی نیاز به راهنما و کارشناس دارند که کارشناسان منابع طبیعی در شمال کشور می توانند در این مورد، مناطق دیدنی را معرفی و در صورت لزوم راهنمای خوبی باشند.
این مسوول سازمان جنگل ها با اشاره به کمبود کارشناس در ادارات منابع طبیعی گفت: فقط در استان مازندران بیش از ۹ هزار نفر عضو سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی هستند که بسیاری از آنان می توانند پس از گذراندن آموزش های لازم، راهنمای گشت های جنگل نوردی شوند که در اشتغال زایی هم موثر است.
شمال کشور با ۹/۱ میلیون هکتار جنگل و ۷/۱ میلیون هکتار مرتع، هر سال به ویژه در تعطیلات نوروز و تابستان میزبان ده ها میلیون گردشگر است.
عسل هم یکی از مواد مغذی برای بدن میباشد