به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، نوربخش داداشی در گفتوگو با فارس، اظهار کرد: بارش باران طی سال زراعی جاری تا پایان مرداد ماه در مازندران، نسبت به دوره مشابه بلندمدت حدود ۱۶ درصد افزایش و نسبت به سال زراعی گذشته حدود ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه برونداد مدلهای مختلف پیشبینی فصلی بیانگر عقبنشینی با تأخیر پرارتفاع جنب حارهای از فلات ایران است،اضافه کرد: پیامد آن آغاز دیرهنگام نخستین بارش مؤثر و تمایل به کمتر از نرمال در کشور بهاستثنای استانهای حاشیه خزر است.
مدیرکل هواشناسی استان مازندران ادامه داد: این شرایط کاهش بارش سال آبی آتی نسبت به میانگین بلندمدت را به دنبال خواهد داشت که بهتر است در مصرف آب و انرژی مدیریت لازم به عمل آید.
این مسؤول تصریح کرد: براساس نمایه خشکسالی هواشناسی SPEI، از ابتدای سال زراعی جاری تا پایان مرداد سال ۹۵، بهاستثنای برخی از مناطق ارتفاعات استان که درگیر درجات خشکسالی خفیف تا متوسط بودند در بیشتر نواحی استان در حد نرمال تا ترسالی خفیف بوده است.
داداشی با اشاره به اینکه میانگین بارش سال زراعی جاری(۹۵ ـ ۹۴) تا اول مرداد ماه مازندران نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۶ درصد بود، افزود: این آمار نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته(۹۴ ـ ۹۳)، حدود ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی یادآور شد: بیشترین کاهش نسبت به بلندمدت تنها در ایستگاههای کوهستانی بلده و کیاسر بهترتیب حدود ۱۶ و ۲ درصد و بیشترین افزایش نیز بهترتیب در گلوگاه حدود ۳۴، رامسر حدود ۳۳، آمل ۲۱ و نوشهر ۲۰ درصد و در مناطق ساحلی و جلگهای رخ داده است.
مدیرکل هواشناسی مازندران درباره پیشبینی بارش استان در دوره سه ماهه شهریور تا آبان و سه ماهه فصل پاییز سال ۹۵ ، گفت: با تلفیق پیشبینی مدلهای دینامیکی مختلف در حد میانگین بلندمدت و در ارتفاعات متمایل به کمتر از میانگین بلندمدت خواهد بود.
داداشی اضافه کرد: پیشبینی بارش ماه آغازین فصل پاییز (مهر ماه) بهاستثنای مناطق ساحلی دریای خزر، در سایر نواحی کشور بارشها عمدتاً متمایل به کمتر از میانگین بلندمدت است.
وی با اعلام اینکه میانگین دمای هوای مازندران در دوره سه ماه شهریور، مهر و آبان سال ۹۵، در حد میانگین بلندمدت (بین۰٫۵ – تا ۰٫۵+) در نوسان خواهد بود، تصریح کرد: اما میانگین دمای هوا مهر ماه و همچنین در دوره سه ماه فصل پاییز سال ۹۵ استان تا یک درجه گرمتر از میانگین بلندمدت پیشبینی میشود.
مدیرکل هواشناسی مازندران بیان کرد: پیشبینی فصلی در انتهای هفته نخست هر ماه در مرکز ملی اقلیمشناسی صادر میشود و صحت آن برای سه ماه آینده براساس آخرین ارزیابی، حدود ۷۰ درصد است که ماههای میلادی به شمسی بیان شده است.
داداشی با اشاره به اینکه در فصل پاییز سامانه پرارتفاع لایه میانی جو در عرضهای بالاتر از جایگاه نرمال خود قرار دارد که میتواند مانعی عمده برای نفوذ سامانههای بارشی به سوی عرضهای پایینتر جغرافیایی و بر روی کشورمان باشد، اظهار کرد: در سه ماه آینده، بهاستثنای بخشهایی از سواحل دریای خزر، در سایر مناطق کشور بارش متمایل به کمتر از میانگین بلندمدت پیشبینی میشود.
وی در پایان گفت: در مجموع انتظار میرود بارش فصل پاییز سال جاری کشور با تأخیر آغاز شده و بارش فصل زمستان نیز با ناهنجاری مواجه شود.