پایگاه خبری چهاردانگه نیوز: مشکلات مدرسه قدیمی کیاسر در گزارشی با عنوان تخریب مدرسهای قدیمی در کیاسر در این رسانه منتشر شد که در پی آن به بخشهای دیگری از ماجرای این مدرسه قدیمی میپردازیم؛
سیده مرضیه شجاعی کیاسری مدیر مرکز ویژه مشکلات یادگیری امید در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری در این زمینه میگوید: اواخر دهه ۸۰ فعالیتهای «مرکز ویژه مشکلات یادگیری امید» به دبستان شهید خانگاه منتقل شد تا این بنای قدیم بار دیگر شاهد فصلی نو در فراگیری باشد.
وی با بیان اینکه اینبار نوآموزان با نیاز ویژه به این مکان منتقل شدند، افزود: هنوز هشت سالی از فعالیت این مرکز تازه تاسیس نگذشته بود که ناگهان در اثر یک اتفاق همه چیز تغییر کرد، در اثر بارش برف سنگین بخشی از سقف مدرسه فرو میریزد و این بنای قدیمی در آستانه تخریب کامل قرار میگیرد.
نکته قابل تأمل اینکه، این ساختمان با بنای ۹۰ ساله نسبتا همچنان مستحکم و پابرجاست اما غفلت در حفظ و نگهداری از آن موجب تخریب بخشهای از آن شده است.
شجاعیکیاسری به شروع راهاندازی مرکز اختلالات امید در سال ۱۳۸۹ در کیاسر اشاره میکند و میافزاید: دو سال از فعالیت این مرکز نگذشته بود که مدیر این مرکز را برای همکاری در مقطع راهنمایی درخواست کردند، بهدنبال آن همکاران دیگر هم درخواست انتقالی دادند و خودبهخود با تعدیل نیرو درب مرکز مشکلات ویژه یادگیری تخته شد.
مدیر مرکز ویژه مشکلات یادگیری امید با اعلام اینکه با این روند دو سال فعالیتی نداشتیم تا اینکه بار دیگر به همت مسؤولان وقت آموزش و پرورش چهاردانگه مجوز بازگشایی این مرکز مجدداً صادر شد.
و اما او درباره روند آمدنش به این مدرسه میگوید؛ در آن زمان مدیر مجتمع حضرت معصومه(س) در کیاسر بودم که قانون جدیدی ابلاغ شد و طی آن مجتمع شهری حذف شد و بعد از ۱۰ سال مدیریت مجتمع سر جای اولمان برگشتیم و آموزگار کلاس اول سال تحصیلی ۹۳ـ ۹۴ شدیم.
وی با بیان اینکه یکسال بعد بهعنوان مدیر مرکز ویژه یادگیری امید معرفی شدم، خاطرنشان کرد: در همان آغاز سال تحصیلی برای دوره آموزشی به مرکز سینا واقع در ناحیه دو ساری مراجعه کردیم، هنوز وارد نشده بودم که مدرس دوره با عصبانیت گفت: “کیاسر نیازی به مرکز اختلالات ندارد” من و همکاران در کمال تعجب و ناامیدی و با خودمان گفتیم قرار نیست این کار به نتیجه برسد.
شجاعی با بیان اینکه همکاران اما با تلاش و دقت دوره را با موفقیت به پایان رساندند، افزود: آن سال، سال آموزش ما بود و دانشآموزی از منطقه خودمان را پذیرش نکردیم، اما سال تحصیلی ۱۳۹۶ ـ ۱۳۹۵ با عزمی راسخ شروع به کار کردیم، همان اساتید ناحیه دو را برای آموزش کل همکاران ابتدایی دعوت کردیم.
مدیر مرکز امید کیاسر درباره تلاشهای که برای جذب دانشآموزان با نیازهای ویژه انجام دادند اشاره کرد و گفت: به مدارس پرجمعیت چهاردانگه سر زدیم برای شناسایی، تست اولیه گرفتیم، با توجه بانوع مشکل دانشآموزان شروع به بازی درمانی کردیم، البته باتوجه به گستردگی منطقه و حجم بالای اختلالات وسایل کارمان را روی دوشمان میگذاشتیم و بدون ماموریت اداری راهی روستاهای دورافتاده نظیر اروست و مالخواست میشدیم.
وی میگوید؛ روستاهای باباکلا، چورت و هرجایی که فکرش را کنید دنبال دانشآموز با نیاز ویژه بودیم، البته این از لطف همکاران ما بود، آنها فراتر از وظیفه اداریشان عمل میکردند، در دوسالی که کار کردیم همکاران حائز رتبه برتر استانی نیز شدند، اساتید شهرستان از فعالیت جدی همکاران شگفتزده شده بودند.
مدیر مرکز ویژه مشکلات یادگیری امید در عین حال این موفقیت را حاصل تلاش جمعی همکاران میداند و میگوید: من مدیر کارهای نبودم! همه این سالها همکاران بیشتر از توانشان وقت گذاشتند و همراهی کردند، اگر تلاش آنها نبود این مرکز فعالیتش ادامه پیدا نمی کرد.
شجاعی که نگران وضعیت فعلی این مرکز است،میافزاید: حالا سقف خانه امید ما روی سرمان خراب شده و ما مجبور هستیم با این دانشآموزان آواره این کلاس و آن کلاس باشیم به امید روزی که صدای ما به گوش کسی برسد.
به گزارش فارس، تا اواسط دهه ۷۰ مدرسه شهید خانگاه کیاسر به عنوان یک مرکز آموزشی فعال از آن استفاده میشد، کمکم در لیست مدارس تخریبی و پُرخطر قرار گرفت و مسؤولان تصمیم گرفتند در طرحی سراسری کلاسهای درس قدیمی را تخریب و جایش مدرسه نو بسازند.
توضیجات اداره آموزش و پرورش منطقه چهاردانگه به خبر « وقتی سقف خانه امید خراب شد/ صدایمان را نشنوند آواره میشویم» خبرگزاری فارس
عباسعلی نجفی کرسامی رییس اداره آموزش وپرورش منطقه چهاردانگه از اینکه اهالی قلم با نگاه دلسوزانه فعالیت آموزش و پرورش را رصد می کنند ابراز خرسندی نموده اند و توضیحات ذیل را جهت روشن شدن موضوع و تکمیل مطلب اشاره کردند:
۱- مدرسه قدیمی (سنگی) انوری ( شهید خانگاه ) در سال ۱۳۳۶ اخداث شده و مدارس مشابه آن در روستاهای کنیم و اروست وجود دارد که از سوی اداره کل نوسازی مدارس استان تخریبی اعلام شده اند.
۲- ساختمان سابق دبستان شهید خانگاه در دهه ۷۰ از سوی نوسازی تخریبی اعلام و در محوطه آن مدرسه جدید در دو طبقه از بودجه تخصیصی سفر مقام معظم رهبری احداث شده و دانش آموزان از سال ۱۳۷۸ به مدرسه جدید منتقل شده اند.
۳- بعد از تخریب سقف ساختمان قدیمی شهید خانگاه که اکنون به عنوان مرکز توانبخشی با مشکلات ویژه یادگیری امید استفاده می شود از سوی کارشناسان اداره کل نوسازی بازدید و مجدد این ساختمان تخریبی اعلام شد. مرکز توانبخشی با مشکلات ویژه یادگیری دارای دانش آموز دایمی نیست.
۴- چون ساختمان از سوی اداره کل نو سازی استان تخریبی اعلام شد و هیچ بودجه ای برای بازسازی آن تعلق نمی گیرد، لذا بازسازی آن برای اداره آموزش و پرورش منطقه چهاردانگه میسر نمی باشد.
۵- اهالی فهیم و فرهنگ دوست شهر کیاسر و شورای اسلامی شهر نظر به عدم تخریب این ساختمان داشتند، اداره آموزش و پرورش ضمن ارج نهادن به نظرات شهروندان موضوع را در شورای آموزش و پرورش مطرح نمودند تا در خواست اهالی شهر محقق شود.
۶- مقرر شد هیات امنای از معتمدین محلی، شورای اسلامی شهر و بخشداری تشکیل و با کمک های مردمی بازسازی ساختمان انجام گیرد.