پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

وزارت آموزش و پرورش نمی‌خواهد از ما کاغذ دریافت کند/هر زمان نگاه‌مان به واردات بود شاهد افزایش قیمت کاغذ بودیم

0

خبرگزاری فارس مازندران ـ سرویس اقتصادی| کارخانه صنایع چوب و کاغذ استان مازندران به‌عنوان یکی از مهمترین مراکز تولیدی در خاورمیانه است که با چنگ و دندان تولید می‌کند، دود سفید کارخانه نماد اشتغال در استان است و  ما در خبرگزاری فارس برای کسب اطلاعات جدید از آخرین وضعیت این شرکت با علی‌اکبر صفریان مدیرعامل شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران به گفت‌وگوی تفصیلی پرداختیم که شما را به خواندن آن دعوت می‌کنیم.

۷۰ درصد دغدغه چوب و کاغذ تامین مواد اولیه است

فارس: مسائل حال حاضر پیش روی کارخانه چوب و کاغذ مازندران چیست؟ 

صفریان: اهم مشکلات ما به بخش تولید و فروش مربوط می‌شود، با توجه به اینکه امسال برای چندمین بار شاهد شعار اقتصادی با محوریت تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها توسط مقام معظم رهبری بودیم،  پس این‌ها باید محور باشد، در این شرکت نیز چنانچه مشکل تامین مواد اولیه و فروش برطرف شود، ۷۰ درصد از مسائل صنایع چوب و کاغذ حل خواهد شد‌.

* مشکلی که لاینحل نیست

فارس: راه‌حل شما را برای برون‌رفت از مشکلات بیان کنید؟

صفریان: باید نگاه‌مان به داخل و تولید باشد و  دست‌مان را روی زانوی خودمان بگذاریم، اینکه فکر کنیم کسی خواهد آمد و مشکلات را حل خواهد کرد اشتباه است، مشکل این شرکت مشکل لاینحلی نیست، مواد اولیه ما به وفور در جنگل‌های مازندران یافت می‌شود و این کارخانه نیز در نزدیکی جنگل قرار گرفته است.

شرکت برای تولید نیاز به مواد اولیه دارد تا با استفاده از مواد اولیه نزدیک‌ترین مواد را با ارزان‌ترین قیمت دریافت کند، امروز ما با نگاه به داخل باید تولید کنیم راه دیگری نداریم، ما اینجا نباید بن‌بست داشته باشیم، اگر دشمن برای ضربه زدن به ما راه جنگ اقتصادی در پیش گرفته است ما هم باید مقابله کنیم.

*مشکل در تامین مواد اولیه 

کارخانه با سنگ و خاک، کاغذ نمی‌دهد، مواد اولیه همان چوب‌های جنگلی است که دشمنان ما با اشراف به این موضوع یعنی کمبود چوب تلاش می‌کنند تا ما را از پیروزی و تولید دور کنند، ولی برخی با استفاده از رانت و دلار ترجیحی آب در آسیاب دشمن می‌ریزند، به این معنا که کارگران دشمن فعال می‌شوند و کارخانه‌های‌شان راه‌اندازی می‌شود.

برخی از قطعات کارخانه پوششی و وارداتی است که با دلار آزاد وارد می‌شود، حال همین کاغذ را وارد می‌کنند و کسی صدای کارگر را منعکس نمی‌کند، این رسالت بر عهده رسانه‌ها است، مشکلات کارخانه چوب و کاغذ مازندران باید انتقال داده شود، این کارخانه امید مردم است.

* تولید زیر ۵۰ درصدی

فارس: در حال حاضر میزان تولید شرکت چقدر است؟

صفریان: کارخانه از سال ۱۳۹۴ تا به الان با ظرفیت ۱۷۵ هزار تایی کار نکرده و میانگین تولیدش زیر ۵۰ درصد است، امروز کارخانه‌ای که ماشین‌آلات روز دنیا از کشورهای صاحب نام در این عرصه را داشته و پرسنل دوره دیده از خارج کشور را دارا است با مشکل تولید و فروش مواجه است.

در این شرکت خط یک تولید کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه و خط دو نیز کاغذ فلوتینگ تولید می‌کند، وقتی در این بخش واردات با دلار ارزان قیمت داریم چگونه یک کارخانه می‌تواند رقابت کند؟ این رقابت از سال ۱۳۷۶ که شاهد واردات بی‌رویه کاغذسازان دنیا و ترک بودیم آغاز شد، البته در آن مقطع فروش خوب نفت داشتیم وضع دلاری ما هم خوب بود مشکلی نداشتیم، الان که در جنگ اقتصادی هستیم دلار را باید صرف تولید کالاهایی کنیم که امکان تولیدش در داخل کشور وجود ندارد، هر زمان نگاه‌مان به واردات بود شاهد افزایش قیمت کاغذ بودیم.

*مشکل در بحث فروش

فارس: در خصوص مشکلات در بخش عرضه بیشتر توضیح دهید؟

صفریان: اول اینکه اراده برای حل مشکلات وجود دارد، وقتی تولید به زیر ۵۰ درصد می‌رسد دو اتفاق رخ می‌دهد که می‌تواند موجب نابودی شرکت باشد اول کمبود در تامین مواد اولیه دوم فروش کالا، زمانی که ما توان خرید مواد اولیه  را نداریم، این مواد به بازارهای دیگر ارسال می‌شود همچنین اگر فروش نداشته باشیم هم سهم بازار را از دست می‌دهیم.

نیروهای متخصص با طرح‌های ۲۰ ساله پیش از موعد از مجموعه خارج شدند، این کارخانه به نیروهای آموزش دیده نیاز دارد.  برگرداندن تامین کننده و خریداران نیاز به یک فرآیند دو ساله دارد.

*عدم همکاری سازمان جنگل‌ها با شرکت

فارس: شنیده‌ها حاکی از آن است که شرکت مطالبه سنگینی از سازمان جنگل‌ها دارد در این خصوص توضیحی دارید؟

صفریان: این مجتمع از سازمان جنگل‌ها با ارائه پروانه و مجوز کار را شروع کرد، به این صورت که در مدت ۱۰ سال یک دانگ از کل جنگ را بهره‌برداری کنیم، سپس وارد دانگ‌های بعدی شویم تا ۶۰ سال بعد که به دانگ اول برگشتیم این درختان تنومند قطور اصلاح شده مجدد در اختیارمان قرار بگیرد.

کارخانه که کار را در جنگل آغاز کرد کمی که گذشت سازمان جنگل‌ها گفت جنگل در حال نابودی است و با اعمال فشار تغییر سیاست داد و درخواست بخش‌بندی را داد و سپس گفتند کار را تک گزینه‌ای ادامه بدهید که هیچ صرفه اقتصادی ندارد، در مجموع تصمیمات متغیر سازمان جنگل‌ها ارتباط مستقیمی با تولید کارخانه دارد، این کارخانه با مجوز قانونی شروع به‌کار کرد، اساسنامه سازمان جنگل‌ها هم تغییری نکرد فقط سیاست‌های خود را عوض کردند.

*قطعی شدن مطالبه ۳۰۳ هزار متر مکعبی چوب از سازمان جنگل‌ها

فارس: میزان بدهی سازمان جنگل‌ها به شرکت چقدر است؟ 

صفریان: ما مدعی هستیم که بیش از ۵۰۰ هزار متر مکعب چوب از سازمان جنگل‌ها مطالبه داریم از سال ۱۳۹۶، ۳۰۳ هزار متر مکعب آن قطعی شده است که ارزش ریالی اش در همان سال ۶۳ میلیارد تومان برآورد شد که پرداخت این مطالبه سه بار در خطبه‌های نماز جمعه به آن اشاره شد.

قطعا ما تکالیف و تعهدات خودمان را انجام دادیم که امروز طلب داریم، ما بهره مالکانه را پرداخت می‌کردیم، ولی از سال ۱۳۹۳ تا به الان مطالبه‌های ما روی زمین مانده است، قرار شد از محل زراعت چوب در اواخر فروردین ماه ۱۴۰۰ طلب ما را پرداخت نمایند که هنوز اقدام عملی صورت نگرفت.

*طلب‌مان در سال ۱۳۹۶، ۶۳ میلیارد تومان بود!

پس از بازدید آقای ابراهیم رئیسی در سال گذشته از این کارخانه درخواست تشکیل کارگروه اقتصاد مقاومتی در مازندران در ۱۹ فروردین ماه صورت گرفت که خروجی آن سه مصوبه؛ یکی دریافت ۶۳ میلیارد تومان سال ۱۳۹۶ و حساب بی‌حساب بود که ما بیان کردیم تغییرات قیمت در آن با توجه به زمان ۴ ساله دخیل نشده است، ما یک کارخانه تولیدی با بیش از هزار پرسنل در استان هستیم که قطعا در این مطالبه نمی‌خواهیم دلالی چوب کنیم و آن را بفروشیم.

فارس: در خصوص کیفیت تولیدات و بخش عرضه  اوضاع به چه صورت است؟

صفریان: در بحث مشتری‌ها هر کدام از خط‌های تولید مشتری‌های خاص خودش را دارد، شاید تولید ما کاهش داشته اما هیچ‌گاه از کیفیت کاسته نشده است، علتش هم فعالیت سیستم‌های نظارتی است، ما از کاغذهای خودمان قرآن و کتاب مختلف چاپ کردیم، چطور آموزش و پرورش نمی‌تواند از ما کاغذ دریافت کند؟ در حالی که همین الان کاغذ ما برای چاپ کتاب یک شهید آماده شده است.

* لزوم توقف واردات چوب و تکیه به منابع داخلی

با وجود اینکه هر سال جلسات مختلفی تا سطح معاونان وزیر آموزش و پرورش برگزار و تعهداتی صورت می‌گیرد و ما درخواست تامین تنها چند درصد از کتاب‌ها را داریم، اما متاسفانه این امر محقق نمی‌شود! اگر ما اعتقاد به جنگ دشمنان و عملکرد اقتصادی آنها داریم باید از ۱۰۰ درصد تولید داخلی استفاده کنیم و هوشمندانه عمل کنیم. 

کیفیت کاغذهای ما در حد خارجی است شاید سفیدی در حد اعلا نباشد، در این کارخانه به جهش تولید اهمیت دادیم و به طور دائم روی کیفیت نظارت داریم، ولی آموزش و پرورش هیچ قراردادی با ما منعقد نکرده است و روی بدقولی و عدم کیفیت مانور می‌دهد در حالی که اینطور نیست.

اگر شرایط ایجاب کند برای اینکه ۱۰۰ درصد تولید کنیم، چوب‌های باغات و مزارع را به‌صورت محدود تهیه می‌کنیم، تا تولید داشته باشیم، امسال بیشترین میزان خرید چوب خارجی را داشیم که بالای ۱۵ هزار متر مکعب مصرف بود، همچنین چند قرارداد دیگر نیز در حال امضا داریم.

فارس: چرا شرکت‌های مشابه دچار مشکل تامین چوب نمی‌شوند؟ 

صفریان: اولا نوع مصرف و سایز چوب‌های شرکت‌ها با هم متفاوت است، مجموعه ما طوری طرحی شده است که از هر قطری از چوب استفاده می‌شود، با افزایش قطر چوب قیمت هم افزایش می‌یابد، دوم اینکه شرکت‌های دیگر پروانه بهره‌برداری از جنگل ندارند، مبنای کار ما جنگل است لذا پولی برای خرید نداریم، مگر تامین منابع از طرق مختلف! 

*چوب‌ها می‌پوسد ولی در اختیارمان قرار نمی‌گیرد

فارس: چطور وقتی جنگل مملو از چوب است، ولی بحث برداشت از چوب‌ها حل نشده است؟ 

صفریان: چوب‌های شکسته و باد افتاده در جنگل به وفور یافت می‌شود، برخی چوب‌ها داخل جاده می‌افتد ما اجازه برداشت نداریم، این چوب‌ها هم عمر محدودی دارند، ما همچنان منتظر مصوب شدن طرح جدید ورود ما به جنگل‌ها هستیم سازمان جنگل‌ها باید پاسخگو باشند چرا چوبی که در حال  پوسیدن است در اختیار کارخانه چوب و کاغذ مازندران قرار نمی‌گیرد؟ در حالی که این را با افتخار بیان می‌کنند.

۳۰۳ هزار مترمکعب طلب در سال ۱۳۹۶ را اگر به قیمت امروز حساب کنیم حدود ۸۰۰ میلیارد تومان است، این پول اگر به شرکت تزریق شود کارخانه دگرگون خواهد شد، سازمان جنگل‌ها پذیرفت که بدهکار است، ما به کمک ارگان‌های دیگر برای حل مشکل کارخانه نیاز داریم.

*آیا اوضاع تولید در شرکت صنایع چوب و کاغذ در وضعیت پایداری قرار دارد؟ 

 از ابتدای سال تا الان تولید متوقف نشد این اتفاق خوبی است و شاهد افزایش ۳۳ درصدی تولید و اجرای ۱۰۰ درصدی برنامه‌ها هستیم، از ابتدای سال تاکنون ۲۸ هزار تن تولید داشتیم در حالی که ۶ ماهه پارسال ۲۱ هزار تن تولید داشتیم، شرکت با عزم جدی می‌خواهد به سمت جلو حرکت کند.

متاسفانه با مشکل محدودیت برق و در نتیجه قطعی برق مواجه هستیم، این مشکلات دست ما نیست و تولید را تحت تاثیر قرار می‌دهد،  در تابستان برق و در زمستان گاز ما را قطع می‌کنند.

*تعدیل نیرو نداریم/ جذب نیروی متخصص 

فارس: آیا در شرکت امکان جذب نیروی جدید وجود دارد؟

صفریان: برای ایجاد حرکتی نو به یک تیم هماهنگ نیاز داریم، مجموعه چوب و کاغذ نیروهای خوبی دارد، در سال گذشته بیش از ۱۰۰ نفر بازنشسته شدند هر سال هم همین تعداد خروجی داریم تا جایی که به نسبت سال ۱۳۹۲ تعداد نیروهای انسانی متخصص نصف شد به همین منظور با اخذ مجوز قصد داریم در آینده‌ای نزدیک نسبت به جذب نیروی متخصص در رشته‌های مختلف اقدام کنیم.

فارس: حرف آخر؟

صفریان: امروز قیمت ماشین آلات این کارخانه ۲۰ هزار میلیارد تومان است، ۴۸۰ هزار متر زمین داریم، این سرمایه هنگفت را نباید دست هر کسی بدهیم، نیروهای متخصص می‌خواهیم که ضامن بقای این شرکت برای نسل‌های آینده این کشور باشند‌. 

خوشحالم در استان خودم در این سمت قرار گرفتم، ما در سه ماه اول سود داشتیم، کسی نمی‌تواند منکر آمار و ارقام باشد، در انبار کاغذ داریم ولی نمی‌خرند، چرا کاغذ وارد می‌کنند!  ما علت را نمی‌دانیم اما به‌عنوان یک تولیدکننده درخواست داریم تا فضا را در جهت  استمرار تولید پیش ببرند.

 /۸۶۰۴۸/ج


لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.