به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، مدیرکل بهزیستی استان مازندران سن طلایی برای تشخیص و درمان تنبلی چشم را قبل از پنج سالگی اعلام کرد و گفت: اگر والدین این دوره طلایی را از دست بدهند و درمان تنبلی چشم به تعویق افتد احتمال بدست آوردن بینایی کامل کمتر میشود.
دکتر فریبا بریمانی امروز در گفتوگو با خبرنگاران تنبلی چشم یا آمبلیوپی را دومین علت کاهش بینایی در کودکان برشمرد و افزود: آمبلیوپی، کاهش دید یک طرفه و گاهی دو طرفه است که حتی با اصلاح عیب انکساری و رفع مشکلات ساختمانی چشم، برطرف نشده و ادامه مییابد و اگر به موقع تشخیص و یا درمان نشود فرد را از یک یا هر دو چشم کم بینا و یا نابینا خواهد کرد.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اعلام اینکه در سال گذشته بیش از ۹۶ هزار کودک، غربالگری سطح اول بینایی شدند، اظهار کرد: از این تعداد ۳ هزار و ۷۴۴ کودک به بینایی سنج (مرحله دوم غربالگری) ارجاع و نهایتا هزارو ۸۲۰ کودک برای اقدامات درمانی با پرداخت کمک هزینه توسط بهزیستی استان به چشم پزشک معرفی شدند.
وی با اشاره به اجرای طرح غربالگری بینایی در استان مازندران برای کاهش تنبلی چشم در کودکان گروه هدف خاطرنشان کرد: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم کودکان ۳ تا ۶ سال در سال جاری در ۸۰۰ پایگاه غیر دائم و ۹۶ پایگاه دائم در سراسر استان انجام میشود.
برنامه غربالگری تنبلی چشم از اردیبهشت ماه بصورت کشوری آغاز شد و والدینی که دارای فرزندان ۳تا ۶ سال هستند میتوانند برای غربالگری تنبلی چشم کودکان خود با در دست داشتن شناسنامه به پایگاههای سنجش بینایی در شهرستان محل سکونت خود مراجعه کرده و از بروز نابینایی و کم بینایی فرزندان خود پیشگیری کنند.