پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

« وارش»؛ گره آیین ها و فرهنگ بومی با هنر مدرن

0

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: جشنواره سینمایی وارش در حالی نهمین دوره خود را با رویکرد بین المللی در بابل، ساری و رامسر آغاز کرد که این رویداد بزرگ سینمایی چهارسال متوقف بوده است.

دلیل توقف جشنواره سینمایی وارش را مهدی قربان پور دبیر جشنواره وارش در گفتگو با خبرنگار مهر، از بین رفتن زیرساخت‌ها و نبود اراده و خواستی برای اجرای آن در چهار سال گذشته مطرح می‌کند و می‌گوید: زمانی که دعوت شد تا نهمین دوره جشنواره را کلید زنیم با ویرانه‌ای روبرو شدم که تمامی زیرساخت‌های قبلی آن از بین رفته است.

اگرچه وارش پیشینه‌ای هشت دوره‌ای در کارنامه خود دارد اما آن گونه که باید مورد حمایت واقع نشده است، این درحالی که این رویداد هنری و سینمایی در تقویت بن مایه‌های سینمای ملی ایران سهم بسزایی داشته و بسیاری از هنرمندان نام آشنا و ستاره کنونی کشور، اولین درخشش خود را در جشنواره وارش تجربه کرده‌اند.

سیدعلی علوی معاون هنری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با اشاره به نگاه فراصنعتی جشنواره وارش به خبرنگار مهر می‌گوید: جشنواره وارش با هدف برقراری پیوند و گسترش فرهنگ عامه کلید خورده است و باید در رویکرد هنری و سینمایی به این مسئله توجه اساسی شود از این‌رو در جشنواره نهم، برپایی نمایشگاه و آثار تجسمی در پنج گالری از برنامه‌های جنبی آن است.

جشنواره وارش با هدف برقراری پیوند و گسترش فرهنگ عامه کلید خورده است و باید در رویکرد هنری و سینمایی به این مسئله توجه اساسی شود

وی با اظهار اینکه هنرها از هم جدا نیستند یادآور شد: در وارش نهم این پیوستگی به طرز مشهودی دیده می‌شود و نگاه فراصنعتی جشنواره وارش امری ارزشمند و قابل توجه است.

جشنواره وارش به موسیقی، آئین‌ها و بازی‌های بومی نیز در دوره نهم توجه خاصی داشته است و عباس ابوالحسنی مدیر بخش آئین‌های این جشنواره به خبرنگار مهر می‌گوید: نگاه اساسی و اصلی جشنواره به فرهنگ عامه است زیرا هنرهای بین رشته‌ای و مستند می‌تواند مکمل‌های خوبی باشد و ارتباط بین هنر مدرن و فرهنگ عامه بسیار ارزشمند است.

وی اظهار داشت: در کنار جشنواره وارش و نمایش فیلم‌ها و حضور هنرمندان برجسته ملی و بین المللی، پنج نمایشگاه در نظر گرفته شد و آثاری از ۵۰ هنرمند بزرگ استانی و کشوری در رشته‌های مختلف در گالری‌های تازه بازسازی شده بابل به نمایش درآمده است.

جشنواره وارش در دوره نهم تلاش کرده تا با تلفیق فرهنگ عامه و هنر مدرن، گام جدیدی بردارد و بین المللی بودن جشنواره فضای فرهنگی مناسبی برای هنرمندان و تمرکز روی فرهنگ عامه ایجاد کرده است که این نگاه در دوره‌های آتی جشنواره نیز باید تقویت شود.

احمد حسین زادگان استاندار مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، جشنواره وارش را یک جریان فرهنگی مهم و اتفاق تاریخی برای استان مازندران دانست وافزود: توجه جشنواره به فرهنگ عامه و محیط زیست نشان می‌دهد که وارش جشنواره فرهنگی و اجتماعی است.

وی تصریخ کرد: وارش حشنواره ای و رویدادی مهم و بین المللی است که با توجه به گستره مدنظرش می‌تواند اثرگذاری مطلوبی در حوزه فرهنگ و هنر داشته باشد و باید نگاه فرهنگ عامه در آن تقویت شود.

الشاد علی اف نماینده سینمای کشور آذربایجان برگزاری هفته‌های فرهنگی را حلقه اتصال و دوستی بین کشورها بیان می‌کند و می‌گوید: ایران و آذربایجان دو کشور برادر هستند که تاریخ مشترکی با هم دارند.

برگزاری هفته‌های فرهنگی و جشنواره‌هایی مانند وارش می‌تواند منجر به ثبات دوستی بین کشورهای مختلف شود و باید این رویدادها که تأثیر زیادی در تقویت فرهنگ عامه و فرهنگ بین جوامع می‌شود بسط یابد

وی ادامه داد: برگزاری هفته‌های فرهنگی و جشنواره‌هایی مانند وارش می‌تواند منجر به ثبات دوستی بین کشورهای مختلف شود و باید این رویدادها که تأثیر زیادی در تقویت فرهنگ عامه و فرهنگ بین جوامع می‌شود بسط یابد.

نهمین دوره جشنواره بین المللی وارش از روز دوشنبه در قدیمی ترین سینمای شهر بابل و سینما آزادی که قدمت آن به سال ۱۳۵۳ بر می‌گردد با حضور هنرمندان داخلی و خارجی و با نمایش فیلم لوتوس به کارگردانی محمدرضا وطن دوست آغاز به کار کرد.

بیش از سه هزار و ۳۰۰ اثر به جشنواره بین المللی وارش ارسال شده که هزار و ۶۰۰ اثر در بخش ملی و ۱۷۰۰ اثر در بخش بین الملل است و این میزان نسبت به هزار و ۲۰۰ اثر دوره گذشته رشد چشمگیری داشته است.

جشنواره وارش که با نام شهر بهارنارنج پیوند خورده در بخش جنبی با عنوان وارش رنگ‌ها و رویاها، چتری گسترده برای هنرها و آئین‌ها و با افتتاح پنج نمایشگاه تجسمی در پنج فضای فرهنگی هنری شهر بابل به فرهنگ عامه ادای دین کرده است.

نهمین جشنواره بین المللی فیلم وارش از ۹ تا ۱۳ اردیبهشت در شهرهای بابل، ساری و رامسر برگزار می‌شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.