پایگاه خبری چهاردانگه نیوز:
علی بابایی کارنامی در گفتوگو با خبرنگار فارس در ساری درباره برنامههای حمایتی مجلس شورای اسلامی از بخش کشاورزی در سال جهش تولید گفت: حمایت از تولید در سال جهش تولید بدون حمایت از بخش کشاورزی محقق نخواهد شد.
وی با بیان اینکه در آمایش سرزمینی مازندران یکی از شاخصهای توسعه استان بخش کشاورزی لحاظ شده است، ادامه داد: حال که بخش کشاورزی را به عنوان یکی از شاخصهای توسعه کشور پذیرفتیم، باید برنامههای مدونی را برای استانی همچون مازندران داشته باشیم و یکی از برنامههایی که میتوان برای بخش کشاورزی داشت حمایت مالی از کشاورزان است.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی حمایت مالی به کشاورزان را در دو بخش خلاصه کرد که یکی از آنها تامین نهادههای کشاورزی و دیگری پرداخت تسهیلات ارزان قیمت از منابع توسعه ملی است.
بابایی کارنامی اضافه کرد: تامین نهادههای کشاورزی یکی از دغدغههای کشاورزان است که قیمت تمام شده آن برای کشاورزان بسیار بالاست و بر این اساس مجلس و دولت باید برای حل این مشکل برنامه لازم داشته باشند.
وی با بیان اینکه هدایت منابع ارزان قیمت و منابع تکلیفی به سمت بخش کشاورزی یکی از راهکارهایی است که دولت و مجلس در سال جهش تولید و در برنامه هفتم باید به آن توجه کنند، خاطرنشان کرد: در مجلس به دنبال این هستیم با اجرای نظارتهای لازم بر دولت، بخش عمدهای از منابع ارزان قیمت را به بخش کشاورزی هدایت کنیم.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: خواهان این هستیم پرداخت تسهیلات از منابع توسعه ملی مانند پرداخت تسهیلات از طریق سامانه “سیتا و کارا” به بخش کشاورزی باشد و در این زمینه از دولت توقع داریم حمایت جدی از کشاورزان صورت گیرد و سازوکار لازم را برای پرداخت منابع تسهیلاتی ارزان قیمت به کشاورزان در کل کشور و استان مازندران فراهم کند.
بابایی از بانکهای عامل و شورای عالی بانکها خواست در این زمینه پاسخگویی لازم را به نمایندگان مجلس شورای اسلامی داشته باشند.
این عضو خانه ملت گفت: بانکها باید پاسخ دهند در ۶ ماهه امسال سهم ۲۵ درصدی هدایت منابع سیستم بانکی به کشاورزان تا چه میزان موفق بوده و یا آیا تنها بر روی کاغذ بوده و این میزان سهم به سمت کشاورزان گرایش پیدا کرده است یا خیر؟
وی با بیان اینکه تسهیلات ارزان قیمت باید به دست کشاورزان به عنوان تولیدکننده اصلی برسد اما در برخی مواقع شاهد هستیم به دست بازاری و تجار میرسد، افزود: از استاندار میخواهیم نظارت عالیه در این زمینه داشته باشد و معاون اقتصادی خود را موظف کند بر سیستم بانکی استان نظارت کافی داشته باشد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: منابع بانکی در استان مازندران مطلوب است اما اخیرا مطلع شدم سه بانک در استان مازندران منابعی که از مردم جمع میکنند برای حمایت از بنگاههای اقتصادی استان بهویژه با اولویت بخش کشاورزی هزینه نمیکند و منابعی که سیستم بانکی استان از مردم به عنوان سپرده در پسانداز میکنند برای توسعه سایر استانها هزینه میشود و سوالی که از بانک مرکزی داریم این است چرا باید این اتفاق بیفتد و این سه بانک باید پاسخگو باشند.
/۸۶۰۳۵/ج/و