به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، فرمانده نیروی راهبردی ارتش بر حفظ امنیت در آبهای جهان از سوی نیروی دریایی اشاره کرد و گفت: شناورهای نیروی دریایی نقش مهمی در عملیات تجسس و امداد و نجات ایفا میکنند.
امیردریادار شهرام ایرانی چهارشنبه ۲۱ آذر ماه در همایش بین المللی طب دریایی که به میزبانی دانشگاه علوم دریایی امام خمینی (ره) نوشهر و با حضور مقامات نیروی دریایی کشورهای هند، پاکستان و امارات برگزار شد، با بیان اینکه کشور ایران کشوری دریایی است که ۹۰۰ کیلومتر مرز دریایی در دریای خزر دارد، اظهار کرد: کشور ایران در مجموع پنج هزار کیلومتر مرز دریایی در اقیانوس هند و دریای خزر دارد.
وی با بیان اینکه از مجموع ۱۵ کشور همسایه با ۱۲ کشور مرز آبی دارد، افزود: ۴۰ کشور با یک سوم جمعیت جهان در همسایگی اقیانوس هند هستند و ۹۰ درصد جمعیت جهان اسلام در این حوزه عظیم هستند.
وی تصریح کرد: ۵۰ درصد از حمل و نقل کانتینری و ۷۰ درصد نفت در اقیانوس هند جابجا میشود و در واقع چهارراه دریایی جهان است.
فرمانده نیروی راهبردی ارتش از این نقطه به عنوان مکان ترانزیت کلیدی انرژی و کالا یاد کرد و گفت: ارزش سالانه تجارت از طریق خطوط دریایی در اقیانوس هند بیش از تریلیون دلار است.
امیردریادار ایرانی با تاکید بر لزوم محیطی امن و ایمن در این منطقه، یادآور شد: نیروی دریایی وظیفه حفظ امنیت را بر عهده دارد.
وی ادامه داد: سلامت دریانوردان نه تنها برای حفظ سلامت نیروی انسانی بلکه برای عملیات دریانوردی اجتناب ناپذیر است.
فرمانده نیروی راهبردی ارتش خاطرنشان کرد: ساعات طولانی کار و دوری از امکانات پزشکی، حفظ سلامت جسمی و روحی نیروها را بسیار ضروری نشان میدهد.
امیردریادار ایرانی تاکید کرد: سلامت جسم و روح و مراقبت بهداشتی و روان برای نیروها و شناورها خصوصا شناورهای نظامی حیاتی است.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی نقش مهمی در کمکهای بشر دوستانه دارد، افزود: شناورهای نیروی دریایی با تحرک ذاتی و انعطاف پذیری خود در محیطهای چالش برانگیز، در عملیات تجسس، امداد و نجات ایفای نقش میکنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اینکه نیروی دریایی اثربخشی را افزایش و جان انسانها را نجات می دهد، گفت: برگزاری این همایشها در افزایش سطح سلامت و آگاهی و دانش در سراسر جهان مفید و موثر است.
ارسال ۲۶۸ مقاله علمی به دبیرخانه همایش
در ادامه ناخدا یکم رضا لاریپور دبیر علمی همایش نیز طی سخنانی با اشاره به حضور برخی مقامات نیروی دریایی کشورهای هند، چین، پاکستان و امارات، گفت: در مجموع ۲۵۸ مقاله خارجی به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد ۱۱۷ مقاله مورد پذیرش قرار گرفت که ۱۰۱ مقاله به صورت پوستر و ۳۶ مقاله به صورت ارائه و ۷ مقاله به صورت پنل در این همایش دو روزه در معرض نمایش علاقمندان قرار گرفت.