مگس میوه خسارت اقتصادی نداشت
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران گفت: مگس میوه خسارت اقتصادی در این استان نداشته است.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا،به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، این استان با شرایط تولید محصولات کشاورزی فراوان از جمله مرکبات هرساله درآمد و گردش اقتصادی بالایی را در تولید این محصول به خود اختصاص میدهد و بر این اساس میتوان گفت با افزایش تولید و تولید صادرات محور، بازار خوبی برای این محصول در کشورهای همسایه فراهم است.
کیفیت محصولات باغی مازندران به حدی است که بازار تجارت داخل و خارج خواهان صادرات این محصول است و بر این اساس باغداران عزم خود را جدیتر از قبل جزم کردند تا در بهبود کیفیت و ارتقاء اقتصاد مرکبات استان گامها بلندی بردارند اما در این میان آفتی سمج و قلدر به نام مگس میوه مدیترانهای چند سالی است در باغات استان رسوخ پیدا کرده و در میوههای در حال رسیدن تخمریزی میکند و لارو آن با تغذیه از گوشت میوه سبب پوسیدگی و ریزش محصول میشود.
مازندران دارای 160 هزار هکتار انواع باغ میوه است که 120 هزار هکتار آن را انواع مرکبات به ویژه پرتقال شامل میشود که سالانه حدود 2.5 میلیون تن محصول مرکبات از این باغها برداشت میشود.
مگس میوه آفتی است که میوههای بر روی درخت را درگیر میکند و با کمی مشارکت فعال و جدی باغداران این آفت مهار میشود، به گونهای که امسال با اطلاعرسانیهای صورت گرفته از سوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران و مشارکت باغداران در مبارزه با این آفت اقداماتی در مهار مگس میوه در انواع میوهها انجام شد.
در حالیکه برداشت مرکبات از نیمهآبان ماه آغاز میشود، باغداران با آگاهی کامل قبل از رسیدگی مرکبات راهکارهای جدی را برای مهار این آفت در پیش گرفتند و با بازدیدهای صورت گرفته از سوی حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از باغهای مرکبات استان، جمعیت مگس میوه کنترل شد و مشکلات جدی مشاهده نشده است.
عبدالرحمن زاغی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این زمینه گفت: در حال حاضر 300 ایستگاه پیش آگاهی در استان داریم که جمعیت مگس میوه را رصد میکنند و اقدامات خوبی در زمینه اطلاعرسانی مگس میوه به باغداران داده شده است.
وی ادامه داد: برای مدیریت مگس میوه اقدامات خوبی شامل برگزاری کلاس و کارگاههای آموزشی، برگزاری رزمایش پدافند غیرعامل، اطلاعرسانی از طریق سایت سازمان و شبکههای اجتماعی و مصاحبههای خبری انجام شد که به باغداران در کنترل و مبارزه این آفت کمک کرد.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران اظهار کرد: اقلام و تجهیزات مورد نیاز برای مهار این آفت نیز شامل پروتئین هیدرولیزات در اختیار باغداران قرار گرفت.
زاغی افزود: از ابتدای امسال تاکنون 10 هزار و 250 هکتار طعمهپاشی و 2 هزار و 550 هکتار مبارزه به روش شکار انبوه و استفاده از کارت زرد چسبنده در باغات انجام شد.
وی از باغداران که محصول پیشرس و محلی دارند خواست راهکارهای مگس میوه را که شامل تسریع در برداشت هرگونه میوه رسیده برای دور کردن میزبان از دسترس آفت، طعمهپاشی با طعمه مسموم تهیه شده از پروتئین هیدرولیزات به میزان 3 تا 5 لیتر و 200 سیسی حشرهکش مالاتیون در 100 لیتر آب با استفاده از سمپاش پشتی تلمبهای به صورت یک ردیف در میان 25 روز قبل از رسیدن میوه و در صورت لزوم تکرار طعمهپاشی 7 تا 10 روز بعد انجام شود.
مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: با اقداماتی که از سوی سازمان جهاد کشاورزی مازندران و مشارکت بهرهبرداران انجام شد تاکنون مگس میوه در حد کنترل قرار دارد و در باغات سراسر استان از خسارت اقتصادی جلوگیری شده است.
زاغی از باغداران که محصول پیشرس و محلی دارند خواست راهکارهای مگس میوه را که شامل تسریع در برداشت هرگونه میوه رسیده برای دور کردن میزبان از دسترس آفت، طعمهپاشی با طعمه مسموم تهیه شده از پروتئین هیدرولیزات به میزان 3 تا 5 لیتر و 200 سیسی حشرهکش مالاتیون در 100 لیتر آب با استفاده از سمپاش پشتی تلمبهای به صورت یک ردیف درمیان 25 روز قبل از رسیدن میوه و در صورت لزوم تکرار طعمهپاشی 7 تا 10 روز بعد انجام شود.
وی تصریح کرد: باغداران تلههای جلب کننده حاوی مایع سراتراپ، فرمون، سراتینکس و پروتئین هیدرولیزات را در باغات آلوده به تعداد 30 تا 50 عدد در هکتار به منظور شکار انبوه مگس میوه استفاده کنند.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران بیان کرد: باغداران بهداشت عمومی در باغ مانند جمعآوری و دفن هرگونه میوه ریخته شده پای درختان را در عمق 50 سانتیمتری خاک رعایت کنند.
زاغی یادآور شد: در حال حاضر با توجه به بارندگیهایی که در استان شاهد هستیم و محصول زیادی که بر روی درختان وجود دارد ریزشهای غیرطبیعی ناشی از استرسهای محیطی مشاهده میشود که میوهها بر اثر ترکیدگی باعث ریزش میشود و ربطی به خسارت مگس میوه ندارد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر طعمهپاشی چند روز قبل از برداشت محصول از اهمیت بالایی برخوردار است.