به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از تابناک مازندران، پروژه ساخت و فعالیت شهرکهای صنعتی مازندران دراستـان مازندران به دلیل اینکه مهمترین عامل محـدود کننده زمین بـوده است، درسال ۱۳۶۹ آغاز شد ، به این ترتیب مازندران ازنظر زمانی وفرصتهای سـرمایه گذاری نیزقریب یک دهه از استانهای دیگر کشور عقب مانده است .
با فعالیت شهرکهای صنعتی مازندران انتظار می رفت تحول جدیدی در اقتصاد مازندران بوجود بیاید و مشکل اشتغال به کار عده ریادی از مردم استان حل بشود ولی ….
متاسفانه برخلاف انتظار نه تنها معضل بیکاری در استان چاره ساز نشد بلکه بخاطر رکود حدود یک سوم این کارخانه ها تعطیل شده اند!؟ و طبیعتا تعداد زیادی از پرسنل این کارخانه ها و شهرکها صنعتی بیکار شدند…
براساس این گزارش ، طبق اظهار کارشناسان امر ، حدود ۳۰ درصد واحدهای صنعتی استان مازندران غیرفعال شده و مابقی یعنی حدود ۷۰ درصد آن فعال و نیمه فعال اند. در ضمن هرچه از واحدهای کوچک به سمت واحدهای بزرگ پیش میرویم، میزان فعالیت واحدها بیشتر است و این بدان معناست که مشکلات موجود، صدمات جدی تری را به واحدهای کوچکتر وارد کرده است و این واحدها در معرض آسیب بیشتری قرار دارند.
گفتنی است استان مازندران دارای ۱۱ ناحیه صنعتی، ۲۵ شهرک صنعتی و نزدیک به ۳ هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی است؛ ظرفیتی که اگر از توان آن استفاده شود، شاهد رونق استان در بخش صنعت خواهیم بود. مازندران و رازهای صنعتی آن هرچند وضعیت شفافی از بخش صنعت مازندران از سوی مسؤولان ارائه نشده است و این موضوع به یک راز چند ساله مبدل شده است،
بانگاهی به آخرین وضعیت صنایع استان که از سوی یکی از دستگاههای ذیربط بخش صنعت منتشر شده است، در مییابیم که از مجموع ۲ هزار و ۸۴۳ واحد صنعتی فعال، ۹۴ % واحدهای صنعتی مشمول تعریف صنایع کوچک میگردند که از این مجموع ۱۲.۵ درصد در صنایع غذایی، ۱۰.۵ درصد در صنایع شیمیایی، ۱۲.۵ درصد در صنایع فلزی و ماشین سازی، ۳۹ درصد در صنایع کانی غیر فلزی و ۲۵.۵ درصد در سایر صنایع مشغول به فعالیت میباشند.
در میان شهرکهای صنعتی مازندران، آمل با ۵۷۵ واحد صنعتی و بابل با ۵۱۰ واحد صنعتی به لحاظ تراکم واحدهای تولیدی حائز رتبههای برتر استان هستند؛ اما این شهرستانها نیز در سالیان اخیر با رکود و تعطیلی برخی از کارخانهها مواجه شده اند.
البته ۳۷ شهرک صنعتی در استان وجود دارد؛ که ۳هزار و ۶۰۰ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان به ثبت رسیده است که یک سوم این واحدها، در شهرک صنعتی و مابقی در خارج شهرکها قرار گرفته اند. ضمنا سرانه زمین صنعتی در مازندران از میانگین کشور پایین تر است؛ افزود: با پیگیریهای صورت گرفته، موضوع بانک زمین در استان در دستور کار قرار گرفت که در نهایت منجر به جداسازی یک هزار هکتار از اراضی بانک زمین و تخصیص به شهرکهای صنعتی شد….
طبق بررسی کارشناسان صادرات کشاورزی امریکا، سالانه بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در فعالیتهای تجاری اقتصاد امریکا تولید می کند و بیش از یک میلیون شغل برای کارگران فراهم می کند…
چون تسهیل فعالیتهای کشاورزی، کاهش هزینههای تولید و تامین امنیت غذایی جامعه جهانی را تا حدودی به دنبال داشته است، همچنین این روش کشاورزی به واسطه تکنولوژیهای جدید و کشاورزی مکانیزه باعث گسترش سطح زیر کشت و توانمندتر شدن کشاورزان و توسعه کشاورزی می شود، حال باید منتظر اقدام مسئولان مربوطه باشیم و شاهد آن باشیم که چقدر به این امر خیاتی توجه می کنند…..
فراموش نکنیم که حضرت آیت الله خامنهای، بر اساس همین ضرورت، سال ۹۶ را «اقتصاد مقاومتی: تولید- اشتغال» نامگذاری کردند و گفتند: تمرکز و برنامهریزی بر روی این نقاط کلیدی مطالبه رهبری و مردم از مسئولین و موجب پدید آمدن موفقیتهای چشمگیر و محسوس است و مسئولین باید نتایج را در پایان سال به مردم گزارش کنند.
به هر روی با توجه به وضعیت حساس امروز اقتصاد کشورمان باید به درستی عمل کرد و از تولید و صنایع داخلی حمایت کامل کرد و تسهیلات لازم برای اشتغال جوانان را فراهم نمود .