به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه ، قاسم جانبابایی امروز در پنجمین جشنواره تحقیقاتی طبری و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاههای قطب یک آمایش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در سالن همایش مصباح دانشگاه پیامبر اعظم(ص) ساری برگزار شد، اظهار کرد: برای اینکه ببینیم تا چه اندازه در تحقیقات پزشکی و در مسیری که طی کردهایم، موفق بودهایم؛ باید نقش آن را در حل مشکلات حوزه سلامت و محصولاتی که بهدست آمده است، جستوجو کنیم.
وی با بیان اینکه سه ضرورت مهم در بخش تحقیقات و فناوری مورد نظر است که باید در کنار هم باشند، افزود: مطالعات کلینیکال، اپیدمیولوژیک و ترجمان دانش(trans leasion) اگر در کنار هم قرار بگیرند، میتوانیم در پژوهش حرفی برای گفتن داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اعلام اینکه پژوهشگران نیاز به زیرساختهای فیزیکی مناسب برای انجام تحقیقات خود دارند، خاطرنشان کرد: البته برای رسیدن به یک محصول کاربردی نیاز به اصلاح فرآیند داریم، زیرا در یک فضای کوچک نیز میتوان به موفقیت دست یافت.
این مسؤول با اشاره به اهمیت ریجستری یا ثبت اطلاعات در مراکز درمانی بهعنوان یکی از زیرساختهای مهم پژوهش گفت: گاهی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب نیاز به بررسی مطالب ثبتشده داریم، البته اکنون ثبت بیماری تالاسمی، سرطان، بیماریهای التهابی و MS تلاشهایی در مازندران صورت گرفته اما باید سرعت بیشتری بهخود بگیرد.
جانبابایی با بیان اینکه باید اندکی از مسائل مالی فاصله بگیریم و برای رسیدن به دستاوردهای پزشکی بهواقع بهسمت تحقیقات برویم تا بتوانیم یک نیاز جامعه پزشکی را رفع کنیم، خاطرنشان کرد: مایه سرافکندگی است که دهها بشکه نفت را میفروشیم تا تنها یک کیت یا لوازم پزشکی را وارد کشور کنیم، لذا سرمایهگذاری در بخش پژوهش باید بیشتر شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ادامه داد: مسؤولان اجرایی باید بستر لازم را برای تحقیق و پژوهش در محققان علوم پایه و تکنسینها آماده کنند و آنها را روی ریل تحقیق قرار دهند و البته نباید در ابتدا طرحهای سخت را به آنها بسپاریم بلکه این روند باید بهمرور زمان شکل بگیرد.
وی بیان کرد: راهاندازی مجموعههایی مانند «کوهورت» که به مطالعات آماری میپردازد، برای تحقیقات آینده بسیار حائز اهمیت است و باید در کنار ایندست تحقیقات، به پژوهشهایی که منجر به تولید محصول یا ثروت در کشور شده و ما را در بسیاری از بخشها بینیاز میکند، بیشتر ارزش بدهیم.
جانبابایی با اشاره به موفقیتهای دانشگاه علوم پزشکی مازندران در بخش تحقیقات و فناوری گفت: در مجموع، پژوهشها و تحقیقات این دانشگاه در مقایسه با سایر دانشگاهها به نسبت تعداد هیأت علمی، ۱٫۵ برابر بیشتر از دیگر دانشگاههای کشور است اما به همین مقدار قانع نیستیم زیرا میدانیم که توانایی محققان در این خطه از کشور بیش از این است./فارس