به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری، خانه مطبوعات بهعنوان نهاد صنفی فراگیر، غیردولتی و غیرانتفاعی بهمثابه چتر حمایتی برای خبرنگاران عمل میکند و در حوزههای مختلف از جمله کمک به تأمین حقوق و جایگاه خبرنگاران، بسط فضای رسانهای، تدوین بانک اطلاعاتی خبرنگاران، برگزاری دورههای آموزشی، حمایتهای صنفی تلاش میکند اما اعضای خانه مطبوعات و اصحاب رسانه که در جای جای کشور، چشم بینای مردم و مسئولان هستند و مدتها نیازمند دیده شدن چالشها و رفع دغدغههایی هستند که برای رفع آنها بارها و بارها به وعدههای مسئولان دلخوش کردند.
جلال فیاضی رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات خراسان رضوی در اجلاسیه سراسری خانههای مطبوعات و رسانههای کشور گفت: برگزاری این همایش موجب ایجاد همدلی و همفکری اهالی رسانه را فراهم میکند که در فراگیری خانه مطبوعات مهمترین بخش موانع در اساسنامه بود که با پیگیری در حال اجرا است که امیدواریم به نتیجه برسد و با وحدت رویه مشکلات و موانع را برطرف کنند و اهالی خانه مطبوعات عضو صندوق هنر شوند.
وی ادامه داد: گسترش رسانه بهصورت رسانه نوین با فناوری نوین امکان برگزاری آنها وجود دارد که پیشنهاد میکنم سرعت زمینه گسترش امور رسانه در بخشهای مقدماتی، تکمیلی و نوین گسترش پیدا کند و نظام صنفی رسانه به تخلفات انضباطی حوزه اخلاق در نظام رسانهای رسیدگی شود، زیرا گاهی بهدلیل اتفاقات کوچک پروندهای به دادگاه کشیده میشود که این اشتباهات جرم نیست بلکه قصور از اخلاق حرفهای است که با تشکیل نظام صنفی دیگر نیازی به مراجعه به مراجع قضایی نیست.
توجه به بیمه خبرنگاران
مهدی جعفری، عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات استان البرز نیز گفت: صدور مجوز مطبوعات یکی از خواستههای ما بوده که متأسفانه بیمحابا انجام میشود. ساماندهی آگاهی به ارشاد و مجاب کردن قوه قضاییه به ارشاد از خواستههای ما است.
سهیل شریعتمداری عضو هیئت مدیره خانه مطبوعات یزد نیز گفت: هفته گذشته جشنواره منطقهای مطبوعاتی با عنوان جشنواره مطبوعات و رسانه آغاز شد و اسفند ماه به پایان میرسد و در بحث رسیدگی به امور رسانه باید به بحث کلاسهای آموزشی و بحث رفاهی رسانهها توجه شود.
غلامحسین عطایی رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان هرمزگان گفت: اینکه نشریات نسبت به بیمه خبرنگاران اقدام کنند ابتدا باید خود نشریات به توانمندی برسند که وزارت ارشاد باید پشتوانهای در این زمینه باشد.
وی با اشاره به اجرای دقیق قوانین گفت: زمانی شاهد توسعه در جامعه خواهیم بود که نگاههای مسئولان و جامعه شایسته رسانه و مطبوعات باشد و با اجرای درست قوانین جوی موجب توانمندی نشریه محلی شود که البته تاکنون این اراده دیده نشد.
احمد حسینی، رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات استان فارس با تقدیر از قرار دادن کاغذ در اولویت و کالای ضروری، گفت: در نظام مقدس جمهوری اسلامی به دو وزارتخانه آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد در اختصاص بودجه بسیار کمتوجهی شد که بسیاری از مشکلات امروز ما ناشی از این کمتوجهی است.
وی بیان کرد: امروز در جنگ رسانهای نابرابر قرار داریم که دشمن با تمام قوا تلاش دارد به نظام ضربه وارد کند لذا اگر بنا باشد در این جنگ رسانهای با اندیشه متعالی اطلاعات کار کنیم باید ابتدا دغدغههای مالی رسانهها را کاهش دهیم.
معروفی، نائبرئیس خانه مطبوعات آذربایجان غربی نیز گفت: اگر ۱۶ بند خانه مطبوعات بهموقع تصویب و اجرایی شود بسیاری از مشکلات رفع میشود و اداره فرهنگ و ارشاد باید زمان صدور مجوز نشریات، از نظر خانه مطبوعات نیز استفاده کنند.
وی ویژهنامههای روزنامه سراسری را در استانها موجب مرگ خاموش رسانههای محلی بیان کرد و افزود: باید به این فضا نیز توجه شود و حوزه فرهنگ و ارشاد در زمینه ساماندهی فضاهای مجازی قویتر عمل کند و جلوی فعالیت رسانههای بدون مجوز گرفته شود.
/ح