در یکی دو روز گذشته و در ایام سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) و در حالیکه مردم به عزاداری مشغول هستند، هزاران رأس درختان جنگلی در اطراف روستای ارم هزارحریب نکا (در شمال چهاردانگه) بی رحمانه قلع و قمع شده است. نیمه شب دیشب پنجشنبه سی ام مهر ۱۳۹۴ این خبر اولین بار دیشب در فضای مجازی گروه های مازندرانی منتشر شد و توسط مردم بزودی به خبرگزاریها و مسوولان مربوطه مخابره گردید.
عمق فاجعه به قدری زیاد است که مسوولان مربوطه ابتدا راه انکار را در پیش گرفتند و سپس با مشاهده عکسها و گزارشات مستند، صبح جمعه یکم آبان ۱۳۹۴ بازرسانی به منطقه فرستاده شدند تا گزارشی از نابودی جنگل تهیه کنند و مقرر شد هر چه زودتر این گزارش در اختیار مردم و خبرگزاریها قرار گیرد.
سایت خزرنما نیمه شب سی ام مهر ۱۳۹۴ (دیشب) با انتشار تصاویر این فاجعه نوشت: « این درختان در همین دیروز و امروز از جنگل ریشه بن در سه کیلومتری روستای اِرم در هزار جریب نکا از عمق جنگل قطع شد و در نزدیکی روستا با عجله و با کشیدن این چوبها روی زمین و نابود کردن صدها هزار نهال ریز و درشتِ سر راه، انبار کردند که در تعطیلات تاسوعا و عاشورا انتقال به مراکز فروش بدهند. چوب فروشی با این روش تا حقوق کارکنان را بدهند. پیمانکاران حرفه ای دست به این قتل عام درختان زده است …»
ظاهراً و آنگونه که در فضای مجازی نقل شده، شرکت …. که مدتیست تعطیل بوده و هیچ فعالیتی در عرصه تولیدی چوب ندارد، با اختیار خود به پیمانکاران چوب مجوز بهره برداری از جنگل را داده تا حقوق کارمندان و کارگرانش را با چوب فروشی تامین کند.
روستای ارم در نزدیکی شمال مرز بخش چهاردانگه ساری واقع شده و تخریب ابن جنگلها به طور حتم بر شرایط آب و هوایی چهاردانگه نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت. اگر جنگلهای پایین دست نابود شوند، هوای مرطوب خزری به چهاردانگه نخواهد رسید و بزودی باید شاهد تغییرات جوی و خشکسالی در چهاردانگه نیز باشیم.
این یک فاجعه است و هرکس اینکار را کرده جنایتکار و مفسد فی الارض
بادرود. سه تا مطلب دراین گزارش وجود دارد ازنظر بنده . اول انکار مسولین .دوم بازهم مثل همیشه نگفتن نام شرکت خاطی . سوم اقا مگه میشه مگه داریم قدیمیها میگفتن کدخداروببین ده بچاب بانظر اقا عسگری موامقم چون قطع درختان =مرگ انسانها
روز عاشورا و تاسوعا هوا کاملا آفتابی بوده ولی این عکسها در روز ابری گرفته شده پس این اولین دروغ نویسنده خبر.
دوم اینکه تمامی چوبها شماره دارند پس کاملا قانونی و بر اساس پروانه قطع برداشت چوبهای افتاده و ریشه کن (بویژه طوفان اخیر مازندران) صورت پذیرفته.
سوم اینکه با اطلاع منابع طبیعی و شرکت های مجاز بهره برداری از برنامه قاچاقچیان چوب در ایام محرم این چوبها قبل از محرم خارج شده ، پس این خبر نشان از عصبانیت قاچاقچیان چوب به علت قطع دستشون از قاچاق شبانه این چوب آلات صورت گرفته.
……………………………..
پاسخ سایت چهاردانگه: تا جایی که ما در جریان هستیم، عکسها قبل از تاسوعا گرفته شده بود و شب تاسوعا رسانه ای شد.
بادرود . چه جالب هم زمان به کامنت بنده وجناب عسگری شیش نفر رای مخالف دادند احتمالا بابرنامه بوده . نکنه شما درختان قطع کردید
بادرود . به فرموده مقام معظم رهبری وشعاری که ایشان در روز درختکاری فرموده اند که هر ایرانی یک درخت را فراموش کرده ونه تنها درخت نمیکارید بلکه برعکس درختان راکه متعلق به همه مردم میباشد را قطع مینمایید خدا کنه مسولین قوه قضاییه پیگیر این جنایت بشن وبا خاطیان برخورد کنند
شرکت مذکور هر ساله حدود ۵۰۰-۶۰۰ هکتار جنگل کاری جدید دارد و علاوه بر آن مراقبت از جنگل کاریهای قبلی را نیز انجام می دهد. شرکت بیش از ۵۰۰ نفر سیمبان و قرقبان و نیروی حفاظت و حراست جنگل و اکیپ های نهال کاری و پرورش جنگل دارد و گروههای گشت شبانه در محدوده ۲۰۰۰۰۰ هکتار جنگل نیز به صورت شبانه روزی فعالیت دارند. در تمام دنیا هزینه های جنگل کاری و حفاظت و حراست جنگل از بهره برداری آن حاصل می گردد. پس این شرکت یکی از شرکت هایی است که به دستورات رهبری معظم ایران اسلامی عمل می تماید و فقط حرف نمی زند بلکه عمل می نماید. تشکر از مدیریت سایت که نظرات مخالف خبر ذکر شده را نیز نشان می دهید.
بادرود . جناب کارشناس این ۵۰۰-۶۰۰ هکتار جنگلکاری درکجا انجام شده پس چرا ما هرساله شاهد نابودی جنگلها هستیم . بنده بچه کیاسر میباشم چراحتی یک مرتبه گشت های شبانه شما راکسی ندیده . دراستان مازندران ماشاهد نابودی جنگل هستیم ولی شاهد رشد ونمو نهالکاری انچنانی نیستیم بله درسته بهربرداری میشود ولی حفظ وحراست نمیشود . شما میگویید ۵۰۰ نفر سیمبان وقرقبان دارید که به صورت شبانه روزی درحال کار میباشند میخوای ادرس بدم نقاطی راکه الان چندین سال است که سیم خاردار ان مناطق به هرعلتی نیست شده وجنگل ان منطقه دستخوش تغییرات شده .
جناب آقای اتابک، ۱- با ورود Gps و طراحی سیستم نقشه های Gpsپایه برای جنگلهای منطقه تحت مدیریت این شرکت(سیستم نقشه ها ی Gpsپایه ویژه جنگلها اولین بار توسط کارشناسان بخش Gis و سنجش از دور این شرکت طراحی و اجرا شد)، کلیه جنگلکاریهای جدید برداشت می گردد و به صورت سند در بررسی تعهدات صحت سنجی شده و به صورت رقومی در اداره کل منابع طبیعی استان وجود دارد. ۲- پس از جنگلکاری ، نگهداری آن به دلایلی نظیر سرما و یخبندان زمستانه ، خشکی تابستانه، چرای دام دامدارانی که سیمها را به طور مداوم از بین می برند و … بسیار سخت است و برخی از افرادی که جنگل از آنها خلع ید شده با استفاده از تعطیلات، ویا شبانه جنگل کاریها را نابود می کنند. ۳-گشت های شبانه ما به صورت مداوم و در ۵ اکیپ که دوسوم آن با لندرور و یک سوم آن به صورت اتومبیلهای سواری و موتوری انجام می شود و هر زمانی که شما و یا دوستان دیگر اراده نمایید می توانید به صورت سرزده با این اکیپهای شبانه همراه شوید البته باید شرایط داخل لندرور و دست اندازهای جاده های خاکی و یا بیداری شبانه را تحمل نمایید.
با درود . جناب کارشناس عزیز در تمامی کامنتهای بنده منظور بنده نابودی جنگلها بوده حالا به هر طریقی یا توسط افراد ویا ارگان ها . آیا قبول دارید که هر ساله در مازندران از وسعت جنگل کاسته میشود؟ و این مطلب را آیا قبول دارید که اکوسیستم مازندران در حال تغییر میباشد؟. تمامی زحمتهای شما و دوستانتان را ارج مینهیم و از کسانی که در حفظ و حراست از محیط زیست تلاش میکنند کمال تشکر را داریم . ولی جناب کارشناس بنده به این مطلب واقفم که نگهداری و حفظ و حراست از محیط زیست کشور نیازمند اراده ملی میباشد و همه باید در حفظ و نگهداری از آن تلاش کنیم . بنده در زمانی که در کیاسر ساکن بودم نیمی از وقت روزمره را در دشت و جنگل و ورزش کوهنوردی مشغول بودم و علاقه خاصی از بچگی به جنگل دارم و الان هم با وجود اینکه در تهران زندگی میکنم دوست دارم در گشت های شبانه شرکت کنم . درسته الان چند ساله شهر نشین بیمه ولی هنوز ییلاقی ریکامه
جناب آقای اتابک. بی تردید حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست نیاز شدید به اراده ملی برای این امر دارد. بنده و کلیه کارشناسان و پرسنل این شرکت از شما و کلیه دوستانی که صادقانه و بدون قصد تخریب افراد اعلام نظر می نمایید کمال تشکر را داریم . همیشه سلامت باشید.