خلیلا… انتظاری، کارشناس عمران و معماری، و کارشناس ارشد مدیریت، بیش از سه سال است که بهعنوان شهردار شهر کیاسر فعالیت میکند. وی پنجمین شهردار کیاسر هست و تلاش دارد با اقداماتی مختلف و خاص کیاسر را معرفی کند و بشناساند. اظهارات آقای شهردار در مصاحبه با پایگاه خبری مازندشورا را در زمینههای مختلف شهری و منطقهای در ادامه میخوانید:
فقر چهاردانگه اقتصادیاست نه علمی و فرهنگی
انتظاری، با بیان اینکه فقر بخش چهاردانگه، فرهنگی و علمی نیست بلکه اقتصادی و بهخاطر پراکندگی، انشقاق و دوری از مرکز استان است، گفت: اغلب سرویسدهی عمرانی و خدماتی این بخش با شهرداری کیاسر است که ما از لحاظ اخلاقی احساس میکنیم در خدمت و پشتیبان مردم چهاردانگه باشیم.
وی، با اشاره به مطلوب نبودن وضعیت اقتصادی کشور، افزود: اوضاع اقتصادی مردم بخش چهاردانگه نیز مطلوب نیست از این رو درآمد شهرداری نیز پایین است ضمن اینکه میزان جمعیت منطقه ما نیز پایین است (ششهزار ثابت، ۲۰ تا ۳۰ هزار متغیر). در حالی که جمعیت واقعی و ثابت آن به ده هزار نفر میرسد و بنا به دلایلی مردم این شهر که شغلشان کشاورزی و دامداری است نتوانستند در سرشماری دوره قبل مشارکت گسترده داشته باشند.
ترسیم برنامه ۲۰ ساله برای کیاسر
شهردار کیاسر، با اظهار اینکه کیاسر در ۶۵ کیلومتری ساری و ۱۳۰ کیلومتری سمنان قرار دارد، گفت: کیاسر یکی از ورودیهای اصلی جنوب مازندران و محل تردد مردم هفت استان است. درجه شهرداری کیاسر در حال حاضر «پنج» است و ما در نظر داریم به زودی آن را ارتقا دهیم.
انتظاری، تصریح کرد: همه شهرداران برای ساخت و توسعه کیاسر تلاش کردند اما به علت نداشتن درآمد پایدار و مستمر آنچه که مورد انتظار مردم بود، تاکنون محقق نشد. به همین منظور از زمانی که بنده شهردار شدم یک برنامه ۲۰ ساله را برای شهر ترسیم کردیم که بخش اعظم آن مربوط به گردشگری است اما به دلیل کمربندی کیاسر، جمعیت بسیار کمی از مسافران وارد شهر میشوند. ما برای جذب مسافران و افزایش ورودیهای شهر، برنامههای خوبی اجرا کردیم و توانستیم در این موضوع تا حدودی موفق عمل کنیم.
وی، ادامه داد: ما توانستیم حدود ۷۵۰ هکتار به سطح شهر اضافه کنیم که این منطقه در حال ساختوساز است. ضمن اینکه کیاسر در طول این سالها نقشه طرح تفصیلی نداشت و این مهم، در دوره ما محقق شد که یکی از طرحهای بزرگ شهرداری کیاسر محسوب میشود.
جز بدهیهای پروژههای نیمهکاره، بدهی دیگری نداریم
شهردار کیاسر، درباره علت حضور خود در کیاسر بهعنوان شهردار، بیان کرد: بنده ابتدا کاندیدای شورای شهر ساری بودم و با علاقهای که به خدمت در قالب مدیریت شهری داشتم از ساری به شهرداری کیاسر رفتم. یک امتیاز و برتری من نسبت به بقیه شهرداران این بود که بنده با کولهباری از تجربه (۳۰ سال کار اقتصادی، تجاری فرهنگی، ورزشی و…) به کیاسر رفتم. درحالی که غالب شهردارانی که مشغول میشوند جوان هستند و تجربه کافی ندارند.
انتظاری، با بیان اینکه شهردار مثل زنبورعسل است و جذب بودجه و کسب درآمد همچون جمعآوری شهد میباشد، گفت: وقتی بنده روی کار آمدم شهرداری چندین میلیارد بدهی داشت و این برای شهر کوچکی چون کیاسر رقمی سنگین بود. از طرفی درآمد خاصی هم نداشتیم ریالی هم در خزانه نبود. پرسنل ما (که ۷۰ نفر هستند) چندین ماه حقوق نگرفته بودند. وضعیت بدهی ما به حدی بحرانی بود که هنوز داریم بدهیها و پاداش و مزایای سالهای قبل از ۹۰ را پرداخت میکنیم که این مشکل اخیرا حل شد و در ماههای اخیر حقوقها به روز پرداخت میشود و به جز بدهیهای پروژههای نیمهکاره، بدهی دیگری نداریم.
وی، افزود: بودجه شهرداری کیاسر در سال ۹۲، پانصد میلیون تومان بود و بنده اواخر آن سال به شهرداری کیاسر آمدم. در سال ۹۴، آن را به سه میلیارد ۷۰۰ میلیون رساندیم که دومیلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان آن محقق شد و امسال هم بیش از ۴ میلیارد بستیم و تاکنون ۵۰ درصد بودجه جاری ما محقق شد.
برنامهها و اقدامات شهرداری
شهردار کیاسر، درباره برنامههای شهرداری برای ایجاد درآمد پایدار، اظهار کرد: در این باره میشود کارهای متفاوتی انجام داد از جمله در ورودی شهر آبهای معدنی خوبی داریم که نیاز به ساماندهی دارند. پارک چشمانداز را در ورودی جنوبی شهر احداث کردیم. راهاندازی آسیاب به سبک قدیم، و… ضمن اینکه منطقه چهاردانگه از لحاظ کاشت گیاهان دارویی بهصورت پایلوت انتخاب شدیم این هم یکی از موارد مورد توجه ما است. احداث کافیشاپ (دمنوشهای گیاهی) که تا سال ۹۶ به بهرهبرداری میرسد، در نظر داریم بزرگترین آبنمای منصوعی کشور را در کیاسر احداث کنیم. برای احداث کانال گاز هزینه میلیاردی کردیم و در حالت کلی شهر روندی رو به رشد دارد.
انتظاری، با بیان اینکه با سنددار کردن ساختمانها و املاک، سرمایه مردم را به گردش درآوردیم، گفت: این کار بزرگی بود که در دوره ما انجام شد. ضمن اینکه ناوگان شهرداری را نوسازی کردیم. سنگشکن شهر اسماٌ به نام ما بود رسما در اختیار (سازمان همیاری) بود که این را از ید دیگران خارج کردیم و دکتر واحدی (مدیرعامل سازمان همیاری شهرداریها) نیز در این زمینه کمک شایانی به ما کرد اتفاق بسیار خوبی بود چون سرمایه میلیاردی به شهر کیاسر بازگشت.
نصب بزرگترین پرچم کشور در کیاسر آسیبی به بودجه بخشهای دیگر نزد
وی، با بیان اینکه ورودی کیاسر نیز تنها ورودی استان محسوب میشود که طول آن ۵ کیلومتر و عرض آن ۱۵ متر است، افزود: ما برای بخشهای مختلف برنامه داریم و بودجه درنظر گرفتیم در بخش فرهنگی با توجه به ارتفاعات منحصر بفرد ورودی جنوبی شهر و چشمانداز خوب آن، تصمیم گرفتیم بزرگترین پرچم کشور را نصب کنیم تا نماد شهر کیاسر شود البته برخی مشوق و بخشی منتقد بودند اما نصب آن آسیبی به بودجه بخشهای دیگر نزد و به نظر ما اقدامی موثر و نویی بوده است.
شهردار کیاسر، تصریح کرد: سال ۹۳ همایش خانوادگی پیادهروی با حضور رسانه ملی برگزار کردیم که حضور مردم باشکوه بود و موجب معرفی منطقه شد. سال ۹۴ جشنواره سیب و خیار داشتیم که مرتبط با محصولات شهر بود. برای زیباسازی شهر بوده در همان سال تندیس آیتا… مطهری را نصب کردیم. لمپا که نماد منطقه بوده را در میدان اصلی شهر نصب کردیم. بلوار آرامگاه، و مسائل مربوط به آن (چراغ و سردر آرامگاه و…) را ساماندهی و احداث کردیم. دو برج روشنایی داخل شهر زدیم.
انتظاری، ادامه داد: در سال ۹۲ کارخانه سیمان کیاسر افتتاح شد که یکی از پروژههای خوب منطقه بود که حدود ۳۰۰ نفر به طور مستقیم مشغول بکار شدند و امیدواریم شاهد احداث پروژههای دیگری از این دست در منطقه باشیم.
روزی میرسد مردم شهرهای مختلف برای سفر «کیاسر» را انتخاب کنند
وی، با بیان اینکه شهر خوب ساختنی است و نیاز به همت همه شهروندان دارد، گفت: حقیقت این است که همه شهروندان، شهردار شهر خود باشند و مردم کیاسر از آنجا که بسیار مومن و معتقد هستند در این زمینه همکاریهای لازم را انجام میدهند ۳ سالی که در این شهر خدمت میکنم کوچکترین مشکلی نداشتیم اعضای شورا نیز بسیار همت و همکاری دارند. انتظار داریم روزی برسد مردم شهرهای مختلف اوقات فراغت و ایام تعطیل خود را به کیاسر سفر کنند.
شهردار کیاسر، زباله، نبود اشتغال کافی و امکانات لازم رفاهی، کمتوجهی مسئولان ارشد استان، کمبود ماشین آتشنشانی (یک ماشین برای صد روستا) و … را از مهمترین معضلات بخش چهاردانگه نام برد و افزود: اگر این بخش -که با دارا بودن صد روستا و مساحتی بالا، بزرگترین بخش استان است- به شهرستان تبدیل شود بسیاری از مشکلات ما کاهش مییابد و امکانات بهتری در اختیار ما قرار میگیرد.
انتظاری، در پایان به تغییرات بخشداری چهاردانگه اشاره کرد و گفت: از آقای امینی بهخاطر تلاشهای انجام شده تشکر میکنم و برای آقای سلطانی (بخشدار جدید) آروزی موفقیت دارم.
گفتوگو: مجید ساجدیفر – مازندشورا
همه جوره فقیریم آقا
سلام اگر اختلاس و دزدی و حرام خوری توی این مملکت کم شود یا ریشه کن شود ما توی این مملکت به نام فقر نداریم بیکاری نداریم مشکلات نداریم …