پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

غفلت از بانک ژن آب بندان ها در شمال کشور

0

به گزارش خبرنگار مهر، اسداله تیموریان صبح یکشنبه در همایش بهسازی آب بندان های شمال کشور با بیان اینکه امروزه با بسیاری از مشکلات مواجه هستیم اظهار داشت: وجود تقاضا و افزایش نیازها و شرایط مخاطره آمیز مسائلی را فراروی ایجاد کرده است.

وی با اشاره به مشکلات کمبود آب ادامه داد: مشکلات آب بزودی به جنگ‌های بین شهری و منطقه‌ای تبدیل می‌شود.

تیموریان با اشاره به موقعیت جغرافیایی مازندران یادآورد شد: سه استان شمالی دارای اکوسیسیتم های خاص خود هستند و حدود ۶۰ سال بحران آب به عنوان یکی از بحران‌های در دست بررسی کشورها قرار دارد ولی ما حدود ۱۰ تا ۱۵ سال به این مسئله پرداخته ایم.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اظهار اینکه احداث سدهای بزرگ به عنوان فاجعه زییست محیطی به شمار می‌رود یادآور شد: با آنکه این صنعت بزرگ و مدرن راهی برای تأمین آب است اما پیامدهای خاص خود را دارد و از آن به فاجعه یاد می‌شود.

وی ادامه داد: طی تمدن‌های تاریخی در اکوسیستم‌های شمالی، سازه‌های ساده و قبل دسترس مورد توجه قرار می‌گرفت و آب بندان ها از جمله این سازه‌ها به شمار می‌رود.

وی با اشاره به فراوانی آب بندان ها در استان‌های شمالی تصریح کرد: بیشترین فروانی آب بندان در گیلان و مازندران وجود دارد و احداث آب بندان ها در این حوزه سبب جمع آوری و ذخیره سازی آب‌های سطحی می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به منفعت‌های آب بندان ها یادآور شد: این آب بندان ها علاوه بر آبزی پروری و پرورش پرندگان، یک بانک ژن بسیار ایده آل به شمار می‌رود که از آن غافل مانده ایم.

تیموریان عنوان کرد: آب بندان ها در حوزه گردشگری، توریسم، کشاورزی و غیره مورد توجه هستند و آب بندان یکی از شاهکارهای دست ساخت بشر و به عنوان سرمایه ملی باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به منفعت‌های همه جانبه آب بندان ها تصریح کرد: مازندران از سبد سدسازی کشور چندان بهره نگرفته است اما ۱۸ هزار هکتار آب بندان در استان وجود دارد و باید از ظرفیت‌های آن بهره گرفت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.