پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

ضرورت پیگیری جدی برای خرید تضمینی برنج عطری و محلی در آمل

0

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان آمل، ذات الله زارعی شامگاه امروز در جمع مسؤولان با اشاره به آخرین وضعیت پیشرفت سد هراز، اظهار کرد: سد مخزنی هراز در مسیر جنوبی شهرستان بزرگترین سد استان‌های شمالی و چهارمین سد خاکی کشور است که ظرفیت های بسیار بالایی در ذخیره آب سطحی دارد.

وی افزود: این سد می‌تواند پس از آبگیری آب آشامیدنی و کشاورزی بسیاری از شهرها را کامل تأمین کند و شهرهای همجوار هم از آب ذخیره شده در سد هراز برخوردار شوند.

زارعی با اعلام اینکه سد هراز در مسیر رودخانه هراز احداث می‌شود که گواراترین آب منطقه را دارد، تصریح کرد: پیشرفت روزافزون این سد نیازمند توجه ویژه مسؤولان است همچنین در بحث آب زراعی سد هراز می‌تواند ۱۱۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری پایین دست را مشروب کند.

وی با بیان اینکه در سال جاری با توجه به خشکسالی در فصل تابستان شرکت آب منطقه‌ای مازندران از کشاورزان خواست تا کشت دوم برنج را ممنوع کنند، یادآور شد: با احداث سد هراز می‌توان به کشاورزان کمک بزرگی کرد و هم در کشت اول و در هم کشت دوم بدون مشکل آب همراه بود هرچند با توجه به اقدامات و اصلاح ژنتیکی توسط مراجع تحقیقاتی برنج با ایجاد واریته های مقاوم برنج حتی کشت سوم را با توجه به آب پایدار حوزه کشاورزی در دستور کار قرار داد.

فرماندار آمل با اعلام اینکه در بحث اشتغال‌زایی این شهرستان رتبه نخست در ثبت اشتغال سامانه رصد مازندران را دارا است، خاطرنشان کرد: آمل صنعتی ترین شهر مازندران است و بسیاری از مشکلات صنعت و تولید با طرح در کمیته تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان و برخی دیگر هم در کمیسیون های داخلی بررسی و مرتفع می شود.

*۴۶ درصد صنعت مازندران در آمل جای دارد

وی با اشاره به اینکه در زمینه جامه عمل پوشاندن به تعهدات بالایی که در زمینه اشتغال مازندران داشتیم موفق عمل کردیم، گفت: در نشست با مجموعه وزارت دفاع در مورد شرکت دیزل سنگین ایران(دسا) که از شرکت های بزرگ و موفق است و برخی واحدهای آن در کشور و خاورمیانه تولیدات شان سرآمد است، تصمیمات خوبی گرفته شد.

فرماندار آمل ادامه داد: در نشستی از واحدهای صنعتی دعوت به همکاری شد که در بخش خصوصی حوزه دیزل سنگین امکان راه‌اندازی دارند و می‌توانند در زنجیره دیزل سنگین قرار بگیرند بنابراین سرمایه‌گذاران باید از این ظرفیت موجود بهره بگیرند همچنین طی دو هفته آینده گروهی از تهران برای بازدید و بررسی نزدیک مباحث به آمل سفر می‌کنند.

وی با اشاره به پروژه شهرک قجر محله که حدود ۴.۵ هکتار دارد، افزود: کارهای مقدماتی این شهرک انجام شد که می توان در آن یک هزار واحد مسکونی برای طرح نهضت ملی مسکن فراهم کرد.

زارعی با اشاره به احداث خط چهار مداره برق محمودآباد به آمل که با ظرفیت بسیار بالایی می تواند اکثر ضعف ولتاژ برق را حل کند، ادامه داد: آمل قطب صنعتی بوده و ۴۶ درصد صنعت استان را دار است بنابراین از مسؤولان استانی تقاضا داریم که کمیته تسهیل و رفع موانع تولید آمل به کارگروه تسهیل ارتقا پیدا کند تا مشکلات واحدهای صنعتی در سطح شهرستان مرتفع شود تا تولیدکنندگان راهی مرکز استان نشوند.

وی با بیان اینکه برای در اختیار گرفتن زمین شهرک صنعتی سرمایه گذارانی مراجعه به فرمانداری و اداره صمت داشتند تا اجرای پروژه های صنعتی انجام شود، یادآور شد: باید زمینه برای فعالیت سرمایه‌گذاران علاقمند فراهم شود همچنین سوله‌های بلااستفاده در شهرک‌های صنعتی به متقاضیان سرمایه‌گذاری واگذار شود.

زارعی با اعلام اینکه مدیریت بحران از مسائل بسیار مهم است و باید با توجه به فصل سرما جدی گرفته شود، ادامه داد: در شهرستان آمل جاده استراتژیکی هراز داریم و این شهرستان پیشانی استان مازندران است پس در حوزه مدیریت بحران کمترین ماشین آلات را برای جاده هراز در روزهای سخت در اختیار داریم و مسؤولان باید توجه بیشتری داشته باشند.

لزوم بازگشت درآمد حاصل از معادن آمل به این شهرستان

فرماندار آمل با بیان اینکه در حوزه راهداری سه محور جاده چمستان، جاده آمل محمودآباد و محور دابودشت به فریدونکنار از مسیرهای پرتردد در این شهرستان هستند، یادآور شد: برای تعریض آنها قراردادهایی از گذشته تنظیم شد ولی اقدامات لازم که بتواند پیشرفت عمرانی مورد انتظار را شامل شود صورت نگرفت و باید راهداری مازندران توجه ویژه به این محورهای مواصلاتی مهم داشته باشد.

وی بیان کرد: در حوزه راه و شهرسازی دغدغه و گله مندی شهروندان از محور آمل به بابل فراوان است و با حضور استاندار مازندران بازدیدهای لازم انجام شد همچنین پیمانکار این پروژه کار را نیمه تمام رها کرد پس از مسؤولان راه و شهرسازی تقاضا داریم تا به این پروژه سرعت دهد.

وی با اعلام اینکه در زمینه تولید برنج آمل شهر شاخص بوده و قطب کشاورزی و تولید برنج مازندران است، افزود: درآمد اکثر کشاورزان و روستائیان از برنج تأمین می شود و با توجه به پایین بودن قیمت برنج نارضایتی‌هایی بین شالیکاران وجود دارد همچنین استاندار مازندران هم در این حوزه تلاش فراوان داشتند بنابراین از مجموعه مدیران استانی به ویژه سازمان جهاد کشاورزی مازندران تقاضا داریم پیگیری لازم برای خرید تضمینی برنج عطری را انجام دهند هرچند خرید تضمینی برنج پرمحصول انجام می‌شود.

زارعی گفت: بیشترین معادن استان در آمل قرار دارد ولی در حوزه معادن آن چنان که انتظار می‌رود برگشت حاصل از درآمد آن برای منافع و مردم این شهرستان انجام نشد و حتی لازم است دستگاه های دولتی هم باید به این شهرستان تخصیص لازم بدهند.

پایان پیام/۸۶۰۱۲/غ


لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.