به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، بخشدار بابلکنار با اشاره به ضرورت ایجاد دستورالعمل مدون در معدوم کردن سگهای مریض بلاصاحب گفت: متاسفانه هنوز قانون مدون در حمایت از معدوم کردن سگهای بلاصاحب بیمار نداریم. دیده شد فردی اقدام به معدوم کردن سگ بیمار کرده بود فعالان محیط زیست از دست وی شکایت کرده و او را به پرداخت ۱۰ میلیون جریمه نقدی محکوم کردند.
عیسی نصراللهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: وجود زبالههای انجیلسی شرایط حضور سگها را در این بخش بیش از جاهای دیگر فراهم کرده است.
نصرالهی تصریح کرد: با توجه به اینکه سرانهای به منظور مدیریت سگهای بلاصاحب به دستگاههای اجرایی، سازمانها و نهادها داده میشود اما لازم است این اعتبارات تزریقی برای همین موضوع استفاده شود.
وی افزود: تعداد سگهای ولگرد گلهای شده وگاه دستههای ۱۵ تایی مشاهده میشود که مدیریت آنها بسیار سخت است.
بخشدار بابلکنار یادآور شد: سگها دارای بیماری مشترک با انسان و دام هستند باید از متولیان امر مجوز معدوم کردن سگهای بیمار صادر و مابقی نیز عقیم سازی شوند.
وی گفت: یکی از مشکلات عدیده بخش بابلکنار حمل سگهای شهرستانهای همجوار است که شبانه و مخفیانه در این منطقه رهاسازی میشود.
سگهای ولگرد گلهای حملهور میشوند
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا، دو الی سه سالی است که شاهد افزایش سگهای بلاصاحب و ولگرد در سطح شهرها و معابر عمومی هستیم و این موضوع مختص مازندران نیست.
هر بار هم آماری از پزشکی قانونی مبنی بر افزایش سگ گزیدگی صادر میشود که نشان میدهد حمله همین «با وفایان بی پناه» که لازم است از سوی مدیریت شهری و دستگاههای متولی ساماندهی شوند علاوه بر انتقال بیماری موجب مرگ و میر نیز شده است.
در این باره یک شهروند بابلی نیز اظهار کرد: دیگر بحث سگهای ولگرد که گاهی در کوچه پس کوچه میدیدیم نیست، صحبت از سگهای گلهای است که امنیت را از مردم سلب کرده است.
قربانعلی اسماعیلنیا با بیان اینکه جرأت بیرون رفتن در ساعت خلوت روز و شب را نداریم، گفت: چون کارمند هستم صبح زود و غروب برای ورزش کردن بیرون میرفتم که الان از ترس مواجهه با سگها ورزش را کنار گذاشتم.
وی تصریح کرد: روستاها نیز پر از سگهای ولگرد شده وگاهی که به خانه پدری میروم شاهد هستم سگهای گله به دنبال ماشینها میدوند.
وی افزود: اگر فکری برای این معضل نشود شاهد مشکلات بیشتری در این زمینه خواهیم بود.
وی تصریح کرد: اینکه متولیان امر سگهای منطقه خود را جمع آوری و در شهر و روستاهای همجوار مخفیانه منتقل میکنند مشکلی را حل نمیکند باید فکر اساسی در این باره انجام شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز در گفتوگوبا ایسنا از افزایش نگران کننده آمار سگ گزیدگی در بابل نسبت به سال گذشته هشدار داد و گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، ۶۰۰ مورد افزایش سگ گزیدگی در بابل داشتیم.
دکتر عادل افزود: از سه هزار و ۶۷۵ مورد گزش حیوانات در بابل هزار و ۸۱۲ مورد در شهر بابل و هزار ۸۶۳ مورد در روستاها بوده است که بیشتر در سنین ۲۰ الی ۴۰ گزارش شده و گزش در آقایان بیشتر از خانمها بوده است.