به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه ساری، به نقل از پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران: مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در تشریح سیاست های جدید این سازمان در خصوص شکار حیات وحش گفت: صدور پروانه شکار در سال جاری ممنوع می باشد.
وی افزود: برای بهره گیری از ظرفیت های حاصل از حفاظت و تکثیر جمعیت گونه های قابل شکار در سالهای آینده در شکل های مختلف در حال برنامه ریزی هستیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، علی تیموری ادامه داد: یکی از این برنامه ها پیش بینی مناطقی تحت عنوان قرق های اختصاصی با موافقت شورای عالی محیط زیست توسط بخش خصوصی است که تا ضمن مشارکت در امر حفاظت از زیستگاه ها و حیات وحش و افزایش حمعیت آنها در برابر مقررات، فرصت بهره برداری از افزایش جمعیت گونه های قابل شکار فراهم گردد.
مدیر کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست یکی دیگر از برنامه های این سازمان برای صدور پروانه های شکار را حفاظت مشارکتی از مناطق محیط زیست عنوان کرد و گفت: مناطقی که امکان اجرای برنامه های حفاظت مشارکتی در آنها وجود دارد توسط معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی این سازمان احصاء و با مشارکت متقاضیان بخش خصوصی ضمن رفع موانع حقوقی و اجرای برنامه های حفاظتی در آنها، با افزایش جمعیت گونه های قابل شکار، امتیاز بهره برداری پایدار از افزایش جمعیت گونه های قابل شکار فراهم گردد.
بازنگری در دستور العمل تکثیر و پرورش گونه ها
تیموری در ادامه طرح های تکثیر و پرورش گونه ها را یکی دیگر از برنامه های سازمان حفاظت محیط زیست برای شکار اعلام کرد و اظهار داشت: می بایست دستور العمل موجود در خصوص تکثیر و پرورش گونه ها بازنگری شود و در دستور العمل های جدید امکان تکثیر در اسارت گونه ها و رهاسازی آنها در شکارگاه مورد نظر فراهم شده و پروانه شکار با هدف بهره برداری و بهروری پایدار صادر شود.
وی گفت: در سال جاری صرفا پروانه شکار پرنده برای استانهایی که شکار پرندگان معیشت جوامع محلی استان است و از این طریق امرار معاش می کنند با درخواست ادارات کل استان ها صادر می شود.
وقتی دولت سه چهار سال پیش تصمیم میگیره مجوز حمل اسلحه به شکارچیانی با اسلحه های غیر مجاز بده نتیجه اش میشه همین.نکته قابل تامل اینه که ۹۹درصد شکارچیان برای تفریح بسمت این حرفه میروند نه برای ورزش وکسب رزق و روزی.