پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

سدهای مازندران از آب بهنگام رونق گرفتند

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، کارشناس حوزه آب در مازندران، گفت: مدیریت آب پنهان ضروری بوده و آب بهنگام موجب پر شدن سدها و رونق کشت است.

منصور رضایی کلانتری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه غیر از سد شهید رجایی باقی سدها آبگیری شدند، اظهار کرد: سدهای مهم ما در استان شامل سد البرز است که حجم آبگیری۱۴۵ میلیون متر مکعبی آن محقق شده است.

وی افزود: همچنین سد میجران، سد سنبل رود، سد گلورد و سد برنجستانک به طور کامل آبگیری شدند، البته در سدخاکی گلورد تا حدی که شرایط احداث پل پشتی اجازه می‌داد، آبگیری شد.

کارشناس حوزه آب ادامه داد:  تنها آبگیری سد شهید رجایی کامل نبود به طوریکه ۸۶ میلیون متر مکعب آب وارد سد شد، هرچند این میزان نسبت به سال گذشته دو برابر شده اما کاملاً پر نشده است.

رضایی با تاکید بر اینکه در سال زراعی جدید بارش‌ها و روان آب خوب بوده، تصریح کرد: آب مورد نیاز در بحث کشاورزی از آب بهنگام تامین شد و آب‌بندان‌ها نیز پر شدند.

وی با اشاره به مدیریت آبی دشت تجن، گفت: در بحث تامین نیاز آبی مشکل دشت تجن باید مرتفع شود، هرچند آب ‌به‌هنگام در رودخانه‌ها برای کشاورزی وجود داشت.

کسری ۳۰ میلیون متر مکعبی آب در دشت تجن

این کارشناس حوزه آب خاطر نشان کرد: دشت تجن شامل محدوده میاندورود و ساری است و در حقیقت در محدوده‌ دشت تجن نسبت به نیاز خود ۳۰ میلیون متر مکعب کسری آب داریم، اما این کسری آب قابل مدیریت است؛ به طوریکه هنوز دریچه‌های سد گشوده نشده، زیرا از طریق آب بهنگام، چاه‌ها و آب‌های سطحی نیاز آبی دشت تجن فعلا تامین شده است.

رضایی با بیان اینکه با وجود بارش‌ها سال کشاورزی خوبی پیش‌بینی می‌شود افزود: کسری آب در دشت تجن تنش‌زا نبوده و با مدیریت مصرف، زمان‌بندی تقسیم آب و تقویم زراعی انجام شدنی است.

وی در پاسخ به پرسش ایسنا مبنی بر اصطلاح «آب پنهان»، اظهار کرد: اصطلاح آب پنهان در دو بخش اطلاق می‌شود که آب تحت الارضی است که شناسایی نشده و یا آب‌هایی که به دلیل سوء مدیریت از دست می‌دهیم از آن به عنوان آب پنهان یاد می‌شود.

این کارشناس آب منطقه‌ای گفت: آب پنهان فراوانی داشتیم اما، وارد مخازن نشده و همچنین سد زارم رود و گلورد آماده نبود تا این آب‌های حاصل از بارش‌ها و آب‌های سطحی مدیریت شود و متاسفانه از دست رفتند.

ضرورت تبدیل آب‌های پنهان به آب‌های قابل دسترس

رضایی ادامه داد: آب‌های پنهان در بخش کشاورزی به دلیل پایین بودن راندمان و عدم مدیریت شبکه استفاده نشد و آب پنهان در محاسبات به آن اهمیتی داده نمی‌شود و در صورت مدیریت جمع آوری آب‌های پنهان به آب‌های قابل دسترس، بخشی از نیاز آبی را به راحتی می‌توان مدیریت و مرتفع کرد.

 

لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.