او یک زن کارآفرین روستایی است؛ زنی مثل بقیه زنهای روستا که دوشادوش مردان در زمینهای کشاورزی و باغات کار کرده و با هنرهایی همچون صنایع دستی، فروش لبنیات محلی و پخت نان رزق حلالی سر سفره برای خانواده دارد.
هر روز صبح برای کسب درآمد حلال و کمک به خانواده راهی نانوایی میشود که تمام امید و آروزی اوست، جایی که منبع درآمدی برای خودش و چند نفر دیگر است.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا، تلاش مضاعف او برای جذب مشتری و پخت نان محلی مثال زدنیست و نشان دهنده یک بانوی فعال که این صفت رامی توان در اکثر بانوان مازندران مشاهده کرد، کسانیکه همواره کنار مردان خود برای اقتصاد خانواده تلاش کردند و در کنار آن به امورات خانه و فرزند نیز پرداختند.
صغری محمود خانی از جمله بانوان مازندرانی سخت کوش و پرتلاشی است که سالهاست با پخت نانهایی خوشمزه و با کیفیت مشتریان زیادی در نوشهر و شهرهای اطراف دارد.
وی با همراهی خواهر و یکی از دوستان و همچنین پسر خود از صبح زود وقتی که خیلیها در این شهر و روستا در خواب هستند کرکره مغازه خود را بالا میکشد و با امید به خدا گفتن، روزی حلال را کسب میکند و حاصل دسترنج خود را به روی سفره میبرد.
محمود خانی ساکن روستای بندپی بخش مرکزی نوشهر و از خانواده همسری هم اهل روستای سیدعلی کیا سلطان همان بخش است.
این بانوی کارآفرین مازندرانی در گفتوگو با ایسنا، از سابقه فعالیت خود در پخت نان محلی میگوید: تا قبل از اینکه اقدام به بازگشایی این نانوانی کنم، در منزل به پخت نان مشغول بودم و مشتریان زیادی در داخل روستا داشتم اما بعد از مدتی تصمیم به گسترش کار گرفتم.
محمودخانی که بانویی ۴۹ ساله است، افزود: مدت چهار سال است که با کمک خواهر و دوست خود در این مکان استیجاری مشغول بهکار هستیم و روزانه حدود هزار تا هزار و ۵۰۰ قطعه نان محلی پخت میکنیم و از شهرهای اطراف مشتریان دائمی زیادی نیز داریم.
وی ادامه داد: سهمیه آردی که به صورت دولتی به ما تعلق میگیرد، حدود دو کیسه است، در حالیکه مصرف روزانه ما دوبرابر این میزان کیسه آرد است و مجبوریم آرد را با قیمت آزاد تهیه کنیم و یکی از مشکلات اساسی ما کم بودن سهمیه آرد دولتی است.
این بانوی کار آفرین مازندرانی اظهار کرد: با وجود اینکه قیمت برخی مواد اولیه نان افزایش چند برابری داشته است اما قیمت نان محلی ما تنها ۲۵۰ تومان افزایش یافت و در حال حاضر به قیمت هزار و ۲۵۰ تومان به فروش میرسد.
محمودخانی در خصوص تاثیر این شغل خانگی بر اقتصاد خانه تصریح کرد: تا قبل از این از نظر مالی درآمد چندانی نداشتیم، از وقتی به این کار را شروع کردم از نظر مالی کمک زیادی به درآمد خانواده شده است و به سایر بانوانی که در منزل بیکار هستند توصیه میکنم حتما یکی از مشاغل خانگی را بیاموزند تا با کسب درآمد، به اقتصاد خانواده کمک کنند.