به گزارش خبرنگار پایگاه خبری چهاردانگه، فیلم مستند سینمایی پاپلی به کارگردانی مهدی زمانپور کیاسری هنرمند چهاردانگه ای به سه جشنواره معتبر خارجی به صورت همزمان راه یافت.
جشنواره فیلم مستند داکسا(DOXA) کانادا، جشنواره فیلم مستند تی ار تی(TRT) ترکیه و جشنواره فیلم سان لایت آلمان( Sun Light) آلمان سه جشنورا هفیلم مستند معتبر دنیاست که مهدی زمانپور کیاسری خالق اثر تحسین شده مشتی اسماعیل و پاپلی به آن راه یافته است.
جشنواره فیلم مستند DOXA (داکسا) که در سال ۱۹۹۸ شروع بکار کرده فقط مستندهایی را که از خلاقیت برخوردارند و نوآوری دارند انتخاب کرده و برای مردمان کشورش نمایش می دهد از ۴ تا ۱۴ می ۲۰۱۷ ، ۱۴ الی ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۶ در شهر ونکوور کانادا برگزار می گردد.
جشنواره فیلم مستند TRT در تاریخ ۱۰ تا ۱۵ می ، ۲۰ الی ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۶ در استامبول و برگزاری جشنواره فیلم SUN LIGHT آلمان نیز در ماه جولای ( تیرماه ) خواهد بود.
این فیلم تنها فیلم ایرانی راه یافته به این سه جشنواره معتبر جهانی است.
عوامل دیگر فیلم پاپلی:
تهیه کننده: سمیه زراعتکار و مهدی زمانپورکیاسری
تصویربرداران؛ حسن سیدی پریشان و داوود رحمانی
تدوینگر؛ مهدی حسینی وند
صداگذار؛ حسین مهدوی
صدابردار: محمد صادق قاهری و حسین نیکزاد
ترجمه تحت الفظی نقد و خلاصه موضوع که هیات انتخاب جشنواره DOXA کانادا برای فیلم پاپلی نوشتند (در سایت جشنواره امده) به شرح ذیل است:
زندگی بغرنج و پیچیده یک خانواده درعین شکوه و عظمت، قلب فیلم زمانپور کیاسریست.پاپلی داستان زینب است یک دختر جوان سرکش و تسخیرناپذیر. خانواده ای در ایران که برای امور روزمره خود به مزرعه ای که دور از روستایشان هست می روند.
هنگامی که زینب تنها هفت ماه داشت پدرش فلج شد. او ۲۵ سال پیش از بالای درخت افتاد و با آسیب دیدگی شدید قطع نخاع شد. زینب و مادرش اشتراکا مراقبت از پدرش را انجام میدهند؛ کمک به همه چیز، از قطع ناخن پا، توالت و وزنه بلند کردن وی. خانواده بخشی از زمان را به شوخی میپردازند و غرق میشوند در لذت های کوچک. از غذاهای خانگی لذت میبرند و برای آن وقت صرف میکنند.
از یازده فرزند بالغ، همه ازدواج کردند و دختر آخر زینب در خانه با پدر و مادرش مانده است. انها نگران هستند که بعداز ازدواج او، تنها میشوند بهمین خاطر ازدواج برای زینب، جذابیت کمی دارد. زینب میگوید هنگامی که خواستگاران می آیند به انها می گویم که پدر و مادرم باید با من زندگی کنند و انها هم میروند و پشت سرشان را نگاه نمیکنند، زینب پس از گفتن این جمله می خندد. برای زینب، سرگرمی با اسب، هیزم اوردن و آهسته دویدن ، در این شرایط خاص بهتر از زندگی زناشویی شده است، یعنی آزادی در عین قدرت و دلربایی.
این فیلم با دیدن مناظر جهان طبیعی آکنده از زیبایی با حرکت چمن و سرسبزی و رنگهایی که با فصل تغییر میکنند لذت بخش است. صدای آبشار و باد که تکان میدهد درختان و چمن را و صوت طبیعت که خیلی خوب احساس میشود. نتیجه این کار، یک پرتره غنی است که با ظرافت نشان می دهد که چگونه، صبر، وفاداری، فداکاری و شادی بهترین ابزار برای مقابله با چالش های زندگی می باشد.
فیلم قبلی مهدی زمانپور کیاسری نیز به نام مشتی اسماعیل که به زندگی یک پیر مرد نابینا پرداخت و سراسر امید بود توانست در مخاطبین دنیا نفوذ پیدا کند و تاثیر بگذارد. فیلم مشتی اسماعیل توانست بیش از ۳۰ تندیس از جشنواره های معتبر داخلی و خارجی کسب کند.
بسیار عالی. امیدوارم هر چه زودتر خبر کسب مقام این مستند رو به ما خوانندگان سایت چهاردانگه بدهید.