به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، دومین جشنواره استانی قصههای ماندگار با رونمایی از کتاب و قدردانی از مروجان قصهگویی در سرخرود برگزار شد.
دومین جشنواره استانی قصههای ماندگار پنجشنبه ۴ بهمن ماه به کوشش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران و با حمایت شهرداری و شورای اسلامی سرخرود در سالن ناردون این شهرستان برگزار شد.
قاسم عزیززاده گرجی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با اظهار خرسندی از برپایی چنین جشنوارههایی اظهار کرد: کانون یک رسالت سنگینی در قبال کودکان، نوجوانان و بزرگسال دارد.
وی با عنوان اینکه حال دل فرزندان و دانش آموزان ما خوب نیست، خاطرنشان کرد: امروزه نوع نگاه به فعالیتها و فرزندان به گونهای برنامهریزی میشود که مخالف خواسته آنان است.
عزیززاده گرجی با تاکید بر اینکه کانون در گذشته در جهت نیاز و خواسته واقعی کودک و نوجوان کار میکرد، گفت: فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رسمی نیست و فرزندان ما از روی میل و علاقه قلبی به کانون مراجعه میکنند.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مازندران با بیان اینکه کار کیفی در کانون ارائه میشود و کودک و نوجوان در فرایند فعالیتهای ادبی، هنری و فرهنگی نقش دارند، تصریح کرد: همواره باید فضای مفرح برای کودکان ایجاد شود. چراکه تربیت به همراه فضای مفرح و نشاط آفرین بیشتر مورد پسند مخاطب است.
وی قصه را یکی از بهترین ابزار تربیتی دانست و ذکر کرد: مربیان و کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در نقش پدر و مادر فرزندان ما نقش آفرینی میکنند که قابل تحسین هستند.
عزیززاده گرجی گفت: شهر سرخرود باید در کنار حوزه گردشگری، به قطب آموزشی و فرهنگی تبدیل شود.
رونمایی از دومین جلد کتاب قصههای ماندگار
حامد فاضلی کبریا، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران نیز با قدردانی از همراهی شهرداری و شورای اسلامی سرخ رود در برپایی این رویداد فرهنگی، گفت: قصههای زیادی به دبیرخانه ارسال شد که در بین این قصهها، ۸ قصه با شرکت کودکان، نوجوانان و پدربزرگها و مادربزرگها به مرحله اجرا رسیده است.
وی افزود: در این جشنواره از دومین جلد کتاب قصههای ماندگار رونمایی شد که با ۱۹ اثر در سراسر استان مازندران تدوین شده است.
فاضلی کبریا با عنوان اینکه تعداد ارسال آثار نسبت به مرحله نخست این جشنواره ۵۰ درصد افزایش یافته است، بیان کرد: پدربزرگها و مادربزرگها از چالوس، ساری، بابل و نور و همچنین کودکان و نوجوانان از چالوس، بابل، ساری و نکا در این جشنواره شرکت کردند.
وی قصهگویی را یکی از کارهای مهم و موثر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برشمرد و خاطرنشان کرد: محتوای این قصهها از کتابها و داستانهای ماندگار استخراج شده است.
این مسئول با اعلام اینکه استان مازندران در بیست و ششمین جشنواره قصهگویی کشور حائز رتبه شده است، بیان کرد: «هستی حیدری» منتخب این جشنواره به مرحله بین المللی راه یافت.
فاضلی کبریا با تاکید بر اینکه فرزندان ما باید با زبان مادری و مازندرانی آشنا شوند، یادآور شد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران تلاش در راستای ترویج فرهنگ اصیل مازندران را جزء وظایف خود میداند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران در ادامه با اشاره به نحوه جمع آوری و تدوین این قصهها، گفت: صوت قصهگویی پدربزرگها و مادربزرگها ضبط و ثبت شد که در نخستین جلد کتاب «آسنی» به چاپ رسید و نخستین جشنواره آن در سال گذشته در شهرستان محمودآباد برگزار شد.
فاضلی کبریا اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران قصد دارد در راستای گرامیداشت زبان مازندرانی و قصه محوری، فعالین عرصه استان را شناسایی کرده و از آنها تجلیل کند.
وی اعلام کرد: علاقهمندان برای چاپ جلد سوم کتاب آسنی، صوت قصه گویی پدربزرگ ها و مادربزرگ های مازندرانی را به دبیرخانه ارسال کنند.
عبدالوحید فیاضی نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس نیز از دیگر سخنرانهای این جشنواره بود.
وی گفت: کانون یک مرکزی است که از زمان تاسیس خود تاکنون در حوزه تربیت کودکان و نوجوانان فعال بوده است و کانون مازندران هم برای فرهنگ بومی و محلی مازندران تلاش کرده است.
وی تاکید کرد: آداب و رسوم و قصههای کهن مازندران به عنوان نکات فراموش شده ما تلقی میشود که باید به کودکان و نوجوانان ما معرفی شود و کانون با این فعالیت نقش مهمی در این خصوص ایفا کرده است.
به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، به نقل از ایسنا، در این جشنواره ضمن اینکه قصه گویانیوز در گروه سنی کودک، نوجوان و گروه سنی پدربزرگ و مادربزرگ قصه گفتند از علی حسن نژاد، پژوهشگر فرهنگ عامه و فریده یوسفی نویسنده و ناشر حوزه کودک و نوجوان به عنوان مروجان هنر قصهگویی قدردانی شد.
همچنین از دومین جلد کتاب قصههای ماندگار رونمایی بهعمل آمد.