به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، عبدالرضا سنگاری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آتشسوزی بخشی از جنگلهای ویسر کجور نوشهر از غروب روز گذشته آغاز شده بود، اظهار کرد: بلافاصله نیروهای امدادی برای مهار آتشسوزی اعزام شدند.
وی ادامه داد: برای مهار این آتشسوزی با وجود قرار گرفتن در ارتفاع بیش از یک هزار و ۸۰۰ متری از سطح دریا ۱۰۰ نفر از نیروهای منابع طبیعی شهرستانهای همجوار، بسیج، سپاه و مردم منطقه و روستاهای همجوار به منطقه اعزام شدند و دیشب توانستند ۶۰ درصد این آتش سوزی را مهار کنند اما متاسفانه به علت وزش باد شدید دوباره شدت گرفت.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-نوشهر تصریح کرد: در جریان این آتشسوزی بیشتر پوشش سطحی، درختان خشک، لاش برگها و تعداد کمی درخت در آتش سوخت.
وی که برای مدیریت میدانی مهار آتش از شب گذشته در منطقه آتشسوزی حضور داشت، خاطرنشان کرد: درخواست بالگرد برای اطفای حریق شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران در خصوص علت بروز این آتشسوزی گفت: با توجه به موقعیت مکانی احتمال این که عامل این آتشسوزی به دلیل کم توجهی مردم رخ داده باشد زیاد است.
سنگاری اظهار کرد: در حال حاضر چندین اکیپ از نیروهای منابع طبیعی غرب مازندران به همراه نیروهای حفاظتی و صیانتی در منطقه در حال خاموش کردن این آتش سوزی حضور دارند.
*هفته پُرکار جنگلبانان مازندران
مجید ذکریایی اظهار کرد: جنگلبانان مازندران طی هفته گذشته روزهای پرکاری داشتند و باتوجه به حریقهای سریالی درحال آمادهباش بودند تا در سریعترین زمان ممکن نسبت به مهار حریق اقدام کنند.
وی افزود: طی یک هفته گذشته ۱۴ فقره حریق در جنگلهای گلوگاه، بهشهر، نکا، آمل، سوادکوه و ساری رخ داد که بیشترین بیشترین سطح حریق مربوط به بهشهر با ۵ فقره بوده است.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران_منطقه ساری بیان کرد: در آذر ماه امسال ۲۵ فقره حریق در سطح ۴۱ هکتار از جنگلهای استان رخ داد.
این مسؤول با اعلام اینکه پاییز امسال کاهش نزولات جوی نزولات جوی و خشک بودن سطح جنگل احتمال حریق را در جنگلها افزایش داد که در این زمینه با اعلام آمادگی ستاد مدیریت بحران و هماهنگی با سازمان جنگلها برای اعزام بالگرد درصورت نیاز هماهنگیهای لازم انجام شد.
ذکریایی با تقدیر از کمکهای مردمی، روستانشینان، جنگلنشینان، دامداران و سایر گروههای مردمی، یادآور شد: یکی از مسائلی که مشکلاتی را در بحث حریق به همراه داشت این بود که اکثر حریقها در شب بود و همین موضوع مشکلاتی را برای مهار حریق به همراه داشت ولی باتوجه به آمادهباش محیطبانان در سریعترین زمان ممکن در منطقه حضور یافته و نسبت به مهار حریق اقدام شد.
وی با تاکید بر اهمیت نقش جنگل در جلوگیری از وقوع سیلاب، تثبیت جنگل و مدیریت بحث کشاورزی، خاطرنشان کرد: هماستانیها درصورت مشاهده مواری ازجمله حریق، قطع درخت، تصرف اراضی و سایر موارد را با شماره تلفن ۱۵۰۴ و یا سامانه ۱۳۹ اطلاع دهند تا در سریعترین زمان ممکن مورد رسیدگی قرار گیرد.
/۳۱۴۱/غ/م