به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، بر لزوم ثبت و ماندگار کردن افتخارات مردم مازندران در دفاع مقدس تأکید کرد.
سرتیپ پاسدار رمضان شریف ۲۰ آبان در جلسهای با فرمانده سپاه کربلا بر اهمیت تدوین کتب مرجع در حوزه دفاع مقدس تاکید کرد و گفت: ثبت خاطرات فرماندهان جنگ نه تنها ادای دینی به رزمندگان و شهدای این مرز و بوم است، بلکه فرصتی برای به تصویر کشیدن ارزشهای والای انسانی و ملی در دوران جنگ تحمیلی است.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس افزود: انتشار کتاب شناسنامه لشگر ۲۵ کربلا و دیگر آثار مرتبط میتواند آگاهی جوانان را درباره آنچه در جبهههای نبرد حق علیه باطل رخ داده، ارتقا دهد و در حفظ هویت و ارزشهای دفاع مقدس موثر باشد.
سردار شریف تصریح کرد: در عصر حاضر، با وجود نسل جدیدی که ممکن است از ارزشها و رشادتهای گذشته دور باشد، مستندسازی و ماندگار کردن این خاطرات از طریق نشر و توزیع کتب مرجع و اسناد موثق، از اهمیت بسزایی برخوردار است.
سردار شریف با اشاره به اینکه ملتی که تاریخ نخواند محکوم به تجربه آن است، خاطرنشان کرد: رشادت های رزمندگان دفاع مقدس باید در تاریخ ثبت و درج شود و تجربیاتی که با فرهنگ مقاومت در دفاع مقدس به دست آوردیم را به نسل جوان منتقل کنیم و این بزرگترین مولفه هویت ساز ایران اسلامی است.
سردار شریف ابراز امیدواری کرد: با توجه به ظرفیتهای مازندران در حوزه ادبیات پایداری تولیدات فاخری در حوزه چاپ و نشر کتاب دفاع مقدس صورت پذیرد.
دبیرکل دومین کنگره ملی شهدای استان مازندران نیز بیان کرد: مازندران، با تقدیم ۱۴ هزار و ۵۰۰ شهید برای بقای انقلاب اسلامی، جایگاه ویژهای در تاریخ دفاع مقدس دارد و این استان میتواند الگوهای ماندگاری را برای نسل جوان معرفی کند.
سردار مسلمی با اشاره به نقش برجسته مردم مازندران در جنگ، گفت: از پایمردی مردم این دیار در عملیاتهای مختلف تا حضور بیدریغ آنها در جبهههای جنگ، همه حکایت از روحیه ایثارگری و استقامت مردم مازندران دارد که میتواند الگویی بیبدیل برای نسلهای آینده باشد.
وی با اشاره به حضور باشکوه و موفق لشگر ویژه ۲۵ کربلا در ۲۲ عملیات دفاع مقدس افزود: ثبت تاریخ شفاهی فرماندهان و رزمندگان لشگر ۲۵ کربلا که از نیروهای خطشکن و خطنگهدار دوران دفاع مقدس بودهاند، یکی از اقدامات مهم مرکز حفظ و آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس بسیج و سپاه کربلا است.
سردار مسلمی در ادامه از تکمیل نگارش شناسنامه لشگر ۲۵ کربلا خبر داد و گفت: این اثر میتواند ابعاد جدیدی از رشادتها و از خود گذشتگیهای مردم مازندران را روشن کند.
وی گفت: با توجه به ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی این استان، نقش مردم مازندران در دفاع مقدس باید به عنوان یک پروژه ملی مورد توجه قرار گیرد تا ایثار و فداکاریهای مردم این استات چه در خط مقدم و چه در جبهه پشتیبانی از جنگ به نسلهای آینده به خوبی منتقل شود.