زمانی که در شهرهای بزرگ و کوچک کشور نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مسؤلین شهرستان و استان به دنبال تاسیس و توسعه دانشگاه بودند متاسفانه در مرکز استان مازندران کمترین توجهی به این امر مهم و بنیادی نشد و عدهای از این فرصت استفاده کردند و شاهد رشد قارچ گونه موسسات غیر انتفاعی در ساری بودیم. آموزش عالی در مرکز استان از عقبماندگی مزمنی در رنج میباشد و این وضعیت آموزش عالی شایسته مردم با فرهنگ ساری نیست. چه از نظر جایگاه علمی و چه از نظر امکانات. آموزش عالی در ساری نازل ترین سطح را در بین مراکز استان دارد.
ساری تنها مرکز استان کشور است که فاقد دانشگاه جامع میباشد. در صورتی که در مراکز استانهای دیگر علاوه بر دانشگاه جامع یک یا چند دانشگاه تخصصی وجود دارد.
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
دانشگاه علوم کشاورزی که سنگ بنای آن در سال ۱۳۵۲ به صورت یک موسسه غیر دولتی گذاشته شده است بیش از دویست هکتار زمین زمین در اختیار دارد. در دانشگاه علوم کشاورزی ساری عدهای اندک برای تامین منافع خودشان جلوی کوچک ترین روزنه برای پیشرفت را در این دانشگاه سد کردند. دانشگاهی که الان باید داری ابهت یک دانشگاه مرکز استان را داشته باشد در حد یک مدرسه تنزل کرد و برای انتخاب رشته در حوزه کشاورزی حتی در الویت دانش آموزان نیست. گرچه مسؤلین این دانشگاه با عنوان پر طمطراق دانشگاه تخصصی از آن یاد میکنند.دانشگاه تخصصی که حتی کوچک ترین مشکل کشاورزی استان را تا الان حل نکرده است. مصوبات مهم دولت برای پیشرفت این دانشگاه با بی اعتنایی مواجه شده است.
دانشگاه پیام نورساری
دانشگاه پیام نور ساری یکی از قدیمی ترین واحد دانشگاهی پیام نور در کشور محسوب میشود .دانشگاهی بزرگ و پر جمعیت مرکز استان که میتوانست خلاء دانشگاه جامع در مرکز استان را مرتفع کند، این روزها حال روز خوبی ندارد.ساختمان عظیم دانشگاه پیام نور در جاده فرح آباد رها شده است در صورتی که میتوانست با افزایش تعداد رشتههای کارشناسی ارشد و دکترا به این دانشگاه ریشه دار جایگاه داد تا شاهد تحولی علمی در این مرکز دانشگاهی باشیم.متاسفانه سرمایه این دانشگاه در حال هرز رفتن میباشد.به خصوص با ادغام ریاست دانشگاه پیام نور استان با رئیس دانشگاه پیام نور ساری این آسیب در پیام نور مرکز ساری بیشتر شده است.
دانشگاه ملی مهارت
این دانشگاه در مرکز استان یک دانشکده و چند آموزشکده دارد( آموزشکده فتی شماره ۲، آموزشکده قدسیه و آموزشکده کشاوری)متاسفانه با ادغام مدیریت دانشگاه ملی مهارت و رئیس دانشکده امام محمد باقر، از ظرفیت این دانشکده چه از نظر نیروی انسانی و چه سرمایه مادی در جهت توسعه استفاده نشده است. دانشکده فنی که می تواند خلا دانشگاه جامع را در حوزه فنی و مهندسی جبران کند.
علت اصلی این عقب ماندگی دو دلیل دارد:
یکی اعضای هیات علمی ساروی آن اهتمام جدی و لازم را برای توسعه و پیشرفت علمی و آموزش عالی در مرکز استان نداشتند در صورتی که به تاریخ تاسیس دانشگاه های کشور بررسی کنیم ، رد پای یک استاد دانشگاه دلسوز را مشاهده می کنیم.
دومی، عدم توجه مسؤلین شهرستانی و استانی و نمایندگان سابق این شهر به حوزه دانشگاهی امید است نمایندگان مرکز استان با همراهی مسؤلین شهرستانی و استانی جبران مافات نموده تا حوزه دانشگاهی در ساری روی ریل توسعه و پیشرفت قرار گیرد.
گام اول حل این مشکل انتخاب روسای توانمند، پاکدست و با تجربه برای دانشگاهها میباشد که از توانمندی لازم برخوردار باشند و به مرجعیت علمی مرکز استان احترام بگذارند و برای پیشرفت آن تلاش نمایند. اگر این مرحله که حساس ترین مرحله است درست عمل نشود امیدی به بهبودی آموزش عالی در مرکز استان نیست.
اعضای هیات علمی ساروی که نخبگان جامعه میباشند انتظار است با انسجام و هم افزایی از تمام دانشگاها تلاش نمایند و عقب ماندگی علمی را در مرکز باسواد ترین استان کشور جبران نمایند..#دانشگاه_جامع_ساری