به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه، جویبار، سوادکوه شمالی و سیمرغ در مجلس از تأمین اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی برای معضل رانش منطقه جوارم خبر داد و گفت: اعتبار حدود ۵۰ میلیاردی که برای پروژه الغدیر منطقه بالازیراب، در نظر گرفته شد در برابر جان مردم ناچیز است اما تحقق آن الزامی است.
عمران عباسی کالی امروز در جمع خبرنگاران شهرستان سوادکوه، یکی از اولویتهای مهم توسعه را مسئله راه برشمرد و در رابطه با مسیر چهار بانده کردن محور سوادکوه، با اشاره به جلسات و دیدارهای انجام شده در رابطه با برخی زیرگذرها، دوربرگردنها و پل شهر پلسفید و میدان الغدیر بالازیراب در این مسیر، اظهار کرد: اکنون از فاز دیدار و نشست به مرحله عملیاتی رسیدهایم.
وی در رابطه با پل شهر پلسفید، یکی از دلایل عدم انجام کار را پیمانکار عنوان کرد و با بیان اینکه در حال بررسی توانمندی پیمانکار برای ادامه کار یا تغییر او هستند، افزود: در حال حاضر، برای سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ حدود ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار تعریف شد که از این میزان ۲۰۰ میلیارد تومان مربوط به امسال و ۴۰۰ میلیارد تومان آن برای سال آینده است.
وی به اتصال دو شهرستان سوادکوه و سوادکوه شمالی از مسیر ۱۲ کیلومتری جوارِم به بورخانی اشاره کرد و با اذعان بر اینکه این جاده از زمان تأسیس تا کنون بهسازی نشده است، بر اهمیت پایدار کردن این مسیر تأکید کرد و گفت: پیگیریها برای دریافت کد پروژه انجام شده تا در ۳ فاز این مسیر دسترسی دو شهرستان بهم متصل شود.
وی با بیان اینکه سوادکوه در هجمه حرائم (راه آهن، راه، رودخانه) گرفتار شده است، با اشاره به حریم ۲۴ متری تأسیسات راه به پیگیری برای بومیسازی این حریم بر مبنای شرایط مازندران گفت: همه ما نمایندگان مردم از آستارا تا گنبد باید یک صدا شویم تا تعریف تازهای از راه برای این سه استان شمالی ارائه کنیم و حریم راه در منطقه شمال بومیسازی شود.
عباسی در ادامه به حریم راه آهن در سوادکوه و دیگر شهرهای شمال کشور اشاره کرد و گفت: به ما وعده داده شده که کاهش حریم از ۱۰۰ متر به ۳۷ متر در حال بررسی است البته از دید ما این ۳۷ متر هم جای تامل دارد.
نادیده گرفته شدن عشایر البرز کوه
نماینده مردم در خانه ملت با بیان اینکه عشایر البرز کوه دیده نشدهاند، از اعتبار یک میلیارد تومانی برای عشایر سوادکوه خبر داد و خاطرنشان کرد: هرچند دو سه سالی است که برخی اقدامات انجام شده اما آمار عشایر شهرستان سوادکوه به روز نیست و بسترها برایشان فراهم نشده است و در سیل تیرماه سالجاری نیز ۳۰ الی ۴۰ روز مسیر ارتباطی آنها قطع بود.
وی با ابراز تأسف از اینکه حوزه درمان در شهرستان سوادکوه خوب دیده نشده و خیرین وارد میدان شدهاند، گفت: بیمارستان شهدای زیراب نه فقط برای شهر زیراب بلکه برای کل مسیر ترانزیتی سوادکوه و شهرستان سوادکوه با این وسعت سرزمینی است و در حال حاضر مکاتبات برای تجهیزات و ترفیع آن انجام شده است.
اجرای ۲۰ طرح مخابراتی در سوادکوه
عباسی با بیان اینکه در حوزه انتخابیه در زمینه مخابرات و آنتندهی اولویت با سوادکوه است، دلیل این امر را پهناوری و کوهستانی بودن و گردشگرپذیر بودن این شهرستان عنوان؛ و به ۳۶ طرح ارائه شده دراین حوزه اشاره کرد و گفت: مقرر شد تا ۲۰ طرح تا پایان سال انجام شود.
این مسئول با بیان اینکه طبق قانون فاضلاب شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر در استان انجام میشود، گفت: این اقدام در سه شهر آلاشت، پل سفید و زیراب مقدور نیست و این درحالی است که باتوجه به اشباع خاک و خطرآفرین بودن شرایط شهرستان سوادکوه (بیشترین زمینه برای رانش در آن وجود دارد) نیازمند نگاه جدی ما و مدیریت شهرستان و استان است تا جزو اولویتها قرار گیرد.
نرخ بیکاری را با ۱۶.۸ درصدی در سوادکوه
وی بالاترین نرخ بیکاری را با ۱۶.۸ درصد مربوط به شهرستان سوادکوه دانست و با بیان اینکه در حوزه مهاجرت در سوادکوه، آنها که میآیند خوشنشین هستند و آنها که میروند همان نیروی کار هستند؛ بر ضرورت رونق فضای صنعتی تأکید کرد و گفت: با برخی سرمایهگذاران در حوزه صنعت، کشاورزی و صنایع تبدیلی صحبت شده است که پس از وصول نتیجه اعلام میشود.