به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران گفت: از ابتدای سال جاری تا پایان آذر امسال ۱۷۸ حلقه چاه غیرمجاز در مازندران مسدود شد که دشت هراز در محدوده شهرستانهای آمل و محمودآباد با ۴۳ انسداد چاه غیرمجاز بیشترین سهم را در این آمار داشت.
سیدمحمد موسوی چهارشنبه ۱۹ دی ماه در گفتوگو با رسانهها، اظهار کرد: نظارت بر برداشت از آبهای زیرزمینی که به صورت گسترده و مستمر انجام میشود، در دشت هراز با توجه به گستردگی این دشت و نقش و جایگاهی که در کشاورزی کشور دارد با جدیت و حساسیت بیشتری مورد توجه قرار دارد.
وی افزود: طی ۹ ماه اخیر انسداد چاههای غیرمجاز در ۱۲ اداره از ۱۳ اداره منابع آب زیرمجموعه شرکت آب منطقهای مازندران ثبت شد که بیشترین سهم با ۴۳ مورد مربوط به اداره منابع آب آمل و محمودآباد بود و به جلوگیری از برداشت ۵۳ هزار متر مکعب آب از منابع زیرزمینی منجر شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: اداره منابع آب شهرستان بابل نیز با ۳۹ مورد انسداد چاه و اداره منابع آب بهشهر و گلوگاه با ۲۴ مورد انسداد چاه غیرمجاز پس از اداره منابع آب آمل و محمودآباد بیشترین میزان انسداد چاه غیرمجاز در ۹ ماه اخیر را داشتند.
موسوی با اشاره به اهمیت دشت هراز در بخش کشاورزی استان و کشور و میزان بالای مصرف آب کشاورزی در این دشت، تصریح کرد: دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز بزرگترین دشت کشت برنج کشور است که بر اساس آمارهای موجود ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز و ۳۳ هزار حلقه چاه بدون پروانه در این دشت وجود دارد.
وی با بیان اینکه نیاز آب کشاورزی دشت هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلشرود را در بر میگیرد، سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است، خاطرنشان کرد: ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزارهای دشت هراز از چاهها و مابقی از منابع آبهای سطحی تأمین میشود.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران با بیان اینکه به جز اداره منابع آب رامسر، امسال در همه ادارات شهرستانی زیرمجموعه این شرکت انسداد چاه ثبت شده است، افزود: اداره منابع آب ساری و میاندورود ۱۶ مورد، منابع آب نور و رویان ۱۵ مورد، منابع آب نکا ۱۳ مورد، منابع آب جویبار و سیمرغ هشت مورد، منابع آب قائمشهر و سوادکوه هفت مورد، منابع آب بابلسر و فریدونکنار هفت مورد، منابع آب تنکابن سه مورد، منابع آب نوشهر، چالوس و کلاردشت دو مورد و منابع آب عباسآباد نیز یک مورد انسداد چاه غیرمجاز را طی ۹ ماه اخیر ثبت کردند.
موسوی تصریح کرد: بر اساس مفاد قانون توزیع عادلانه آب، هرگونه برداشت غیرمجاز از منابع آبی ممنوع و تخلف است و در همین راستا نیز برای مقابله با تخلف و اضافه برداشت، پایش دائمی به منظور شناسایی و انسداد چاههای غیرمجاز انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: همکاران ما علاوه بر پایش مستمر برای مقابله با تخلفات مرتبط با این حوزه، در صورت دریافت هرگونه گزارش تخلف مانند حفر چاه غیرمجاز، کفشکنی بدون مجوز چاهها و افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی، به طور ویژه پیگیر برخورد با متخلفان و پیشگیری از تخلف میشوند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای مازندران گفت: از شهروندان سراسر استان درخواست داریم که با ارائه گزارشهای تخلفاتی مانند حفر چاه غیرمجاز، کفشکنی بدون مجوز چاهها و افزایش برداشت آب از منابع زیرزمینی از راه سامانه پیامکی ۳۰۰۰۷۹۱۰۰ در حفاظت از منابع آبی استان سهیم شوند.