به گزارش خبرنگار مهر، رحمت علیزاده پیش ازظهر سه شبنه در نشست با خبرنگاران به مناسبت هفته منابع طبیعی با اشاره به بیماری بلایت و آفت شب پره اظهار داشت: گرم شدن کره زمین ناشی از تغییر اقلیم است و تاکنون ملج، شب خوست را از دست دادیم و اکنون نوبت به شمشاد رسیده است و هشت هزار و ۵۰۰ هکتار شمشاد داشتیم که پنج هزار هکتار آن را بلایت از بین برد و بقیه مورد هدف حمله آفت شب پره قرار گرفته است.
وی ادامه داد: تنها کاری که میتوان برای شمشاد انجام داد نگهداری آن برای سالهای آینده است و در این زمینه رایزنی شده و با ایزوله انجام شده است.
معاون جنگل اداره منابع طبیعی غرب مازندران گفت: برای هشت هزار و ۵۰۰ هکتار از شمشادستان ها در حال تهیه بسته هستیم اما خروجی این بستهها هنوز آماده نشده است.
وی با بیان اینکه احیای و توسعه جنگلها از جمله اقدامات است گفت: تا سال ۵۷ حدود ۹ هزار و ۹۱۸ هکتار جنگل کاری شده بود وبا رشد ۴۶۶ درصد به ۴۶ هزار و ۲۹۱ هکتار درحال حاضر رسیده است.
علیزاده یادآور شد: همچنین تولید نهال جنگلی از سال ۵۷ تاکنون به ۱۸۹ میلیون اصله رسید و تعداد پارکهای جنگلی از دو مورد در قبل از انقلاب به ۱۸ پارک رسید و در قبل از انقلاب تفرجگاه نداشتیم که اکنون ۱۲ تفرجگاه وجود دارد و ضریب حفاظتی در قبل از انقلاب زیر پنج درصد بود که به ۷۵ درصد رسید.
معاون جنگل اداره کل منابع طبیعی مازندارن – نوشهر افزود: ۳۱۲ هزار هکتار از عرصههای منابع طبیعی جنگل است و ۱۹۰ هزار هکتار در قالب ۱۸ قرارداد با ۱۲ مجری قبل از سال ۹۵ مشغول فعالیت بودند.
وی از تهیه ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تهیه طرح مدیریت پایدار جنگلها خبر داد و گفت: اگر مدیریت و تدبیر نکنیم جنگلهای غرب مازندران ۲۰۰ سال آینده همانند وضعیت کنونی نخواهد ماند.
وی از توزیع ۵۲۷ هزار اصله نهال در هفته منابع طبیعی خبر داد.