حمیدرضا رحمانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بابلسر، اظهار داشت: در حال حاضر ۲۳۹ مرکز آبزی پروری در مساحتی بالغ بر ۱۳ هزار و ۱۷ هکتار و با ظرفیت تولید سالانه چهار هزار و ۴۴۱ تن ماهی برای مصارف خوراکی و ۳۴۰ هزار قطعه ماهی زینتی در شهرستان بابلسر مشغول فعالیت است.
وی با اشاره به اشتغال هزار و ۳۷۴ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در مراکز آبزی پروری شهرستان، افزود: گردش ریالی تولید آبزیان شهرستان در سال جاری ۲۶۵ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال بوده است.
مدیر جهاد کشاورزی بابلسر بیان کرد: به دلیل شرایط اقلیمی مناسب، نیروی کارآمد، آبزی پروران با تجربه و ماهر، بابلسر یکی از مناطق مستعد پرورش انواع ماهیان بوده و جایگاه ویژه ای در آبزی پروری استان دارد به طوریکه سالانه هشت درصد ماهی در شهرستان بابلسر تولید میشود.
رحمانی افزود: مراکز تولید ماهیان پرورشی در بابلسر شامل آب بندانها، مزارع پرورش ماهیان سرد آبی، مزارع منفرد، مرکز پرورش ماهیان خاویاری و زینتی بوده که بابلسر با دارابودن ۴۳ آببندان به مساحت هزار و ۵۵۰ هکتار، علاوه بر مصارف زراعی در پرورش ماهی مورد استفاده قرار میگیرند.
وی از اجرای طرح بازسازی و لایروبی آببندانهای بابلسر با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه بخش کشاورزی خبر داد و گفت: در این طرح، ۸۵ درصد تسهیلات بلاعوض سهم دولت و ۱۵ درصد سهم آورده کشاورزان است.
مدیر جهاد کشاورزی بابلسر، خاطرنشان کرد: آببندانهایی که نیاز به مرمت و بازسازی، ایستگاه پمپاژ، شبکه برق ۲۰۰ کیلو ولت و کانالهای آبرسان ورودی و خروجی که در سنوات قبل بر اثر سیل یا موارد دیگر تخریب شدند، مشمول این طرح میشوند.
رحمانی ادامه داد: با اجرای طرح بازسازی و لایروبی آببندانها، میتوان آب رودخانهها و هرز آب ناشی از بارندگی در فصلهای غیرکاشت را از طریق کانالها و پمپاژ به آببندانها هدایت و در فصل بهار و تابستان برای آبیاری مورد استفاده قرار داد که این کار سبب جلوگیری از کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، افزایش ارزش افزوده و جایگزینی منابع آب سطحی با منابع زیر زمینی در جهت کاهش برداشت از سفرههای آب زیر زمینی و تقویت آنها میشود.
وی تأمین آب مورد نیاز زراعی برای اراضی پایین دست آببندانها، جلوگیری از فرسایش خاک، پرورش ماهی، پرندگان آبزی و ورزشهای آبی، ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی، انجام کارهای عمرانی و زیربنایی در روستاها از محل اجاره آببندانها، جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و استانهای دیگر را از مزایای بازسازی، احیا و مرمت آببندانها عنوان کرد.
/ح