پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

انتخاب روستای بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری

0

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری چهاردانگه در جلسه شورای فنی استان مازندران برای انتخاب روستاهای هدف گردشگری و بافت با ارزش که یکشنبه ۱۹ آذر ۱۴۰۲ با حضور معاونین و کارشناسان سازمان مدیریت و برنامه ریزی، بنیاد مسکن و اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران در ساری برگزار گردید، روستاهای مختلف از شهرستان های مازندران بررسی شدند و روستای بالاده از شهرستان ساری با اکثریت قاطع آراء به عنوان روستای هدف گردشگری (روستای پایلوت گردشگری) انتخاب و تصویب شد. این تصویب باید در وزارت میراث فرهنگی در تهران نیز به تصویب برسد.

درباره انتخاب بالاده به عنوان روستای هدف گردشگری، لازم است گفته شود که دیشب از طرف یکی از معاونان اداره کل میراث فرهنگی استان مازندران به آقای عین اله آزموده مدیر انجمن فرهنگی سادوا اطلاع داده شد تا نسبت به ظرفیت های گردشگری و شرایط فرهنگی و بافت معماری بالاده، اطلاعاتی به همراه عکس در اختیارشان قرار داده شود که به این درخواست، پاسخ مثبت داده شد و اطلاعات درخواستی به همراه تعدادی عکس برایشان فرستاده شد که در ادامه آورده می شود.

***

روستای بالاده، پایلوت گردشگری روستایی/  روستای بالاده با سابقه ۳۰۰۰ ساله سکونت، در بخش چهاردانگه شهرستان ساری (۱۳۰ کیلومتری ساری و ۹۵ کیلومتری شمال سمنان و ۲۰ کیلومتری غرب فولادمحله و ۳۰ کیلومتری جنوب کیاسر) با چشم‏انداز کوهستانی – جنگلی در ارتفاع ۱۶۵۰ متری از سطح دریا واقع شده است.

ظرفیت های طبیعی، تاریخی و فرهنگی و اکوتوریسمی این روستا عبارتند از:

۱٫ همجواری و قرارگیری در محور زیستی پارک ملی کیاسر (شاهدژ) و جنگل‌های هیرکانی، قرارگیری در محور کوهپیمایی قله شاهدژ با ۲۸۰۲ متر و همچنین کوه چهارنو به بلندی ۲۸۸۰ متر در شمال و جنوب روستا.

۲٫ دارا بودن رودخانه و آبشار، غار و…

۳٫ دارای دو آبگیر سادوا و قارقچال که امروزه محل گردشگری مردم دور و نزدیک شده است.

۴٫ سابقه برگزاری دو جشنواره هلی ترشی (رب آلوچه جنگلی) تا قبل از فراگیری کرونا.

۵٫ همجواری با چنار ۴۵۰ ساله روستای قلعه در ۲۰۰ متری جنوب بالاده (که در سال ۱۳۹۰ همایش چنار قلعه نیز توسط انجمن های تلسی قلعه و سادوا بالاده برگزار شده بود).

۶٫ همجواری با آستانه امامزاده میرافضل روستای تیله بن در ۵۰۰ متری شرق بالاده به عنوان مقصد گردشگری مذهبی

۷٫ دارای پرسابقه ترین برگزاری یادواره شهدای دفاع مقدس در کشور با ۴۰ سال سابقه.

۸٫ داشتن انجمن فرهنگی سادوا (که در برگزاری جشواره های هلی ترشی و دیگر برنامه های فرهنگی در روستا و در فضای مجازی و همکاری با اداره کل میراث فرهنگی مازندران بسیار فعال است).

۹٫ دسترسی به جنگل و رودخانه با ده دقیقه پیاده روی.

۱۰٫ همجواری با استپ های کویری استان سمنان با فاصله ۶ کیلومتری.

۱۱٫ بکر بودن زبان، آداب و رسوم و ضرب المثل ‏های تبری در این روستا.

۱۲٫ دارای باورهای اساطیری در باره قله شاهدژ و اقامت کیکاوس شاه بر بالای قله و جنگ رستم و سهراب در دامنه قله.

۱۳٫ جذابیت بافت تاریخی روستا، سبک زندگی مردم به پایه دامداری و کشاورزی و زنبورداری، صنایع دستی مانند گلیج و جاجیم و حمبام سری، پوشش سنتی قدیمی و …

۱۴٫ رویشگاه طبیعی گونه های گیاهی به ویژه دمنوش‏ ها و گیاهان دارویی سنتی که در گردشگری دارای اهمیت می باشد.

۱۵٫ زیستگاه طبیعی خرس و پلنگ و مرال و شوکا و گراز و گربه وحشی و کبک و عقاب و گونه های خزندگان و ….

۱۶٫ همجواری با جنگل منطقه حفاظت شده چهارنو در فصل گاوبانگی.

۱۷٫ دارای محیط آرام و ساکت و پاکیزه و مناسب برای گردشگری سلامت.

۱۸٫ دارای مردمانی آگاه و فهیم و مهمان‏نواز و بافرهنگ و ….

که این ظرفیت ها می‌تواند به عنوان مقصد گردشگری ملی و بین المللی مورد توجه قرارگیرد. قطعا انتخاب بالاده بعنوان روستای هدف گردشگری که از ظرفیت‌های چند وجهی طبیعی، رویشگاهی، زیستگاهی، فرهنگی، مذهبی و … برخوردار هست، می تواند در رونق صنعت توریسم داخلی و خارجی برای مازندران و ایران موثر باشد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.