به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان بابل، حجتالاسلام روحانی امام جمعه بابل امروز در نشست فعالان اقتصادی با حضور وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت مردمی است و انتظارات مردم از دولت بالاست، اظهار کرد: مردم با مشکلات متعددی مواجه هستند و تصور میشود خدمتگزاران اقتصادی با هم هماهنگ نیستند.
وی با اشاره به اینکه در تامین کالاهای اساسی باید جدیت به خرج داد، گفت: گشایش به وجود آمده در این دولت کمنظیر است و سرمایهگذاران این شهرستان با این همه مشکلات پای کار ایستادهاند.
*مشکلات کشاورزان در اولین جلسه هیأت دولت بازگو شود
امام جمعه بابل با بیان اینکه بندر خشک در این شهرستان نیست و تولیدکنندگان با مشکل مواجه هستند، اضافه کرد: مشکلات کشاورزان را در اولین جلسه هیأت دولت بازگو کنید.
روحانی یادآور شد: بیش از ۷۰ درصد محصولات تولیدی کشاورزان مازندرانی شامل برنج و مرکبات در انبارها دپو شده است.
* سیاستهای انقباضی بانکها، تولیدکنندگان را دچار مشکل کرد
رمضانپور رئیس انجمن کارفرمایان شهرستان بابل نیز در این جلسه با اشاره به اینکه سیاستهای انقباضی بانکها تولیدکنندهها را دچار مشکل کرده است، اظهار کرد: عدم نقدینگی، اشکالات در مالیات ارزش افزوده،برخی قوانین،حمل و نقل،تغییر نرخ ارز، رکود بازار عمده مشکلات سرمایهگذاران است.
وی افزود: واحدهای تولیدی از دولت و شرکتهایدولتی طلب زیادی دارند.
رئیس انجمن کارفرمایان شهرستان بابل بیان کرد: در شهرستان بابل با این معضلات هیچ واحدی اعلام بازنشستگی نکرده و با تمام توان و همت در خدمت تولید است.
*قطع ناگهانی تسهیلات موجب نابودی سرمایهگذار میشود
پورتیموری یک سرمایهگذار مازندرانی نیز در این جلسه با اعلام اینکه بزرگترین معضل در سیستم بانکی تغییر ناگهانی روند و منع قانونی است، اظهار کرد: قطع ناگهانی تسهیلات باعث نابودی و یاس سرمایهگذاران میشود.
وی با تاکید بر اینکه تسهیلات نباید در بخش تولیدی قطع شود، خاطرنشان کرد: مصوبات بدون پشتوانه بعضی سفرهای استانی باعث ضربه به تولید میشود.
این سرمایهگذار یادآور شد: در سفر سال گذشته منابعی تخصیص یافت ولی هنوز به دست سرمایهگذار نرسیده است که درخواست داریم این مصوبات تعیین تکلیف شود.
پورتیموری خاطرنشان کرد: اگر استفاده صحیح از ظرفیت سرمایهگذاری انجام شود، کشور پیشرفت خوبی خواهد داشت.
* ارکان دولت باید جدیتر عمل کنند
عبدالله مهاجر رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مازندران نیز در ادامه با اعلام اینکه
دولت سیزدهم توقعاتی را بین مردم ایجاد کرد، اظهار کرد: مردم نگاهشان بر این دولت مثبت بود اما
سفره مردم پررنگتر نشده است.
وی با بیان اینکه ارکان دولت باید جدیتر عمل کنند، افزود: مردم پای کار و واقعی انقلاب هستند و همه جا ثابت کردند پای نظام هستند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مازندران با اعلام اینکه ارز ۴۲۰۰ را برای رونق تولید جلوی آن گرفته شد، گفت: ارز ۲۷ تحویل گرفتید و الان ۴۵ هزار تومان است و فروش نفت بیشتر شده است صادرات افزایش داشته اما تورم طبق آمار اعلام شده ۴۸ درصد است.
مهاجر با اشاره به اینکه موضوع اصلی مازندران بحث کشاورزی است یا برنج داریم یا مرکبات، تصریح کرد: سال جاری برنج بیشتر تولید کردیم و انبار زده شد و مشتری برایش نیست، برنج را از مردم بخرید در اکثر بخشها محصولات کشاورزی را میخرید ولی محصولات مازندران تعیین تکلیف نمیشود.
وی اضافه کرد: در تولید مرکبات ظرفیت ۳میلیون تنی داریم ولی هر سال مشکلات فروش داریم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مازندران با اعلام اینکه حمل و نقل ما ایراد دارد، گفت: آنچه که مشکل را حل میکند، ورود دولت در خرید تضمینی است.
مهاجر با بیان اینکه زمینه صادرات را داریم، اظهار کرد: هفتگی ۱۲هزار تن صادرات ظرفیت داشتیم ولی امکانات حمل و نقل در اختیار ما قرار نگرفت که با ۱۰ کانتینر نمیشود مشکل کشاورز و باغدار را حل کرد.
*باید دست تولید را گرفت
وی خاطرنشان کرد: هر سال رهبری اعلام میکند، به داد تولید برسید ولی چقدر سرمایه گذار ورود کردند، به خاطر مشکلات مازندران از استان فراری شدند، باید دست تولید را گرفت.
* برنج باید سازمان داشته باشد
مهدی سعادتی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اعلام اینکه شکستن بروکراسیهای موجود اداری یکی از رفع موانع تولید است، اظهار کرد: واحدهای تجاری با عدم ثبات در بازار ارز چه بکند؟ درحالیکه حجم درخواستها از درد در تولید است.
وی با بیان اینکه بانکهای ما میتوانند بهتر از این عمل کنند، افزود: توان تولید ما بالا است ولی در زیرساختها مشکل وجود دارد.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای با طرح این سوال که چرا نباید برنج سازمان داشته باشد؟ تصریح کرد: برنج باید خودش یک رئیس و سازمان داشته باشد.
*واردات بیرویه اشتباه دولت بود
سعادتی با اعلام اینکه واردات بیرویه اشتباه بزرگ دولت بود، افزود: تولید زیاد داریم ولی زیرساخت صادرات نداریم باوجود اینکه سرمایهگذاران ما توانمند هستند ولی به آنان اعتماد نمیشود.
*دپوی محصولات کشاورزی
علی کریمی نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه باید فشار را از روی دوش تولید کنندهها برداریم، اظهار کرد: خواهان استقرار بانک صنعت و معدن در بابل،نمایندگی گمرک و پایانه صادراتی و نمایندگی سازمان املاک تملیکی در بابل هستیم.
وی با بیان اینکه نبود زیرساختهای حمل و نقل شهرکهای صنعتی ما باعث بروز مشکل برای ساکنان آن مناطق شده است، اضافه کرد: محصولات تولیدی کشاورزی ما دپو شده است، خیلی از باغداران ما درختان را قلع و قمع کردهاند.
کریمی گفت: آزادی بیرویه واردات برنج کمر کشاورز را خم کرده است.
*ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری جدید در مازندران
هاشمی مدیرکل اقتصادی استان مازندران نیز در این جلسه، اظهار کرد: در ۶ منطقه و ۱۹ شهرستان همایش فرصتهای سرمایهگذاری برگزار شد که ۹۷۳ فرصت سرمایه گذاری شناسایی شد.
وی با اشاره به اینکه در بابل ۶ شهرک صنعتی وجود دارد که ۳۴۰ واحد فعال در آن فعالیت میکنند، افزود: سالانه ۵۶۰ هزارتن مرکبات تولید میشود.
مدیرکل امور اقتصاد و دارایی مازندران با اشاره به اینکه بابل طی دو سال ۱۱ مدال المپیادی داشت، اضافه کرد: ۱۳۴ فرصت سرمایهگذاری در بابل شناسایی شد که ۶۵۴ میلیون یورو حجم سرمایهگذاری خواهد بو
هاشمی یادآور شد: همچنین از ۱۷هزار و ۹۹۹ درخواست مجوز الکترونیکی، ۵هزار و ۹۱۱ مجوز به مرحله صدور رسیده است.
وی گفت: همچنین ۹ مجوز سرمایهگذاری خارجی با ارزش ۳.۵ میلیون دلار در مازندران صادر شد.
پایان پیام/ج