به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، منوچهر ستوده که بهدلیل بیماری عفونت ریه بهمدت ۱۶ روز در بخش ICU بیمارستان طالقانی چالوس بستری شده بود شامگاه دیشب در سن ۱۰۳ سالگی درگذشت.
رئیس بیمارستان آیتالله طالقانی چالوس با اشاره به اینکه تیم پزشکی بیمارستان با تمام توان پیگیر وضعیت درمانی استاد ستوده بود، گفت: منوچهر ستوده از ۱۶ روز پیش بهعلت عفونتهای ریه، افت سطح هوشیاری، کما، زخمهای متعدد و نارسایی کلیه در این مرکز بستری شد.
محمد خواجوی با اعلام اینکه علاوه بر کادر پزشکی بیمارستان بنده نیز شخصاً پیگیر وضعیت درمانی ایشان بودم، اظهار کرد: درمانهای متفاوت آنتیبیوتیکی بر روی دکتر ستوده انجام شد اما بهدلیل کهولت سن، درگیری ارگانهای قلب، مغز، کلیه ، انتشار عفونت در بدن و … پس از ۱۶ روز دیگر درمانهای پزشکی جواب نداد و شب گذشته دار فانی را وداع گفت.
به گزارش فارس، منوچهر ستوده در سالهای اخیر در شهرستان سلمانشهر اقامت داشت و در فصل تابستان در روستای کوشکک لورا در جاده چالوس و زمستان در خانه محقر و ساده در سیسرا (نزدیک چالوس) زندگی میکرد.
بنا بر اظهار نظر محمدرضا شفیعی کدکنی از شاعران و نویسندگان کشور، میزان تحقیقات، پژوهشها و آثاری که در قالب کتاب و مقاله از دکتر منوچهر ستوده در طول عمر او بر جای مانده است، همه آنها از نظر اصالت پژوهشی و تاریخی بسیار دقیق و بدون انحراف هستند و بهحق باید دکتر ستوده را پدر علم نوین جغرافیای ایران نام نهاد.
از این محقق بزرگ و برجسته ۵۲ اثر در قالب کتاب و ۲۸۶ مقاله علمی بر جای مانده است و مهمترین اثر او که ماندگارترین کتاب تاریخی و مستندترین مجموعه جغرافیایی، تاریخی و بومشناسی سه استان شمالی شناخته میشود، مجموعه ۱۰ جلدی آستارا تا استرآباد است که حدود ۵۰ سال قبل انتشار یافت.
به گفته خود استاد ستوده، این اثر را برای تحقیق و پژوهش و دوری از انحراف حقایق تاریخی، با قدمهایش پیموده است.
استاد ستوده، ملک شخصی خود را به نیت بنیاد دکتر محمود افشار یزدی وقف کرده است.
پیکر مرحوم ستوده ساعت ۱۵ عصر فردا یکشنبه از مقابل منزل شخصی وی در سیسرای سلمانشهر به سوی مزار شهدای این شهر در تازهآباد تشییع و به خاک سپرده میشود.
روحش قرین رحمت الهی
سعدیا مرد نکو نام نمیرد هرگز
خدا رحمتش کند روحش شاد