پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

از توزیع ۳۸۰۰ تن کود فسفاته در مازندران تا تولید ۱۰۰۰ تن گندم در بابلسر

0

به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران از توزیع ۳۸۰۰ تن کود فسفاته در استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد. همچنین مدیر جهاد کشاورزی بابلسر گفت: بیش از ۱۰۲۶ تن گندم در مزارع گندم این شهرستان تولید شد.

رضا افراسیابی، مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی مازندران، از توزیع سه هزار و ۸۸۰ تن انواع کودهای کشاورزی فسفاته در سطح استان مازندران از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و افزود: کودهای فسفاته توزیع شده در این مدت در استان مازندران شامل کودهای سوپرفسفات ساده و سوپرفسفات تریپل بود.

وی تصریح کرد: این مقدار کود از طریق شبکه کارگزاران توزیع و تعاونی تحت پوشش شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در بین کشاورزان متقاضی در سطح استان مازندران توزیع شد.

تولید ۱۰۰۰ تن گندم در بابلسر

نصراله پورحسین باقری، مدیر جهاد کشاورزی بابلسر، با اشاره به رصد و پایش مزارع گندم شهرستان بابلسر، گفت: برداشت این محصول طی دوره یکماه از اواسط خرداد ماه آغاز و در اواسط تیرماه به اتمام رسید.

با بیان اینکه ۲۳۹ هکتار اراضی زارعی بخش بهنمیر و بخش مرکزی این شهرستان گندم ارقام احسان و تیرگان گندم کشت شد، افزود: با متوسط عملکرد ۴۲۹۴ کیلوگرم بیش از ۱۰۲۶ تن گندم در مزارع گندم  این شهرستان تولید شد.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۷۲۶ تن محصول تحویل مراکز خرید تعیین شده از سوی اداره غله و بازرگانی شد، تصریح کرد: با رعایت اصول به‌زراعی مانند تاریخ کاشت، رعایت تراکم کشت در کنار تغذیه و کوددهی مناسب و اصولی، زمان مناسب مبارزه با آفات و بیماریهای رایج منطقه می توان به افزایش تولید در این بخش دست یافت.

تولید ۵۰۰۰ تن هلو و شلیل در بابل

محسن آهنگری، مدیر جهاد کشاورزی بابل، از پیش بینی تولید ۵ هزار و ۱۰۰ تن هلو و شلیل در باغ های بارور شهرستان بابل در سالجاری خبر داد و تصریح کرد: پیش‌بینی می شود امسال بیش از ۲۵۰۰ تن هلو و ۲۶۰۰ تن شلیل در ۳۶۵ هکتار باغ‌های این شهرستان برداشت و به بازار مصرف عرضه شود.

وی با بیان اینکه خاک مناسب درختان هلو شلیل و زهکشی خوب آن، بر رشد آنها تأثیر گذار است، گفت: نیاز آبی این درختان زیاد است و این نیاز در زمان میوه‌دهی بیشتر هم شده، تنش خشکی درختان هلو و شلیل در این مقطع زمانی باعث کم آب شدن میوه ها می شود، از طرفی غرقاب شدن خاک این درختان هم می تواند منجر به پوسیدن ریشه ی آنها شود. 

مدیر جهاد کشاورزی بابل با اشاره به اینکه برای درختان هلو و شلیل چهار نوع هرس به نام های هرس های باردهی، جوانسازی، تنک کردن، فرم‌دهی  انجام می‌شود، تصریح کرد: هرس باردهی به منظور بالا بردن کیفیت و تعداد محصولات طی دوران بلوغ درخت انجام می شود، هرس جوانسازی عمر درخت را طولانی تر می کند، هرس فرم دهی باعث شکل دادن به اسکلت درخت می شود و تنک کردن یعنی حذف بخشی از محصول برای بالا بردن باقی محصولات است.

آغاز رهاسازی زنبور تریکوگراما در ۶۵۰ هکتار شالیزار میاندورود

محمد باقر اسفندیاری، مدیر جهاد کشاورزی میاندورود از آغاز رهاسازی مرحله دوم زنبور تریکوگراما در بیش از ۶۵۶ هکتار از شالیزارهای شهرستان میاندورود در سال زراعی امسال تاکنون خبر داد و بیان کرد: برای توسعه و تولید محصولات سالم و ارگانیک، حفظ محیط زیست و کاهش مصرف سموم، با تلاش مروجین و کارشناسان این مدیریت، کنترل بیولوژیک نسل دوم کرم ساقه خوار برنج با رهاسازی زنبور تریکوگراما از ۳۱ خرداد امسال آغاز شد.

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود افزود: این پروژه با توزیع ۶۵ هزار و ۶۰۰ عدد تریکوکارت بین شالیکاران در روستاهای بادله، اسرم، سورک، بیشه‌سر (بخش مرکزی) و ماکران، سوربن، طبقده و ولوجاء(بخش گهرباران) این شهرستان انجام شد.

اسفندیاری با بیان اینکه مبارزه بیولوژیک بخشی از مبارزه تلفیقی است که به منظور حمایت از حشرات مفید و کاهش مصرف سموم شیمیایی تنها هنگامی که جمعمیت آفات از حد زیان اقتصادی بالاتر باشد، مورد استفاده قرار می گیرد، اضافه کرد: زمان اجرای کنترل بیولوژیک با استفاده از زنبور تریکوگراما در زمین های شالیزاری علیه آفت کرم ساقه خوار برنج از ۳۱ خرداد ماه تعیین شد.

 

لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.