به گزارش پایگاه خبری چهاردانگه، مسئول فنی و تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور، از ارائه بیش از ۱۰۰ طرح تحقیقاتی متناسب با جنس خاک هر منطقه، برای کشت هر رقم به صورت جداگانه به کشاورزان خبر داد.
محمد محمدیان ۱۴ آذرماه در حاشیه آیین گرامیداشت روز جهانی خاک که در معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور در آمل برگزار شد، گفت: در سالهای اخیر، کارهای تحقیقاتی خاک و تغذیه گیاه برنج در قالب طرحهای تحقیقاتی به صورت مشترک با کشاورزان پیشرو و همکاری کارشناسان و محققان موسسه تحقیقات برنج انجام شد که خوشبختانه دستاوردهای بسیار خوبی برای کشاورزان نیز داشته است.
وی افزود: در این راستا دورههای آموزشی عمومی و تخصصی برای حاصلخیزی و اهمیت خاک برای کشاورزان و عمومی شدن فرهنگ ترویجی در بین کشاورزان برای حفظ بستر غنی بودن خاک و شالیزارهای استان برگزار شد.
مسئول بخش فنی و تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور همچنین در پاسخ به پرسش دیگری از سوی خبرنگار ایسنا در خصوص چالشهای مهم استفاده بیش از حد برخی از کشاورزان از سموم شیمیایی و اثرات سوء آن بر سلامت خاک و نیز مصرف کنندگان، گفت: البته قبول داریم که متاسفانه برخی از کشاورزان مصرف کود آنها در شالیزارها متناسب نیست و بیش از اندازه اعلام شده از سوی کارشناسان کشاورزی اقدام به کود ومحلول پاشی میکنند.
محمدیان با توصیه به این کشاورزان که عواقب استفاده خودسرانه و بدون توجه به نیاز واقعی شالیزار و رقم کشت شده، باعث نتیجه سوء و کاهش عملکرد در واحد سطح خواهد شد، تصریح کرد: بهترین و موثرترین اقدام از سوی هر کشاورزی برای افزایش بهرهوری و همچنین کمک به حفظ محیط زیست و سلامت محصول، استفاده از توصیههای فنی و کارهای ترویجی کارشناسان بخش کشاورزی است.
وی تصریح کرد: باید زبان طبیعت را فهمید و با آن مهربان بود تا بتوان از خاک بهرهبرداری درستی کرد.
مسئول فنی و تحقیقاتی معاونت موسسه تحقیقات برنج کشور اضافه کرد: این توانایی در بخش تولید و تامین بسیاری از محصولات غذایی کشور وجود دارد، اما به شرطی که درست و کارشناسی از پتاسیلهای خدادادی کشور استفاده کنیم.