پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

ادامه روزهای کم‌بارشی در مازندران/ تاخیر بارش‌های پاییزی

0

به گزارش خبرگزاری فارس از مازندران، نگرانی از کم‌بارشی و تنش‌های آبی شاید در گذشته برای استان مازندران دور از ذهن بود ولی اکنون برای مردم قابل لمس است، موضوعی که کارشناسان طی سال‌های گذشته در این زمینه هشدار داده بودند.

اغلب ماه‌های اخیر کاهش بارش داشتیم، درست است اوایل مرداد افزایش بارش داشتیم ولی بارش‌ها درحدی نبود بتواند جبران‌کننده کم‌بارشی در گذشته باشد.

براساس پیش‌بینی هواشناسی نیز بارش‌های پاییزی نیز با تاخیر همراه است و چشم‌انداز مثبتی از بارش وجود ندارد که باتوجه به همت این مسائل مدیریت بهینه مورد توجه است.

سیدمحمدرضا رضوی مدیرکل هواشناسی مازندران در بررسی وضعیت گذشته بارش و دمای هوای استان مازندران در گفت‌وگویی، اظهار کرد: میانگین بارش مرداد ماه سال ۱۴۰۱ استان مازندران ۳۰ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۲۷ میلی‌متر بوده، ۱۱ درصد افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۴۹  میلی‌متر بوده،  حدود ۳۹ درصد کاهش داشته است.

وی افزود: میانگین بارش ۱۱ ماهه سال زراعی جاری استان مازندران منتهی به تیر ماه امسال ۵۱۰ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلند مدت که حدود ۵۹۱ میلی متر بوده حدود ۱۴ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته که ۵۱۴ میلی‌متر بوده، حدود ۰.۵ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه میانگین دمای هوای مرداد ماه استان مازندران ۹.۲۲ درجه سلسیوس است، اضافه کرد: این میزان نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۲۳.۵ درجه سلسیوس بوده، ۰.۶ درجه سلسیوس-کاهش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۲۴.۴ درجه سلسیوس بوده، ۱.۵درجه سلسیوس کاهش داشته است.

رضوی تصریح کرد: میانگین دمای هوای ۱۱ ماهه سال زراعی جاری استان مازندران منتهی به تیر ماه ۱۲.۹ درجه سلسیوس بوده که نسبت به مدت مشابه دوره آماری بلندمدت که ۱۲.۴ درجه سلسیوس بوده حدود ۰.۵ درجه سلسیوس افزایش و نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۳.۷ درجه سلسیوس بوده، حدود ۰.۸ درجه سلسیوس کاهش داشته است.

وی درباره پیش‌بینی فصلی بارش و دمای هوای استان مازندران طی ماه‏‌های شهریور تا نیمه آذر ماه، اظهار کرد:  میانگین بارش، از نیمه شهریور تا نیمه مهر در محدوده نرمال، از نیمه مهر تا نیمه آبان کمتر از نرمال و  از نیمه آبان تا نیمه آذر  نیزکمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود.

مدیرکل هواشناسی مازندران با بیان اینکه میانگین دما از شهریور تا نیمه مهر، در محدوده نرمال، نیمه مهر تا نیمه آبان در محدوده نرمال و  از نیمه آبان تا نیمه آذر  بیشتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود چنین وضعیتی حداقل تا نیمه آذر ماندگار باشد که پیامد آن کاهش فراوانی گذر سامانه‌های غربی ازمنطقه و کاهش بارش بر روی فلات ایران حداقل در دو ماهه اول پاییز خواهد بود.

رضوی یادآور شد: با توجه به بارش و منابع آب در دسترس استان کماکان لازم است تمهیداتی برای مدیریت مصرف بهینه منابع آب و انرژی صورت گیرد.

 /۸۶۰۳۴/ع


لینک منبع اصلی مطلب

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.