مراسم اختتامیه بزرگداشت روز مازندران با حضور گسترده مردم فرهنگ دوست مازندرانی با شکوه خاصی در سالن سلمان هراتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران در ساری برگزار شد.
این مراسم از ساعت ۴ عصر پنجشنبه با استقبال بی نظیر و کم سابقه مردم با فرهنگ و خونگرم مازنی شروع شد و قرار بود تا ساعت ۷ عصر به پایان برسد اما به دلیل گنجانده شدن برنامه های مفرح و اجرای متفاوت مجری توانمند استاد علی حسن نژاد تا پاسی از شب و ساعت نه شب با پایانی خوش، به اتمام رسید.
در این نشست از مسوولان دولتی دکتر مهردادی مدیر کل محیط زیست مازندران،عباس زارع معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، دکترعمادی مشاور مدیرکل منابع طبیعی مازندران، حمیدرضا عشریه رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان ساری، سید علی علوی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان قائمشهر، عباس مهدوی مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مازندران حضور داشتند .
ابتدای مراسم دکتر حسین اسلامی رییس شورای سیاستگذاری روز مازندران طی سخنانی با اشاره به ضرورت تلاش در راستای حفظ و احیای زبان، فرهنگ، آداب و رسوم مازندرانی، اقدامات صورت گرفته از سوی تشکل های مردمی طی چند وقت اخیر را بسیار ارزنده و مثبت تلقی و ابراز امیدواری کرد این تلاشها منتج به نتایج مورد نظر و پایدار شود.
دکتر محمد رضا حسن پور عضو شورای سیاستگذاری و دبیر برگزاری ستادبزرگداشت روز مازندران به ارایه گزارشی از روند شکل گیری ستاد بزرگداشت روز مازندران و برنامه های اجرایی این ستاد در سراسر استان پرداخت.
دکتر فردوس حاجیان یا همان عمو فردوس معروف مجری و مبتکر توانمند مازنی “شهرک الفبا “که از کسالت و عوارض جنگ رنج می برد با دردی که در چهره و صدایش مشهود بود پشت تریبون قرار گرفت و سخنانی در خصوص اهمیت حفظ و احیای زبان و فرهنگ و آداب مازنی گفت و در اقدام غافلگیر کننده از سوی مجری صحنه و نواختن دهل با ریتم شهرک الفبا از سوی یکی از نوازندگان گروه آیینی سوادکوه شروع به خواندن شعر نوستالژی شهرک الفبا کرد و خودش آنقدر ذوق زده شد که گفت بعد از ۲۵سال این شعر را دوباره از حفظ خواندم، در حین خواندن اشک از دیدگان بسیاری از حاضرین جاری شد سپس وی در میان تشویق های ممتد حاضرین بدرقه جایگاهش شد.
در این مراسم خانواده محمدی در دو مرحله به نواختن موسیقی سنتی پرداختند،گروه آیینی سوادکوه نیز موسیقی آیینی اجرا کردند و نوازنده چیره دست دیگری از دیار مازندران هم که در تصادفی یک دستش را از دست داده بود با کمک پایش به نواختن نوای سوزناک نی با دهل نوازی همسرش پرداخت.
کیوان ملکی، فریده یوسفی،نظام الدین نوری و عمادی هم اشعار زیبای محلی خود را خواندند.
البته در این مراسم با حضور دکتر مهردادی از محیط زیست استان و معاونین و کارشناسان ادارات فرهنگ و ارشاد، منابع طبیعی، میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری به سوالات و دغدغه های فعالین و مسوولان سمن ها پاسخ داده شد.
سپس گروه پر تلاش “رفتگران طبیعت” در اقدامی بسیار زیبا و نمادین که از جمع آوری پلاستیک و درب بطری های نوشابه و آب معدنی در سطح جنگل و مراتع شروع شد توانستند چند عدد ویلچر خریداری کنند که به معلولین اهدا شد.
در بخش پایانی مراسم محمد عظیمی فعال میراث فرهنگی استان نیز بیانیه ستاد بزرگداشت روز مازندران که دستاورد برگزاری چند نشست تخصصی در خصوص حفظ محیط زیست، منابع طبیعی، فرهنگ، میراث و تاریخ و وضعیت گردشگری بود را برای حاضرین خواند.
در انتهای برنامه از مدیران دستگاههای اجرایی ذیربط،دانش آموزان، خبرنگاران و مدیران سازمانها و هنرمندانی که همکاری همه جانبه داشتند با اهدای لوح تقدیر و هدایایی قدردانی و از حاضرین با آش سنتی مازندرانی و شیرینی های محلی پذیرایی شد.