پایگاه خبری چهاردانگه
بخش چهاردانگه شهرستان ساري

آفتی به نام “خرده مالکیتی” در صادرات برنج مازندران

0

یک کارشناس اقتصاد کشاورزی گفت: در شرایط کنونی و با زمین های کشت کوچک نمی توان صادرات خوبی داشت بلکه باید فراتر از این ها گام برداشت و اتحادیه ای از کشاورزان برنج را در مازندران ایجاد کرد تا علاوه بر سودآوری،اشتغالزایی نیز انجام گیرد.

مسعود تقی پور در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه زمانی می توان گفت که تولید، ثروت است که بازار فروش داشته و تجارت پذیر باشد، اظهار کرد: زمانی تولید محصول می تواند توجیه اقتصادی پیدا کند که سودآوریش از سایر محصولات تولید شده که با آن رقابت دارند بیشتر باشد.

وی با اشاره به اینکه اگر تولید، تجارت پذیر نباشد یعنی نتوانسته اهداف ما را در بازار تامین کند، تصریح کرد: میزان اشتغال، کارایی در تولید و بحث های محیط زیستی حال حاضر نشان می دهد محصولات تولیدی سودآوری اقتصادی ندارند.

کارشناس اقتصاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در استان مازندران یکی از مهم ترین محصولات تولیدی که بتوان از طریق آن درآمد ایجاد کرد برنج است.

وی با بیان اینکه برای اقتصادی کردن برنج بایدی مطالعات علمی و نزدیک کردن مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده و دانشگاه ها با مراکز تولیدی در دستور کار قرار گیرد، یادآور شد: برنج سنتی ترین بخش تولید در محصولات کشاورزی در شمال کشور است اما برای تجاری سازی نیاز به صنعتی کردن این محصول داریم.

تقی پور با اشاره به اینکه در حوزه کشاورزی برنج باید به سمت اتحادیه تولیدی برنج و ایجاد صنایع تبدیلی برویم، خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی و با زمین های کشت کوچک نمی توان صادرات خوبی داشت بلکه باید فراتر از این ها گام برداشت و اتحادیه ای از کشاورزان برنج را در مازندران ایجاد کرد تا علاوه بر سودآوری،اشتغالزایی نیز انجام گیرد.

وی با بیان اینکه برنج از لحاظ اقتصادی پایین ترین رتبه را از نظر صنایع دیگرکشاوری در مازندارن دارد، یادآور شد: درست است که مازندران بزرگترین تولید کننده برنج در ایران است اما شیوه های تولید سنتی،نبود ماشین آلات مکانیزه و صنایع فراوری لطمه بزرگی به این حوزه زده است.

این کارشناس اقتصاد کشاورزی با اشاره به اینکه  کشت سنتی و صنعتی در روند تولید اثر گذار است، خاطرنشان کرد: استفاده از ماشین آلات مکانیزه،بذرهای جدید و تغییر شیوه آبیاری می تواند محصولی بیشتر با همان کیفیت اصلی به ما دهد.

وی با بیان اینکه بحران آب در حال حاضر کشاورزی را تهدید می کند، افزود: می توان با فرهنگسازی و آموزش شیوه های درست مصرف آب در کشتزارها تا حد زیادی از چالش بحران آب کاست.

تقی پور در ادامه وضعیت کشاورزی مازندران را در مقایسه با سایر استان های دیگر مطلوب دانست و تصریح کرد: اما کشت ما در مقایسه با کشورهای صنعتی بسیار فاصله دارد،آن ها به چنان تکاملی در کشاورزی رسیده اند که در کنار تولید محصولات در حوزه گردشگری کشاورزی نیز کسب درآمد می کنند.

این کارشناس اقتصاد کشاورزی خاطرنشان کرد: مازندران به جز برنج در حوزه گل و گیاه و زراعت چوب نیز ظرفیت های فراوان دارد که می توان برای ایجاد اشتغال روستایی به آن توجه اساسی کرد.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.