اختصاصی پایگاه خبری چهاردانگه: پایگاه خبری چهاردانگه در راستای آشنایی بیشتر نسل جوان از پیشینه تاریخی بخش چهاردانگه اقدام به انتشار عکس ها و اسناد تاریخی منطقه نموده است که مورد استقبال بازدید کنندگان محترم قرار گرفته است.
پایگاه خبری چهاردانگه این بار به سراغ روستایی رفت که دیگر در چهاردانگه غیر از نامی وجود ندارد. این روستا چرگت می باشد.
روستای چرگت در نزدیکی روستای چالو واقع شده بود. از جمله روستاهای بخش چهاردانگه بود که امروز به کل نابود شده است و تنها خرابه ای از آن باقی مانده است. علت تخریب این روستا کاملا مشخص نیست و می توان به وقوع زلزله سال ۱۳۱۳ بخش چهاردانگه اشاره نمود. روستای چرکت محل زندگی تعدادی علما و کاتبان مشهور بوده است.
در کتاب فرهنگ جغرافیایی جلد سوم در باره این روستا چنین نوشته شده است: چرگت .[ چ ِ گ ِ ] ده مخروبه ای از دهستان پشتکوه سورتیجی بخش چهاردانگه ٔ شهرستان ساری که در ۱۵هزارگزی خاور کیاسر واقع است و سابقاً ده آباد و بزرگی بوده و فعلاً مخروبه است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج ۳).
برای این که یادی از این روستا نماییم به سند زمینی که در سال ۱۲۶۲ ه ق در روستای چرگت معامله شده بود را می آوریم.
این سند توسط آقای مهدی شهریاری در اختیار پایگاه خبری چهاردانگه قرار گرفت. که از ایشان تشکر و قدر دانی می نماییم.
این صفحه پشت سند می باشد که مشخصات اربعه زمین نوشته شده است.
روستای چرگت دارایی شاعری با اشعار عاشورایی به نام علی اکبر چرگتی می باشد که دارای خط بسیار زیبایی نیز بود.
وجه تسمیه آن که توسط مرحوم حاج آقا حسین شفیعی از کتاب تاریخ سیصدساله منطقه سفیدکوه از آیت الله شیخ علی اصغر ولویی نقل شده به این معنا است: چرگت به معنای چهل گت است یعنی چهل مرد بزرگ که هریک دارای افکار مستقلی و قانون منحصر به خود بودند یا دارای چهل دختر بزرگ ،
رفته رفته این افکار بر بی نظمی محل حاکم شد و باعث از بین رفتن روستای چرگت گردید در نهایت زلزله شدیدی آمد که سبب مهاجرت مردم روستا شد